Bilbao

Rejseguide
Guggenheim-museet i Bilbao som omfatter natteliv og moderne arkitektur

Denne tidligere industriby er nu et stort europæisk kunstcenter, der er hjem for kulturelle seværdigheder såsom det berømte Guggenheim-museum.

I sin tid var Bilbao i Nordspanien et industricenter, men i dag er byen kendt for sin blomstrende kunst- og kulturscene. Når du rejser til Bilbao, kan du besøge museer i verdensklasse, spise på sofistikerede restauranter eller tage ud i de nærliggende landområder.

Start ferien eller weekendopholdet med at gå op ad Mallona-trappen fra Plaza Unamuno til Parque Etxebarria, eller tag Artxanda-kabelbanen for at få en af de bedste udsigter over byen.

Mange rejsende kommer til Bilbao for at se Guggenheim-museet, der er en af Europas mest anerkendte kunstinstitutioner. Den bemærkelsesværdige moderne bygning med buede glas- og titaniumvægge huser kunst fra midten af det 20. århundrede og frem til i dag. Af andre seværdigheder kan nævnes Kunstmuseet og Det Baskiske Museum. I Bilbao afholdes der kulturelle begivenheder året rundt med mange vigtige udstillinger og optrædener. Se nogle af disse begivenheder i Palacio Euskalduna, en slående modernistisk bygning i centrum.

Byen er ikke kun berømt for sin moderne arkitektur, men også for bygninger, der går tilbage til det 14. århundrede. Besøg Santiago-katedralen i gotisk stil og Alhondiga, som er et kompleks med bibliotek, adskillige barer og restauranter, en biograf og pool med glasgulv på tagetagen.

Bilbao er kendt for sine gode spisesteder og mange Michelin-stjernede restauranter. Prøv det lokale køkken med babyblæksprutte og lammeragout.

Ligesom kunst og mad er Bilbao også en by, hvor man går op i sport. Byen har 30 km cykelstier samt mange swimmingpools, motionscentre og parker. I omegnen omkring Bilbao findes der naturreservater og vandrestier, ligesom der også er adskillige nærliggende golfbaner.

Lej en bil, og kør ud af byen for at opleve landskabet og kysten omkring byen. Der er traditionelle fiskerlandsbyer i den nærliggende bugt. Længere nede ad kysten kan du finde pittoreske og stille strande. Hvis du kører ind i landet, finder du vandrestier, som fører dig gennem det betagende bjerglandskab. Se vejrudsigten, inden du planlægger en dag på stranden, da det milde klima får mere regn end andre dele af den Iberiske Halvø.

Hvor kan jeg overnatte i Bilbao

Hotel Melia Bilbao
Hotel Melia Bilbao
5 out of 5
Lehendakari Leizaola, 29, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 565 pr. nat fra 26. sep. til 26. sep.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Abando, kun 10 minutters gang fra Dona Casilda Iturrizar Park, Guggenheim-museet i Bilbao og San Mames Stadion. Derudover ...
4.4/5Excellent! (977 anmeldelser)
Fint hotel
"Virkeligt fint hotel"

Anmeldelse fra 15. jun. 2021

Hotel Melia Bilbao
Hotel Gran Bilbao
Hotel Gran Bilbao
4 out of 5
Indalecio Prieto Hiribidea, 1, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 574 pr. nat fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotel ligger i Santutxu, kun 0,6 km fra Stiftsmuseet for Hellig Kunst samt mindre end 5 km fra Plaza Moyua og Guggenheim-museet i Bilbao. Du kan desuden ...
4.5/5Wonderful! (708 anmeldelser)
"10 minuts walk from the old City. Very good brekfast"

Anmeldelse fra 3. jul. 2017

Hotel Gran Bilbao
Barceló Bilbao Nervión
Barceló Bilbao Nervión
4 out of 5
Paseo Campo Volantin 11, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 703 pr. nat fra 4. okt. til 4. okt.
Dette hotel ligger i Castaños, kun 0,2 km fra Bilbao Rådhus og 2,4 km fra San Mames Stadion. Derudover ligger Zubizuri-broen og Ensanche 10 minutter derfra. ...
4.3/5Excellent! (965 anmeldelser)
"Meget centralt - gå afstand til de fleste seværdigheder. Personalet meget hjælpsomme, rengøring udmærket."

Anmeldelse fra 13. apr. 2019

Barceló Bilbao Nervión
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Apartamentos Turisticos Atxuri
Apartamentos Turisticos Atxuri
2 out of 5
Av de Miraflores 17, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 459 pr. nat fra 21. sep. til 21. sep.
Dette lejlighedskompleks ligger i Santutxu, kun 0,5 km fra Stiftsmuseet for Hellig Kunst og 3,3 km fra San Mames Stadion. Derudover ligger San Antón-kirken og ...
3.8/5Good! (227 anmeldelser)
"Det var OK. Sengen bar dårlig. men lejligheden var stor"

Anmeldelse fra 1. dec. 2018

Apartamentos Turisticos Atxuri
Bilbao City Center by abba Suites
Bilbao City Center by abba Suites
3.5 out of 5
Calle Huertas de la Villa 15, Bilbao, Bilbao
Prisen er DKK 631 pr. nat fra 26. sep. til 26. sep.
Dette lejlighedskompleks ligger i Castaños, kun 0,1 km fra Artxanda-kabelbanen og 2,2 km fra San Mames Stadion. Derudover ligger Zubizuri-broen og Bilbao Rådhus ...
4.8/5Exceptional! (23 anmeldelser)
"Trato exquisito en la recepción. Hotel muy bien situado"

Anmeldelse fra 2. sep. 2021

Bilbao City Center by abba Suites
Apartamentos Líbere Bilbao Museo
Apartamentos Líbere Bilbao Museo
3.5 out of 5
Alameda Rekalde 1, Bilbao, Bizkaia
Prisen er DKK 610 pr. nat fra 28. sep. til 28. sep.
Dette lejlighedskompleks ligger i Abando, kun få skridt fra Ensanche og Guggenheim-museet i Bilbao. Derudover ligger San Mames Stadion 1,6 km derfra. Du kan ...
5/5Exceptional! (2 anmeldelser)
"Apartamento agradable, limpio, espacioso y luminoso. Situado en una entreplanta de un edificio frente a Puente de la Salve y Guggenheim. Provisto con menaje para 2 o 3 personas. Aparcamiento de pago a 5 minutos del edificio en Plaza Euskadi. Carece de recepción y hay que comunicarse con la Propiedad ..."

Anmeldelse fra 14. jul. 2021

Apartamentos Líbere Bilbao Museo
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Bilbao

Byer i nærheden af Bilbao