Bilbao
Rejseguide

Denne tidligere industriby er nu et stort europæisk kunstcenter, der er hjem for kulturelle seværdigheder såsom det berømte Guggenheim-museum.

I sin tid var Bilbao i Nordspanien et industricenter, men i dag er byen kendt for sin blomstrende kunst- og kulturscene. Når du rejser til Bilbao, kan du besøge museer i verdensklasse, spise på sofistikerede restauranter eller tage ud i de nærliggende landområder.

Start ferien eller weekendopholdet med at gå op ad Mallona-trappen fra Plaza Unamuno til Parque Etxebarria, eller tag Artxanda-kabelbanen for at få en af de bedste udsigter over byen.

Mange rejsende kommer til Bilbao for at se Guggenheim-museet, der er en af Europas mest anerkendte kunstinstitutioner. Den bemærkelsesværdige moderne bygning med buede glas- og titaniumvægge huser kunst fra midten af det 20. århundrede og frem til i dag. Af andre seværdigheder kan nævnes Kunstmuseet og Det Baskiske Museum. I Bilbao afholdes der kulturelle begivenheder året rundt med mange vigtige udstillinger og optrædener. Se nogle af disse begivenheder i Palacio Euskalduna, en slående modernistisk bygning i centrum.

Byen er ikke kun berømt for sin moderne arkitektur, men også for bygninger, der går tilbage til det 14. århundrede. Besøg Santiago-katedralen i gotisk stil og Alhondiga, som er et kompleks med bibliotek, adskillige barer og restauranter, en biograf og pool med glasgulv på tagetagen.

Bilbao er kendt for sine gode spisesteder og mange Michelin-stjernede restauranter. Prøv det lokale køkken med babyblæksprutte og lammeragout.

Ligesom kunst og mad er Bilbao også en by, hvor man går op i sport. Byen har 30 km cykelstier samt mange swimmingpools, motionscentre og parker. I omegnen omkring Bilbao findes der naturreservater og vandrestier, ligesom der også er adskillige nærliggende golfbaner.

Lej en bil, og kør ud af byen for at opleve landskabet og kysten omkring byen. Der er traditionelle fiskerlandsbyer i den nærliggende bugt. Længere nede ad kysten kan du finde pittoreske og stille strande. Hvis du kører ind i landet, finder du vandrestier, som fører dig gennem det betagende bjerglandskab. Se vejrudsigten, inden du planlægger en dag på stranden, da det milde klima får mere regn end andre dele af den Iberiske Halvø.

Hvor kan jeg overnatte i Bilbao

NH Bilbao Deusto
NH Bilbao Deusto
3 out of 5
Francisco Macia 9, Bilbao, Vizcaya
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 530 pr. nat fra 22. jun. til 22. jun.
Dette hotel ligger i Deusto, kun 15 minutters gang fra Deusto Bilbao-universitetet og Guggenheim-museet i Bilbao. Derudover ligger San Mames Stadion 1,3 km derfra. ...
4.1/5Very Good! (198 anmeldelser)
"Me gustó su situación y el servicio eficaz rápido y amabilidad"

Anmeldelse fra 30. maj 2021

NH Bilbao Deusto
Occidental Bilbao
Occidental Bilbao
4 out of 5
Av Zumalacarregui, 40, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 535 pr. nat fra 27. jun. til 27. jun.
Dette hotel med spa ligger i Begoña, kun 0,3 km fra Iglesia de Begoña og ca. 5 km fra Guggenheim-museet i Bilbao og San Mames Stadion. Derudover ligger Etxebarria-parken ...
4.2/5Very Good! (335 anmeldelser)
Pænt men dårlig wifi
"Pænt hotel med stort have/pool-område. Elendigt wifi-niveau på værelset. Trænger virkelig til en opgradering, Det tager ca. 20 minutter at gå til den gamle by."

Anmeldelse fra 14. aug. 2019

Occidental Bilbao
NH Collection Villa de Bilbao
NH Collection Villa de Bilbao
4 out of 5
Gran Via, 87, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 573 pr. nat fra 24. jun. til 24. jun.
Dette hotel ligger i Abando, kun 5 minutters gang fra Ensanche og San Mames Stadion. Derudover ligger Guggenheim-museet i Bilbao 1,2 km derfra. Der er fem minutters ...
4.4/5Wonderful! (591 anmeldelser)
Fantastisk serviceniveau
"Et højt serviceniveau, en fantastisk morgenmad og en fornuftig beliggenhed med kort afstand til Guggenheim museet og lidt længere til den gamle bydel. Eneste minus, som vil være større i sommerperioden, var, at aircondition på værelset var ikke-fungerende, som betød, at rumtemperaturen var høj (selv ..."

Anmeldelse fra 22. okt. 2015

NH Collection Villa de Bilbao
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Apartamentos Turisticos Atxuri
Apartamentos Turisticos Atxuri
2 out of 5
Av de Miraflores 17, Bilbao, Vizcaya
Prisen er DKK 440 pr. nat fra 22. jun. til 22. jun.
Dette lejlighedskompleks ligger i Santutxu, kun 0,5 km fra Stiftsmuseet for Hellig Kunst og ca. 5 km fra Guggenheim-museet i Bilbao og San Mames Stadion. Derudover ...
3.8/5Good! (225 anmeldelser)
"Det var OK. Sengen bar dårlig. men lejligheden var stor"

Anmeldelse fra 1. dec. 2018

Apartamentos Turisticos Atxuri
Sopela Beach House BY Apartelier
Sopela Beach House BY Apartelier
ARRIETARA, 107, Sopelana, Baskerlandet
Dette feriested ligger ved havet, kun 2 km fra Playa de Atxabiribil og Sopelana-stranden. Derudover ligger Biscayabugten 4,6 km derfra. Du kan desuden gå til ...
Sopela Beach House BY Apartelier
Class Bilbao Piso Diseño AC
Class Bilbao Piso Diseño AC
3.5 out of 5
Calle Bruno Mauricio Zabala Kalea, 25, Bilbao, Vizcaya
Dette lejlighedskompleks ligger i Zabala, kun 2 km fra Ensanche, Guggenheim-museet i Bilbao og San Mames Stadion. Derudover ligger Bilbaos reproduktionsmuseum ...
Class Bilbao Piso Diseño AC
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Bilbao

De mest populære oplevelser i Bilbao