Wien

Rejseguide

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre, blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.

Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.

Wien er en storbysferie værd året rundt; forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre, blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.Wien er en storbysferie værd året rundt forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Lower Austria, 1300
Prisen er 1.072, kr pr. nat fra 11. jul. til 12. jul.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Schwechat, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og roomservice (døgnet rundt). Vores ...
4,3/5 Excellent! (973 anmeldelser)
"Alt fint :)"

Anmeldelse fra 20. jan. 2022

NH Vienna Airport Conference Center
Grand Hotel Wien
Grand Hotel Wien
5 out of 5
Kaerntner Ring 9, Vienna, Vienna, 1010
Prisen er 2.030, kr pr. nat fra 19. jul. til 20. jul.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Wien, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 3 restauranter og spa med fuld service. Vores gæster fremhæver ...
4,6/5 Exceptional! (978 anmeldelser)
"Dejligt hotel med hjælpsomt personale."

Anmeldelse fra 20. nov. 2021

Grand Hotel Wien
MOOONS
MOOONS
4 out of 5
Wiedner Gürtel 16, Vienna, 1040
Prisen er 692, kr pr. nat fra 18. jul. til 19. jul.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Wien, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en tagterrasse og morgenmad. De populære seværdigheder ...
4,9/5 Exceptional! (25 anmeldelser)
"Friendly staff. Comfortable beds and pillows."

Anmeldelse fra 25. jun. 2022

MOOONS
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Jimmy's Apartments Emerald
Jimmy's Apartments Emerald
4 out of 5
Steingasse 33, Vienna, 1030
Prisen er 1.010, kr pr. nat fra 25. jul. til 26. jul.
Overnat i denne lejlighed med 4 stjerner i Wien. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et fladskærms-tv og et køkken. De populære seværdigheder Wien-statsoperaen og Stefansdomkirken ...
4,9/5 Exceptional! (7 anmeldelser)
"The apartment was cute and had everything you need. There is no air conditioning here, which was but was not a problem for us during this time. There was some construction going on but was finished in the evenings and started after we were up."

Anmeldelse fra 9. jun. 2022

Jimmy's Apartments Emerald
Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
4 out of 5
Canettistrasse 3, Vienna, 1100
Prisen er 931, kr pr. nat fra 3. jul. til 4. jul.
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i Wien, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og et fitnesscenter. De populære ...
4,8/5 Exceptional! (90 anmeldelser)
Tilfreds
"Det var en rigtig god oplevelse og vi er sikker på at vi gerne vil komme igen."

Anmeldelse fra 30. jul. 2021

Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
MyPlace Premium Apartments - City Centre
MyPlace Premium Apartments - City Centre
4 out of 5
Vorlaufstrasse 3, Vienna, Vienna, 1010
Prisen er 2.171, kr pr. nat fra 4. jul. til 5. jul.
Overnat på dette lejlighedshotel i boutique-stil i Wien, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en tagterrasse og et fitnesscenter. Vores gæster fremhæver ...
4,6/5 Wonderful! (823 anmeldelser)
"Dejlig lejlighed og meget centralt beliggende. Ok med dobbeltseng men måske 2 dyner ville være bedre end dobbelt dynen da vi var søstre på storbyferie. Wien er en fantastisk by - ren og flinke mennesker."

Anmeldelse fra 20. apr. 2019

MyPlace Premium Apartments - City Centre
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Wien