Østrig har muligvis indført rejserestriktioner pga. COVID-19, herunder karantæne/isolation.

WienAustria

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre,  blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.

Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.

Wien er en storbysferie værd året rundt; forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

Video af Wien

Her kan du overnatte i Wien

Mest populære hoteller i Wien

NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Nedre Østrig
Prisen er DKK 642 pr. nat fra 1. feb. til 2. feb.

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, mindre end 20 km fra Ernst Happel Stadion, Hundertwasser Haus Wien og Wiener Prater. Derudover ligger Universität für Musik ...

4.2/5Excellent! (1,298 anmeldelser)
Fin lufthavnshotel

"God beliggenhed, hvis man har en tidlig flyvning dagen efter. Alt for lidt personale i reception - ventetid hver gang jeg var der nede. Printer virkede ikke, da jeg skulle printe boarding kort ud. Måske COVID-19 har en hvis indvirkning på det hele."…"

Anmeldelse fra 25. jul. 2020

NH Vienna Airport Conference Center
Hilton Vienna Danube Waterfront
Hilton Vienna Danube Waterfront
4.5 out of 5
Handelskai 269, Wien, Wien
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 685 pr. nat fra 26. jan. til 27. jan.

Dette hotel med familievenlig profil ligger i Wien, kun 2 km fra Handelshøjskolen i Wien, Ernst Happel Stadion og Messe Wien Udstillings- og Kongrescenter. Derudover ...

4.3/5Excellent! (997 anmeldelser)
Famile ferie

"Jeg synes det var virkelig godt hotel. Levede op til forventningerne. Poolen dog lidt kold."…"

Anmeldelse fra 8. aug. 2020

Hilton Vienna Danube Waterfront
Hotel Sacher Wien
Hotel Sacher Wien
5 out of 5
Philharmonikerstrasse 4, Wien, Wien
Prisen er DKK 2.456 pr. nat fra 1. feb. til 2. feb.

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Wien, kun få skridt fra Kärntner Strasse, Albertina og Wien-statsoperaen. Derudover ligger ...

4.8/5Exceptional! (674 anmeldelser)
Outstanding!

"Outstanding! Everything perfect..."…"

Anmeldelse fra 20. aug. 2018

Hotel Sacher Wien
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Ferieudlejning i Wien

EST Residence Schoenbrunn Vienna - contactless check-in
EST Residence Schoenbrunn Vienna - contactless check-in
4 out of 5
Einwanggasse 5, Wien, Wien

Dette lejlighedskompleks ligger i Penzing, kun 15 minutters gang fra Schönbrunn Slot og Schönbrunn Zoologiske Have. Derudover ligger Wiener Stadthalle og Wien-statsoperaen ...

4.7/5Exceptional! (22 anmeldelser)
Hervorragend gelegener Ausgangspunkt für Ausflüge.

"Das Appartement ist wunderbar gelegen, um Schloss Schönbrunn mit seinen Nebengelassen, den Park Schönbrunn und den Tierpark zu Fuß zu erkunden. Um die Karlskirche, die Hofreitschule und alle anderen Sehenswürdigkeiten in Wien zu erreichen, kann man verschiedene öffentliche Verkehrsmittel benutzen, ..."…"

Anmeldelse fra 25. jun. 2020

EST Residence Schoenbrunn Vienna - contactless check-in
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
5 out of 5
Garnisongasse 7, Wien
Prisen er DKK 762 pr. nat fra 27. jan. til 28. jan.

Dette lejlighedskompleks med luksusfaciliteter ligger i Alsergrund, kun 10 minutters gang fra Området ved Wiens Rådhus, Wien-universitetet og Rathaus. Derudover ...

4.8/5Exceptional! (206 anmeldelser)

"Anreise und Check in verlief problemlos. Das Zimmer war sauber und sehr gemütlich eingerichtet. Mega Pluspunkt ein Fernseher im Schlafzimmer und einer im Wohnbereich."…"

Anmeldelse fra 4. okt. 2020

Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Oliver Apartments
Oliver Apartments
3.5 out of 5
Gumpendorfer Str. 126, Wien
Prisen er DKK 518 pr. nat fra 1. feb. til 2. feb.

Dette lejlighedskompleks ligger i Mariahilf, kun 10 minutters gang fra Raimund-teatret og Mariahilfer Strasse. Derudover ligger Wiener Stadthalle og Schönbrunn ...

4.7/5Exceptional! (320 anmeldelser)

"fantastisk dejlig lille lejlighed. Selvom den lå ud til en forholdsvis trafikeret gade, var der næsten ingen larm. Området var lidt trist, men man kunne hurtig komme til centrum fra en togstation, som lå ca. 5 min. gang fra lejligheden."…"

Anmeldelse fra 9. sep. 2019

Oliver Apartments
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Wien

De mest populære oplevelser i Wien

Wien – anmeldelser

4.6

Populær destination

5 - Fremragende
49
5 - Fremragende 64.47368421052632%
4 - God
25
4 - God 32.89473684210526%
3 - Okay
2
3 - Okay 2.6315789473684212%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

23. feb. 2020

En dejlig by med massere at se og lave

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

3. feb. 2020

Kommer Der helt sikkert igen

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

10. dec. 2019

Wien er en fantastisk by, at besøge både ved juletid, og på,andre tidspunkter af året, der er så smukt, fredeligt.flotte bygninger, som er så velholdte

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

2. dec. 2019

Wien er en fantastisk oplevelse både kultur arkitektur og underholdning.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

20. nov. 2019

Byen med masser af historie, kultur og musik. Centrum er et stort museum i sig selv. Det kan anbefales at gå til koncerter og forestillinger. Var til en skøn operette i Volksoper.

4/5 - God

Verificeret rejsende

8. nov. 2019

En wienersnitzel er nok - utroligt alle og enhver restaurant har det som hovedret -

Byer i nærheden af Wien