Østrig har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

WienAustria

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre,  blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.

Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.

Wien er en storbysferie værd året rundt; forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

Video af Wien

Her kan du overnatte i Wien

Stefansdomkirken og byder på religiøse elementer, en kirke eller en katedral og en by

Indre by

4.5/5Wonderful!(49 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Indre by, som er kendt for sine fascinerede museer og sin imponerende katedral. Læg vejen forbi populære seværdigheder som Stefansdomkirken (Stephansdom) og Stephansplatz, ligesom du kan hoppe på metroen fra Stephansplatz U-Bahn-station eller Herrengasse U-Bahn-station for at se mere af byen.

Indre by
Wiener Prater og byder på en by, en plads eller et torv og udsigt over landskaber

Leopoldstadt

3.5/5Good!(14 anmeldelser af området)

Brug noget tid på at opleve de mange spisemuligheder i Leopoldstadt, besøg populære seværdigheder som Wiener Prater, og tag metroen fra Praterstern U-Bahn-station eller Vorgartenstrasse U-Bahn-station for at se mere af området.

Leopoldstadt
St. Charles-kirken som omfatter en statue eller en skulptur, en plads eller et torv og religiøse elementer

Wieden

4/5Very Good!(5 anmeldelser af området)

Brug noget tid på at opleve de mange spisemuligheder i Wieden, besøg populære seværdigheder som Belvedere, og tag metroen fra Taubstummengasse U-Bahn-station eller Mayerhofgasse for at se mere af området.

Wieden
Wiens Bypark og byder på en have, skiltning og blomster

Landstrasse

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser af området)

Afsæt tid til at besøge seværdigheder som Hundertwasser Haus Wien, mens du lærer Landstrasse at kende, og sørg endelig for at opleve de mange spisemuligheder. Du kan hoppe på metroen fra Rennweg S-Bahn-station eller Rochusgasse U-Bahn-station for at se mere af området.

Landstrasse
Favoriten, Wien, Wien, Østrig

Favoriten

4.5/5Wonderful!(4 anmeldelser af området)

Du kan overveje at udforske de mange spisemuligheder i Favoriten. Hvis sightseeing står øverst på listen, er Vienna Twin Tower en populær seværdighed. Hop på metroen fra Alaudagasse Station eller Neulaa Station for at se mere af området.

Favoriten
Wien som omfatter kulturarvsgenstande og historiske bygningsværker

Neubau

2.5/5(3 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Neubau, som er kendt for sine mange spisemuligheder og sine fascinerende museer. Du kan besøge populære seværdigheder som Mariahilfer Strasse og Leopold-museet, ligesom du kan hoppe på metroen fra Burggasse-Stadthalle U-Bahn-station eller Volkstheater U-Bahn-station for at se mere af byen.

Neubau

Mest populære hoteller i Wien

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Nedre Østrig
Prisen er DKK 626 pr. nat

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, mindre end 20 km fra Ernst Happel Stadion, Hundertwasser Haus Wien og Wiener Prater. Derudover ligger Belvedere og Stefansdomkirken ...

4.2/5Excellent! (1,293 anmeldelser)
Meget centralt i forhold til lufthavnen

"Hotellet ligger ca. 50 meter fra togstationen, ca. 100 meter fra lufthavnens afgangshal og ca. 200 meter fra ankomsthallen. Hotellet er ideelt beliggende i forhold til overnatning i forbindelse med sen ankomst eller tidlig afgang til/fra Wien med fly. Trods hotellets størrelse, så var der hele tiden ..."…"

Anmeldelse fra 6. sep. 2019

NH Vienna Airport Conference Center
MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
3 out of 5
Schiffamtsgasse 15, Wien, Wien
Prisen er DKK 324 pr. nat

Dette hotel ligger i Leopoldstadt, kun 2 km fra Schwedenplatz, Stefansdomkirken (Stephansdom) og Stephansplatz. Derudover ligger Den spanske rideskole og Hofburg ...

4.1/5Very Good! (974 anmeldelser)
Stille og roligt lige i centrum.

"Hotellet ligger i gåafstand til den gamle bydel i Wien og med Donau kanal lige henne om hjørnet. Værelset er flot og af nyere dato, der mangler dog aircondition da vinduerne kun kan tippes og ikke åbnes helt. Et stort plus er muligheden for at finde parkering lige ved hotellet."…"

Anmeldelse fra 2. jun. 2016

MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
25hours Hotel at MuseumsQuartier
25hours Hotel at MuseumsQuartier
4 out of 5
Lerchenfelder Strasse 1-3, Wien, Wien
Prisen er DKK 865 pr. nat

Dette hotel med spa ligger i Neubau, kun 10 minutters gang fra Området ved Wiens Rådhus, Naturhistorisk Museum Wien og Østrigs Parlamentsbygning. Derudover ligger ...

4.5/5Wonderful! (980 anmeldelser)
Ungt og I orden

"Hotelkæden vil gerne stå for det hippe og moderne. Det lykkes, men en smule på bekostning af det praktiske og komforten. I Wien er der både en fancy rooftopbar og -terrasse, hvor der er fint gang I den - I hvertfald I weekenderne. Værelset er der ikke meget at sige på; rent og I orden. Og morgenmadsbuffeten ..."…"

Anmeldelse fra 2. mar. 2020

25hours Hotel at MuseumsQuartier

Populære steder at besøge i Wien

Wien-statsoperaen
Billede af Wien-statsoperaen

Wien-statsoperaen

4.5/5(22 anmeldelser)

Se en forestilling, besøg det nærliggende operamuseum, eller nyd blot arkitekturen i en af verdens mest beundrede operahuse.

Schönbrunn Slot
Billede af Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot

4.5/5(42 anmeldelser)

Besøg verdens ældste zoo, find vej gennem en labyrint fra det 18. århundrede, eller oplev dette overdådige sommerslot, der tidligere var hjem for Østrigs regent.

Stefansdomkirken
Billede af Stefansdomkirken

Stefansdomkirken

4.5/5(57 anmeldelser)

Oplev inspirerende designs, religiøs kunst, spændende legender og en storslået udsigt i Wiens imponerende gotiske kirke, Stephansdom, der er sæde for ærkebiskoppen. 

Belvedere
Billede af Belvedere

Belvedere

4.5/5(36 anmeldelser)

Se mesterværker af Klimt, Monet og Van Gogh, og nyd den flotte udsigt over byen fra det tidligere kejserlige kompleks med haver, stalde og to paladser fra barokken. 

Den spanske rideskole
Billede af Den spanske rideskole

Den spanske rideskole

4.5/5(27 anmeldelser)

Bliv klogere på historien i Den spanske rideskole, som er et berømt monument i Wien. Stedet er berømt for sine museer samt populært for sin katedral.

Hofburg Kejserpalads
Billede af Hofburg Kejserpalads

Hofburg Kejserpalads

4.5/5(43 anmeldelser)

Besøg pragtfulde museer, og se overdådige rum, oplev teatre og hesteshows på det historiske slot Schloss Hofburg, der tidligere hørte under det habsburgske dynasti.

De mest populære oplevelser i Wien

Vienna PASS – Spring-køen-over-kort til Wien med alt inklusive
Billede af Vienna PASS – Spring-køen-over-kort til Wien med alt inklusive

Vienna PASS – Spring-køen-over-kort til Wien med alt inklusive

DKK 589
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende
Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien
Billede af Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien

Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien

DKK 246
pr. voksen
Anbefales af 86% af rejsende
Spring-køen-over-adgang til Schönbrunn Slot og byrundvisning
Billede af Spring-køen-over-adgang til Schönbrunn Slot og byrundvisning

Spring-køen-over-adgang til Schönbrunn Slot og byrundvisning

DKK 403
pr. voksen
Anbefales af 80% af rejsende
Heldagstur til Donaudalen, inklusive sejltur
Billede af Heldagstur til Donaudalen, inklusive sejltur

Heldagstur til Donaudalen, inklusive sejltur

DKK 626
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende
Hop-på-hop-af-byrundture, herunder rundvisning til fods
Billede af Hop-på-hop-af-byrundture, herunder rundvisning til fods

Hop-på-hop-af-byrundture, herunder rundvisning til fods

DKK 231
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende
Vienna City Card
Billede af Vienna City Card

Vienna City Card

DKK 127
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende

Wien – anmeldelser

4.6

Populær destination

5 - Fremragende
49
5 - Fremragende 64.47368421052632%
4 - God
25
4 - God 32.89473684210526%
3 - Okay
2
3 - Okay 2.6315789473684212%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

23. feb. 2020

En dejlig by med massere at se og lave

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

3. feb. 2020

Kommer Der helt sikkert igen

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

10. dec. 2019

Wien er en fantastisk by, at besøge både ved juletid, og på,andre tidspunkter af året, der er så smukt, fredeligt.flotte bygninger, som er så velholdte

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

2. dec. 2019

Wien er en fantastisk oplevelse både kultur arkitektur og underholdning.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

20. nov. 2019

Byen med masser af historie, kultur og musik. Centrum er et stort museum i sig selv. Det kan anbefales at gå til koncerter og forestillinger. Var til en skøn operette i Volksoper.

4/5 - God

Verificeret rejsende

8. nov. 2019

En wienersnitzel er nok - utroligt alle og enhver restaurant har det som hovedret -

Byer i nærheden af Wien

Centrale Kirkegård som omfatter en kirkegård og historiske bygningsværker

Oberlaa

Keno Omu på trover

Klosterneuburg

Bethany Hall på trover

Landstrasser Hauptstrasse