Østrig har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

WienAustria

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre,  blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.

Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.

Wien er en storbysferie værd året rundt; forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

Video af Wien

Her kan du overnatte i Wien

Stefansdomkirken og byder på religiøse elementer, en kirke eller en katedral og en by

Indre by

4.5/5Wonderful!(49 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Indre by, som er kendt for sine fascinerede museer og sin imponerende katedral. Læg vejen forbi populære seværdigheder som Stefansdomkirken (Stephansdom) og Stephansplatz, ligesom du kan hoppe på metroen fra Stephansplatz U-Bahn-station eller Herrengasse U-Bahn-station for at se mere af byen.

Indre by
Wiener Prater og byder på en by, en plads eller et torv og udsigt over landskaber

Leopoldstadt

3.5/5Good!(14 anmeldelser af området)

Brug noget tid på at opleve de mange spisemuligheder i Leopoldstadt, besøg populære seværdigheder som Wiener Prater, og tag metroen fra Praterstern U-Bahn-station eller Vorgartenstrasse U-Bahn-station for at se mere af området.

Leopoldstadt
Wieden, Wien, Wien, Østrig

Wieden

4/5Very Good!(5 anmeldelser af området)

Brug noget tid på at opleve de mange spisemuligheder i Wieden, besøg populære seværdigheder som Belvedere, og tag metroen fra Taubstummengasse U-Bahn-station eller Mayerhofgasse for at se mere af området.

Wieden
Wiens Bypark og byder på en have, skiltning og blomster

Landstrasse

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser af området)

Afsæt tid til at besøge seværdigheder som Hundertwasser Haus Wien, mens du lærer Landstrasse at kende, og sørg endelig for at opleve de mange spisemuligheder. Du kan hoppe på metroen fra Rennweg S-Bahn-station eller Rochusgasse U-Bahn-station for at se mere af området.

Landstrasse
Favoriten, Wien, Wien, Østrig

Favoriten

4.5/5Wonderful!(4 anmeldelser af området)

Du kan overveje at udforske de mange spisemuligheder i Favoriten. Hvis sightseeing står øverst på listen, er Vienna Twin Tower en populær seværdighed. Hop på metroen fra Alaudagasse Station eller Neulaa Station for at se mere af området.

Favoriten
Wien som omfatter kulturarvsgenstande og historiske bygningsværker

Neubau

2.5/5(3 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Neubau, som er kendt for sine mange spisemuligheder og sine fascinerende museer. Du kan besøge populære seværdigheder som Mariahilfer Strasse og Leopold-museet, ligesom du kan hoppe på metroen fra Burggasse-Stadthalle U-Bahn-station eller Volkstheater U-Bahn-station for at se mere af byen.

Neubau

Mest populære hoteller i Wien

NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Nedre Østrig
Gratis afbestilling
Prisen er DKK 566 pr. nat fra 6. nov. til 7. nov.

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, mindre end 20 km fra Ernst Happel Stadion, Hundertwasser Haus Wien og Wiener Prater. Derudover ligger Belvedere og Stefansdomkirken ...

4.2/5Excellent! (1,281 anmeldelser)

"Very pleasent stay! Everything was as it should be!"…"

Anmeldelse fra 4. jul. 2020

NH Vienna Airport Conference Center
MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
3 out of 5
Schiffamtsgasse 15, Wien, Wien
Prisen er DKK 398 pr. nat fra 11. nov. til 12. nov.

Dette hotel ligger i Leopoldstadt, kun 2 km fra Schwedenplatz, Stefansdomkirken (Stephansdom) og Stephansplatz. Derudover ligger Den spanske rideskole og Hofburg ...

4.1/5Very Good! (968 anmeldelser)
Stille og roligt lige i centrum.

"Hotellet ligger i gåafstand til den gamle bydel i Wien og med Donau kanal lige henne om hjørnet. Værelset er flot og af nyere dato, der mangler dog aircondition da vinduerne kun kan tippes og ikke åbnes helt. Et stort plus er muligheden for at finde parkering lige ved hotellet."…"

Anmeldelse fra 2. jun. 2016

MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi
25hours Hotel at MuseumsQuartier
25hours Hotel at MuseumsQuartier
4 out of 5
Lerchenfelder Strasse 1-3, Wien, Wien
Prisen er DKK 960 pr. nat fra 26. okt. til 27. okt.

Dette hotel med spa ligger i Neubau, kun 10 minutters gang fra Området ved Wiens Rådhus, Naturhistorisk Museum Wien og Østrigs Parlamentsbygning. Derudover ligger ...

4.5/5Wonderful! (985 anmeldelser)
Ungt og I orden

"Hotelkæden vil gerne stå for det hippe og moderne. Det lykkes, men en smule på bekostning af det praktiske og komforten. I Wien er der både en fancy rooftopbar og -terrasse, hvor der er fint gang I den - I hvertfald I weekenderne. Værelset er der ikke meget at sige på; rent og I orden. Og morgenmadsbuffeten ..."…"

Anmeldelse fra 2. mar. 2020

25hours Hotel at MuseumsQuartier
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Ferieudlejning i Wien

Betariel Apartments S22
Betariel Apartments S22
3.5 out of 5
Sonnwendgasse 22, Wien, Wien

Dette lejlighedskompleks ligger i Favoriten, kun 2 km fra Militærhistorisk museum og Belvedere. Derudover ligger Naschmarkt og Wien-statsoperaen ca. 3 km derfra. ...

2.5/5 (15 anmeldelser)

"其他房客有些吵雜,半夜也還在喧嘩。不然,地點是不錯,離中央火車站近,走路就到"…"

Anmeldelse fra 12. mar. 2020

Betariel Apartments S22
Leonhard Apartments Vienna
Leonhard Apartments Vienna
3.5 out of 5
Leonhardgasse 3-5, Wien

Dette lejlighedskompleks ligger i Landstrasse, kun 2 km fra Skt. Marx-kirkegården, Hundertwasser Haus Wien og Gasometer. Derudover ligger Belvedere og Wiener ...

3.9/5Very Good! (75 anmeldelser)
Centralt beliggende, gåafstand til serværdigheder

"God og venlig service fra personalets side. Lejligheden er ren og pæn, man skal ikke forvente at man skal lave de store retter i tekøkkenet, men ok til morgenmad etc. I området er der flere gode spisesteder, ikke fyldt med turister, men masser lokale. Ligger i gåafstand til centrum og mellem to U-bane ..."…"

Anmeldelse fra 19. jul. 2019

Leonhard Apartments Vienna
Duschel Apartments Wilmas
Duschel Apartments Wilmas
3 out of 5
Mandlgasse 26, Wien
Prisen er DKK 385 pr. nat fra 22. okt. til 23. okt.

Dette lejlighedskompleks ligger i Meidling, kun 2 km fra Euro Plaza og Schönbrunn Slot. Derudover ligger Mariahilfer Strasse og Schönbrunn Zoologiske Have ca. ...

4.6/5Wonderful! (7 anmeldelser)

"Very very nice apartment and easy check-in. Clean and neat apartment. Close to metro station and walking distance to Schönbrunn Palace. We found out there was a parking garage nearby, but it would have been nice with some information about parking. There were parking in the street, but we were not ..."…"

Anmeldelse fra 9. sep. 2020

Duschel Apartments Wilmas
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Wien

Wien-statsoperaen
Billede af Wien-statsoperaen

Wien-statsoperaen

4.5/5(22 anmeldelser)

Se en forestilling, besøg det nærliggende operamuseum, eller nyd blot arkitekturen i en af verdens mest beundrede operahuse.

Schönbrunn Slot
Billede af Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot

4.5/5(42 anmeldelser)

Besøg verdens ældste zoo, find vej gennem en labyrint fra det 18. århundrede, eller oplev dette overdådige sommerslot, der tidligere var hjem for Østrigs regent.

Stefansdomkirken
Billede af Stefansdomkirken

Stefansdomkirken

4.5/5(57 anmeldelser)

Oplev inspirerende designs, religiøs kunst, spændende legender og en storslået udsigt i Wiens imponerende gotiske kirke, Stephansdom, der er sæde for ærkebiskoppen. 

Belvedere
Billede af Belvedere

Belvedere

4.5/5(36 anmeldelser)

Se mesterværker af Klimt, Monet og Van Gogh, og nyd den flotte udsigt over byen fra det tidligere kejserlige kompleks med haver, stalde og to paladser fra barokken. 

Den spanske rideskole
Billede af Den spanske rideskole

Den spanske rideskole

4.5/5(27 anmeldelser)

Bliv klogere på historien i Den spanske rideskole, som er et berømt monument i Wien. Stedet er berømt for sine operahuse samt populært for sin katedral.

Hofburg Kejserpalads
Billede af Hofburg Kejserpalads

Hofburg Kejserpalads

4.5/5(43 anmeldelser)

Besøg pragtfulde museer, og se overdådige rum, oplev teatre og hesteshows på det historiske slot Schloss Hofburg, der tidligere hørte under det habsburgske dynasti.

De mest populære oplevelser i Wien

Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien
Billede af Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien

Hop-på-hop-af-tur med Big Bus i Wien

DKK 223
pr. voksen
Anbefales af 86% af rejsende
Vienna City Card
Billede af Vienna City Card

Vienna City Card

DKK 127
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende
Middag på Hard Rock Cafe med reserverede pladser
Billede af Middag på Hard Rock Cafe med reserverede pladser

Middag på Hard Rock Cafe med reserverede pladser

DKK 169
pr. voksen
Anbefales af 92% af rejsende

Byer i nærheden af Wien

Centrale Kirkegård som omfatter en kirkegård og historiske bygningsværker

Oberlaa

Billede taget af Bethany Hall

Landstrasser Hauptstrasse

Billede taget af Kristin DePlatchett

Gerasdorf bei Wien

Billede taget af Sabina Trojanova

Dornbach