Wien

Rejseguide
Belvedere og byder på et slot, en have og en dam

På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre, blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Blandt de mange ting, som har sikret Wien international berømmelse er den lokale gastronomi, vin og madkultur. De wienske kaffehuse er naturligvis et must for enhver, der besøger hovedstaden. Her kan man mæske sig i nogle af de over fyrre kaffespecialiteter, der stammer fra Wien, foruden sætte tænderne i søde, lokale specialiteter såsom apfelstrudel og sachertorte. Det formelig vrimler med smukke og romantiske kaffehuse i Wien. Også det wienske køkken er internationalt kendt for specialiteter såsom wienerschnitzel og tafelspitz. Endelig er Wien kendt for sin vin – og verdens eneste hovedstad, der har almindelig kommerciel vinproduktion indenfor bygrænserne.

Særligt ved Wien er den enorme masse af fantastiske historiske bygninger – ja, der er simpelthen så mange af dem, at man har taget til at gentænke en del af dem ind i nye brugssammenhænge. Det flotteste eksempel herpå finder man i det internationalt berømmede museumsquartier, MQ. I disse flotte gamle barokbygninger har man indrettet en række museer, der blandt andet rummer samlinger af de store wienermalere Klimt, Schiele og Kokoshcka. Men mange af de historiske bygninger har skam også fået lov til at stå i fred som monumenter over tidligere tiders pomp og pragt. Blandt disse er Belvedere Lystslot, der stammer fra 1700-tallet. Her kan man se verdens største samling af Gustav Klimts malerier og desuden nyde en fænomenal udsigt over byen. Man må desuden ikke snyde sig selv for barok-gotik-mesterværket Stephansdom foruden den sagnomspundne Staatsoper og Schönbrunn slot.

Wien er en storbysferie værd året rundt; forår i den østrigske hovedstad er den perfekte kulisse for de nyforelskede på weekendophold, mens det stabile fastlandsklima giver lange solskinsdage til udendørs familiehygge først på efteråret. Omkring jul og nytår strømmer storbyturister til byen for at opleve de hyggelige julemarkeder og de romantiske nytårsballer, hvor man (stadig) danser wienervals. Resten af året holdes der tillige også wienerballer, så enhver dansemus vil slå flikflak af fornøjelse over de mange muligheder for at opleve dans og musik i smukke omgivelser. Lige meget hvornår man rejser til Wien, vil man blive charmeret af den særlige wienerstemning, der gennem historien har været arnested for verdenskendt kultur og tanker.

Video af Wien

Hvor kan jeg overnatte i Wien

Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center
Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center
5 out of 5
Schubertring 10-12, Wien
Prisen er 1.201, kr pr. nat fra 1. jan. til 1. jan.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Indre by, kun 10 minutters gang fra Musikverein, Wien-statsoperaen og Wiens Bypark. Derudover ligger Karlsplatz og ...
4.3/5 Excellent! (918 anmeldelser)
Impressive hotel with friendly staff
"We had a lovely stay at grand Ferdinand hotel! The rooms were comfortable, spacious and trendy, the location is perfect and the staff were super friendly and helpful. Would definitely recommend!"

Anmeldelse fra 27. jan. 2020

Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center
NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Nedre Østrig
Prisen er 841, kr pr. nat fra 23. dec. til 23. dec.
Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, mindre end 20 km fra Ernst Happel Stadion, Hundertwasser Haus Wien og Wiener Prater. Derudover ligger Belvedere og Universität ...
4.3/5 Excellent! (1,128 anmeldelser)
bekvem beliggenhed
"Fint hotel - det tager 4 minutter at gå til tjek-ind. Værelserne kunne dog godt være bedre lyd-isoleret. Da vi skulle flyve meget tidligt, fik vi en morgenmadsboks. Indholdet var ikke det bedste, men det er en fin gestus."

Anmeldelse fra 9. aug. 2021

NH Vienna Airport Conference Center
Hilton Vienna Plaza
Hilton Vienna Plaza
5 out of 5
Schottenring 11, Wien
Prisen er 869, kr pr. nat fra 1. jan. til 1. jan.
Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Wien, kun 15 minutters gang fra Området ved Wiens Rådhus, Stefansdomkirken (Stephansdom) ...
4.4/5 Excellent! (964 anmeldelser)
"Opholdet var dejligt, men stadig bære det præg af Covid 19, hvilket gjorde at der ikke var adgang til business lounge, det er ærgerligt når nu der er betalt for det. Det var lidt vin og godt i stueetagen ok men modsvare ikke forventningerne. Værelser er som altid rene og dejlige."

Anmeldelse fra 8. sep. 2020

Hilton Vienna Plaza
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
5 out of 5
Garnisongasse 7, Wien
Prisen er 1.063, kr pr. nat fra 10. dec. til 10. dec.
Dette lejlighedskompleks med luksusfaciliteter ligger i Alsergrund, kun 2 km fra Området ved Wiens Rådhus, Stefansdomkirken (Stephansdom) og Den spanske rideskole. ...
4.8/5 Exceptional! (206 anmeldelser)
"Very comfortable apartment with an outstanding view, quite neighborhood, lots of nearby restaurants and grocery stores...and not a bad walk to the major sites "downtown". We definitely enjoyed our stay here and would love to return!"

Anmeldelse fra 31. okt. 2021

Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
4 out of 5
Canettistrasse 3, Wien
Prisen er 663, kr pr. nat fra 2. jan. til 2. jan.
Dette lejlighedshotel ligger i Favoriten, kun 2 km fra Militærhistorisk museum og Belvedere. Derudover ligger Wien-statsoperaen og Naschmarkt ca. 3 km derfra. ...
4.7/5 Exceptional! (26 anmeldelser)
Tilfreds
"Det var en rigtig god oplevelse og vi er sikker på at vi gerne vil komme igen."

Anmeldelse fra 30. jul. 2021

Adina Apartment Hotel Vienna Belvedere
MyPlace Premium Apartments - City Centre
MyPlace Premium Apartments - City Centre
4 out of 5
Vorlaufstrasse 3, Wien, Wien
Prisen er 1.120, kr pr. nat fra 14. dec. til 14. dec.
Dette lejlighedshotel i boutique-stil ligger i Indre by, kun 10 minutters gang fra Skt. Ruprechts-kirken og Stefansdomkirken (Stephansdom). Derudover ligger ...
4.6/5 Wonderful! (810 anmeldelser)
"Dejlig lejlighed og meget centralt beliggende. Ok med dobbeltseng men måske 2 dyner ville være bedre end dobbelt dynen da vi var søstre på storbyferie. Wien er en fantastisk by - ren og flinke mennesker."

Anmeldelse fra 20. apr. 2019

MyPlace Premium Apartments - City Centre
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Wien