Østrig

Rejseguide
Salzburg som viser fredfyldte omgivelser og kulturarvsgenstande
I Østrig kan du opleve arkitekturen fra det østrig-ungarske imperium, stå på ski i Alperne, opleve landsbyer i Bregenzerwald og nyde Wiens skønne blanding af kunst og musikkultur.

Besøg Østrig om vinteren for at stå på ski i Alperne, eller læg vejen forbi om sommeren, og tag på en cykeltur langs Donau. Uanset om du er på en længere ferie eller blot et weekendophold, kan du nyde charmen ved Østrigs udendørs fornøjelser, historiske paladser og storbyer.

Start med en storbyferie i Wien på en tur med en sporvogn rundt i Ringstrasse, hvor størstedelen af byens museer, gallerier og prægtige habsburgske paladser og regeringsbygninger ligger. Hold øje med Gustav Klimts kunstværker rundt omkring i byen. Hold en pause, og forkæl dig selv med en kop kaffe og et lækkert stykke sachertorte på en af de mange caféer i Wien. Disse caféer var engang mødested for Wiens intellektuelle og kreative klasse. Fuldend dit besøg med en aften med musik af Mozart og Strauss fremført af Vienna Mozart Orchestra.

Følg Donau ud af byen og ud på landet til regionen Wachau med dens vinmarker og frodige landskaber. Her kan du leje en cykel, følge cykelstierne langs floden og stoppe ved historiske klostre og slotte og prøvesmage Riesling-vine fra de indbydende vingårde.

Sæt kursen mod Bregenzerwald, hvis du gerne vil have skønne oste sammen med vinen, og bo i alpine byer, der ligger spredt i de frodige fyrreskove. De skov- og blomsterklædte bakker er fantastiske, hvis du gerne vil vandre eller stå på langrend. Smeltesne fra Bregenzerwald-bjergene løber ned i Bodensøen ved grænsen til Tyskland og Østrig. Her kan du give dig i kast med vandsport og sejlture på søen eller cykle rundt om den og besøge frugtgårde, klostre og landsbyer, hvor du kan nyde friskfangede fisk.

Fra november til april kan du stå på ski eller snowboard og nyde hyggelige alpehytter og lækker mad i Tyrol i Alperne. Hvil dine trætte muskler i udendørs termiske bade omgivet af snedækkede tinder, mød de lokale, og tag et ophold på en gård, hvor du kan hjælpe med at passe dyrene, inden du forkæles med et måltid med hjemmedyrkede råvarer. Besøg hovedstaden i Tyrol, Innsbruck, hvor du kan udforske flere slotte, museer og gallerier og smage strudel og pølser.

Besøgende i Østrig kan flyve til den internationale lufthavn i Wien. Du kan også opleve Østrigs charme med tog. Togene kører mellem byerne, landet og bjergene og er både en smuk og hurtig måde at komme omkring i landet på. Du kan også tage tog fra Østrig til de omkringliggende lande.

Populære byer i Østrig

Belvedere og byder på et slot, en have og en dam
Wien
Kendt for Museer, Slot og Katedraler
På en rejse til Wien vil man opleve en by med smuk historisk arkitektur, fin-de-siecle-romantik og en spændende byhistorie, der på mange måder spejler Europas. Fra at være en af kontinentets absolutte magtcentre, blev Wien skubbet ud af rampelyset i det 20. århundrede, blandt andet af den kolde krig. Det betyder, at traditionerne har deres fascinerende åndehuller i den østrigske hovedstad, der dog på ingen måde er et støvet bekendtskab. De historiske kulisser er nemlig også scene for alverdens innovation, subkultur og global urban kultur. I Wien kan man med andre ord støde på både tradition og fornyelse, og over det hele ligger der ofte et romantisk skær af fordums tider og nydelige manerer. Wien har noget at byde på for alle aldre og interesser; et bekendtskab, der nemt kan føre til forelskelse. Byen er hovestad i Østrig og har 1,7 millioner indbyggere.

Gode grunde til at tage afsted

 • Schönbrunn Slot
 • Weihnachts Markt Rathausplatz
 • MuseumsQuartier
Kapuzinerberg som viser historiske bygningsværker, et slot og kulturarvsgenstande
Salzburg
Kendt for Historisk, Udflugter og Livemusik
Udforsk middelaldergyderne, de imponerende slotte og bjergene i denne pittoreske østrigske by, der skænkede verden både Mozart og The Sound of Music.

Gode grunde til at tage afsted

 • Mirabell Slot og Haver
 • Salzburg Domkirke
 • Festung Hohensalzburg
Annasäule som omfatter kulturarvsgenstande og natteliv
Innsbruck
Kendt for Historisk, Bjerge og Langrendsløb
Innsbruck er kendt for sin historiske charme med gamle bygninger og snævre brolagte gader, men også for sin beliggenhed tæt på skiområder i verdensklasse.

Gode grunde til at tage afsted

 • Goldenes Dachl
 • Nordkette Mountains
 • Nordkette Kabelbane
Graz som viser en by og historiske bygningsværker
Graz
Kendt for Historisk, Shopping og Forretning
Udforsk romantiske Graz, der byder på monumenter, historie, et slot og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Haubtplatz Graz
 • Graz Rathaus
 • Grazer Altstadt
Klagenfurt am Woerthersee som omfatter blomster, en have og et springvand
Klagenfurt am Woerthersee
Kendt for Historisk, Monumenter og Museer
Klagenfurt, der er hovedby i provinsen Kärnten, er med sin beliggenhed tæt ved Østrigs varmeste alpesøer kendetegnet ved at have en udtalt middelhavsstemning.

Gode grunde til at tage afsted

 • Minimundus
 • Old Square
 • New Square
Linz som omfatter en by, en solnedgang og en plads eller et torv
Linz
Kendt for Forretning, Historisk og Museer
Østrigs tredjestørste by, Linz, er et skatkammer af kulturoplevelser med festivaler, det berømte Bruckner Orchester og et moderne operahus.

Gode grunde til at tage afsted

 • Donaupark

Populære steder at besøge i Østrig

Østrig

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse:
Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: