Taipei

Rejseguide
Taipei
Taipei er Taiwans sjove hovedstad og fuld af moderne indkøbscentre, gamle templer, overdådige paladser og nattemarkeder.

I Republikken Kina, eller Taiwan, deler hovedstaden Taipei en gammel sø med New Taipei City. Tamsui-floden løber gennem byerne, som er to adskilte administrative enheder.

Krebsens vendekreds ligger lige syd for Taipei og på rejser til Taipei vil du derfor opleve hede somre og varme vintre samt et fugtigt klima året rundt.

Den demokratiske nation Taiwan erklærede sig uafhængig efter Anden Verdenskrig og er nu en ø, der har fremgang. Taipei har et praktisk transportsystem, en computerbehændig befolkning og en unik kultur.

Omkring 6 millioner personer rejser til Taipei hvert år. Mange tager direkte til byens vartegn, skyskraberen Taipei 101, til Paladsmuseet og til den prægtige Chiang Kai-shek-mindeshal i centrum.

Mod sydøst ligger en anden favoritdestination, Maokong-området, hvor der dyrkes te. Få mere at vide om dyrkningen af verdens yndlingsdrik, og hop derefter ombord på Maokong Gondola for at få en panoramaudsigt over Taipei.

Gondolaen stopper ved den enorme Taipei Zoo, som var med i den Oscarvindende film Life of Pi fra 2012. Der er skilte, som fortæller dig, hvilke dyr, der var med i dette animerede 3D-syn, og du kan komme til at stå ansigt til ansigt med den sorte Formosan-bjørn.

Besøg Shilin-nattemarkedet for at høre sælgerne opråbe deres specialiteter på Mandarin, og bestil lækker kinesisk mad som for eksempel stegt and eller nudelsuppe.
Der bør naturligvis også være en tempelrundvisning på din rute. I Longshan-templet kan du beundre de buddhistiske drageskulpturer og se, hvordan det sobre interiør i Konfutsetemplet omfavner tilfredshedsfilosofien.

Der afholdes mange festivaler i Taipei, og i 5. måne-måned, omkring det tidspunkt, hvor dragebådsfestivalen afholdes, kan du fotografere de traditionelle kapløb.

Den delfinformede ø Taiwan i det nordlige Stillehav ligger kun en kort flyvetur fra Hongkong. Fra Taipei er det let at komme omkring på øen med fly.

Hvor kan jeg overnatte i Taipei

Default Image

Ximending

Mange rejsende er vilde med Ximending på grund af de populære butikker, og Taipei Biografpark er også et populært sted at besøge.

Ximending
Taipei Museum for Fin Kunst og byder på kunst og moderne arkitektur

Zhongshan

4/5(1 anmeldelse af området)

Rejsende er vilde med Zhongshan på grund af de populære butikker, og du kan se mere af Taipei ved at hoppe på metroen fra Zhongshan Junior High School Metrostation eller Xingtian Tempel Metrostation. Overvej også at besøge de populære seværdigheder Dajia Riverside Park og Xingtian-templet.

Zhongshan
Taipei som viser historiske bygningsværker, religiøse elementer og et tempel eller et tilbedelsessted

Zhongzheng

National Taiwan Democracy Memorial Hall og Nationalteatret er blandt de mest populære seværdigheder i Zhongzheng, og du skal næsten også udforske de populære butikker. Hop på metroen fra Chiang Kai-Shek Mindehal Metrostation eller Guting Metrostation for at se flere seværdigheder i området.

Zhongzheng