Tainan

Rejseguide
Tainan og byder på en by, skiltning og det centrale forretningsområde

Video af Tainan

Oplev Taiwans historie på en vidunderligt rejse til Tainan, der er en af landets ældste bosættelser og den tidligere hovedstad.

Når du rejser til Tainan, befinder du dig i hjertet af Taiwan. Her finder du århundreder gamle monumenter og templer, livlige festivaler, en sprudlende kunstscene og et køkken, der kan gøre resten af landet misundelig. Selvom byen muligvis minder om mange andre taiwanske storbyer, vil du her opleve den traditionelle charme fra en lille by blandet med en omfattende historie.

Denne del af Taiwan blev grundlagt som en hollandsk koloni i 1624og blev efterfølgende besat af kineserne indtil slutningen af det 19.århundrede. Udforsk Tainans Confucius-tempel, der var det første Confucius-tempel i Taiwan og på et tidspunkt øens højeste uddannelsesinstitution. Templets område er et populært offentligt samlingssted, og her kan du se de lokale gå ture, dyrke tai-chi eller flyve med drage.

Gå en tur ad gaderne i byens ældste område, Anping, eller nyd en stille stund i de berømte varme kilder ved Guanziling. På Haian-vejen kan du shoppe i de trendy butikker eller se gadekunst. Nyd også en rolig slentretur ad de smukke stier og langs de bedårende åkandefyldte damme i Tainan Park.

Husk at planlægge et besøg på et af Tainans berømte nattemarkeder. Hua Yuan-nattemarked i det nordlige distrikt er det største udendørsmarked i Taiwan. Gå blandt de mange fødevareboder, og se, hvorfor Tainans køkken er kendt overalt i Taiwan. Nyd en velsmagende østers, eller prøv specialiteten "coffin bread", der er tykt, udhulet ristet brød fyldt med sund fisk- og skaldyrssuppe eller grønsagssuppe.

Hvis du tør, kan du deltage i den adrenalinfyldte Yanshui Beehive Rockets Festival i februar. Festivalen anses for at være en af de farligste i verden, da der skydes tusindvis af raketter og andet fyrværkeri direkte ind i mængden af tilskuere.

Tainan ligger mindre end fire timers kørsel i bil eller med tog fra Taipei. Du kan nemt besøge byens seværdigheder til fods, men du kan også leje en scooter, så du kan komme hurtigt rundt i de travle gader. November og december samt marts og april er de bedste tidspunkter af året at besøge Tainan på. I disse måneder er vejret varmt, og det regner næsten ikke.

Hvor kan jeg overnatte i Tainan

Tainan Park som viser en sø eller et vandhul og en park

Tainan Centrum

Nyd godt af de varme kilder og monumenterne i Tainan Centrum. Du kan også sætte tid af til at besøge Gacha Box eller Nationalmuseet for Taiwanesisk Litteratur.

Tainan Centrum
Tainan som omfatter natteliv og gadeliv

Vest-Centrale Distrikt

Vest-Centrale Distrikt er kendt for sine kaffebarer, og du kan besøge populære seværdigheder som Nationalmuseet for Taiwanesisk Litteratur og Gacha Box.

Vest-Centrale Distrikt
Tainan

Anping

Nyd godt af museerne og monumenterne i Anping. Du kan også sætte tid af til at besøge Anping Gubao Gamle Gade eller Fort Zeelandia.

Anping