Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

StavangerNorge

Denne historiske, olierige by i det sydvestlige Norge er kendt for sin kultur og sine sardiner, og for at være indgangsporten til de enestående norske fjelde.

De maritime og kulturhistoriske museer, udendørsaktiviteter og madfestivalerne er alt sammen med til at gøre Norges fjerdestørste by en favorit blandt rejsende. Stavanger blev grundlagt for mere end 10.000 år siden. I dag har byen stadig den traditionelle havneatmosfære, men derudover har den en kosmopolitisk charme, der har givet den udnævnelsen "Europæisk Kulturhovedstad" i 2008.

Det er nemt at komme omkring i Stavanger til fods, da mange af de største seværdigheder er i gåafstand fra centrum. Gå en tur på de brostensbelagte gader i Gamle Stavanger, hvor du kan finde flere forskellige træhuse fra det 18. århundrede. Ved byens havn kan du finde barer og restauranter, hvoraf mange har et udendørs område. I juli vil du kunne opleve Gladmat Festival ved havnen. Her serveres et udvalg af regionale fiskeretter, og man kan endda tage madlavningskurser.

Et væsentligt træk ved Stavanger er dens store samling af museer, så et besøg i byen er endda ideelt, selv når vejret måske ikke er det. På Norsk Hermetikmuseum kan du lære om byens historiske produktion af fiskekonserves. På Stavanger Kunstmuseum vil du kunne se værker af både norske og internationale kunstnere, såsom Antony Gormley. Besøg Norsk Barnemuseum, hvor børnene kan spille spil, der stammer fra stenalderen. Er du bådentusiast vil du sætte pris på modelskibssamlingen på Stavangers Maritime Museum.

Sørg for at sætte en dag til side med familien til et besøg i Kongeparken. Denne forlystelsespark indeholder mere end 50 forlystelser og attraktioner, blandt andet den længste bobslædebane i Norge. Du kan også besøge parkens chokoladefabrik, hvor du selv kan prøve at lave søde sager.

Mens du er i Stavanger, bør du ikke gå glip af chancen for at sejle på de norske fjorde. Ved Lysefjord kan du se et 400 meter højt vandfald, sejle i kajak eller tage på vandreture til forskellige udsigtspunkter og bjergtoppe.

Lej en bil, hvis du vil udforske områderne omkring byen. Kør til øen Mosterøy og besøg Utstein Kloster, der er det mest velbevarede middelalderkloster i Norge. Du kan desuden leje en cykel og opleve Nordsøkystens cykelrute. Denne 6.000 kilometer lange cykelrute går igennem otte europæiske lande.

Her kan du overnatte i Stavanger

Stavanger-katedralen som viser religiøse elementer, historiske bygningsværker og en kirke eller en katedral

Kannik

4/5Very Good!(1 anmeldelse af området)

Hvis du tilbringer noget tid i Kannik, er Stavanger-katedralen og Telemuseet et par populære seværdigheder, der er værd at besøge.

Kannik

Mest populære hoteller i Stavanger

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Hotel Sverre
Hotel Sverre
3.5 out of 5
Storgaten 45, Sandnes
Prisen er DKK 608 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Sandnes, kun 0,2 km fra Vidensfabrikken og 3,2 km fra Kvadrat Indkøbscenter. Derudover ligger Kongeparken og Viking-stadionet ...

3.8/5Good! (437 anmeldelser)

"Vafler og kaffe ved receptionen😊"…"

Anmeldelse fra 16. aug. 2019

Hotel Sverre
Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel Energy
4 out of 5
Ishockeyveien 2, Stavanger
Prisen er DKK 600 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Stavanger, kun 10 minutters gang fra DNB Arena, Stavanger Forum og Stavanger Idrætshal. Derudover ligger Amfi Madla og Rogaland ...

4.4/5Wonderful! (412 anmeldelser)
Virkelig fint!

"Hjælpsomt personale i front desk og lækker morgenmad :)"…"

Anmeldelse fra 22. sep. 2019

Clarion Hotel Energy
Clarion Hotel Stavanger
Clarion Hotel Stavanger
4 out of 5
Arne Rettedals gate 14, Stavanger
Prisen er DKK 796 pr. nat

Dette hotel ligger i Kannik, kun 5 minutters gang fra Telemuseet og Stavanger-katedralen. Derudover ligger Gamle Stavanger og Ledaal 10 minutter derfra. Stavanger ...

4.4/5Wonderful! (545 anmeldelser)

"Overordnet set fint hotel med pæn reception, bar/lounge og restaurant. Værelset (superior) var dog til den lille side og kun med lille dobbeltseng. Gulvet i værelset var ikke vasket og var tydeligt plettet."…"

Anmeldelse fra 1. feb. 2020

Clarion Hotel Stavanger

Populære steder at besøge i Stavanger

Kongeparken
Billede af Kongeparken

Kongeparken

Lær, hvordan du laver chokolade, tag en tur ned ad Norges længste bobslædebane og se live, oplysende videnskabsshows i én af Norges favoritforlystelsesparker.

Det norske oliemuseum
Billede af Det norske oliemuseum

Det norske oliemuseum

4.5/5(2 anmeldelser)

Lær alt om oliens geologiske historie, hvordan den blev fundet i Nordsøen og vigtigheden af olieproduktionens sikkerhedsforanstaltninger på dette interaktive museum.

Sola strand
Billede af Sola strand

Sola strand

Hvis du planlægger en afslappende ferie, så er Sola strand det perfekte sted at besøge i Sola. Mens du er i området, bør du give dig tid til at opleve det, som stedet er kendt for, nemlig sin havnefront.

De mest populære oplevelser i Stavanger

Udflugt til Stavangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur
Billede af Udflugt til Stavangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur

Udflugt til Stavangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur

DKK 276
pr. voksen

Stavanger – anmeldelser

4.3

Populær destination

5 - Fremragende
1
5 - Fremragende 25%
4 - God
3
4 - God 75%
3 - Okay
0
3 - Okay 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

Byer i nærheden af Stavanger

Andre steder som Stavanger