Det norske Hermetikmuseum fortæller historien om Stavangers tidligere fiskekonservesproduktion, der indtil 1960'erne var byens største industri. Her kan du lære mere om de forskellige stadier i produktionen af konserves, og se en samling på mere end 30.000 mærkater. Du kan desuden smage nytilberedte sardiner.
Gå til museets hovedudstilling, hvor du kan følge de 12 stadier i produktionen af fiskebolle- og sardinkonserves. Her finder du de forskellige maskiner og udstyr, der anvendes i de forskellige stadier, såsom til saltning og røgning, afskæring af hoveder og pakning. Der findes personale på stedet, som arbejder med maskinerne, og som giver demonstrationer af, hvordan de engang arbejdede. Brug lidt tid på at kigge på fotografierne, der viser konservesfabrikkernes arbejdsbetingelser i Stavanger fra 1890'erne til 1960'erne.
Museet har desuden en samling af 33.000 historiske sardindåsemærkater. Du kan se et udvalg af disse på udstillingsområdet på anden etage. Gå ikke glip af Arbejderboligen ved siden af. Dette hus indeholder møbler, legetøj og dekorationer fra årene mellem 1920 og 1960.
Besøger du museet den første søndag i måneden, vil du kunne smage nytilberedte sardiner fra de traditionelle brændeovne. Du kan også smage denne slags sardiner på tirsdage og torsdage i sommersæsonen.
Norsk Hermetikmuseum ligger kun 5 minutters gang fra Stavanger centrum. Der er gratis parkering på gaden i nærheden, i et begrænset tidsinterval. Mens du er i området, bør du gå en tur på de brostensbelagte gader i Gamle Stavanger for at se træhusene fra det 18. århundrede.
Åbningstiderne for Norsk Hermetikmuseum og Arbejderboligen varierer i løbet af året. Du kan finde flere oplysninger på museets officielle hjemmeside. En billet til Hermetikmuseet inkluderer desuden adgang til Stavanger Maritime Museum og Norsk Grafisk Museum.