Danmark har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

LæsøDanmark

En rejse til Læsø byder på noget for enhver smag, uanset om du vil slappe af i et kurbad, udforske den unikke natur eller have enestående kulturelle oplevelser.

Trænger du til at komme lidt væk fra en travl hverdag, er et kurophold på Læsø et ideelt valg. Efter en tur i spaen, kan du udforske øen og opleve unik kulturhistorie ved at besøge Tanghusene. Disse huse er særlige, da taget er lavet af ålegræs i stedet for strå, som har været svær at dyrke på øen pga. jordforholdene.

Når du rejser til Læsø, befinder du dig på den største ø i Kattegat ca. 19 km fra den nordjyske østkyst. Øen optræder i den nordiske mytologi, som det sted, hvor aserne festede. Vil du have mere at vide om øens historie, kan du lægge vejen forbi en af de fem afdelinger, der hører under Læsø Museum.

Det enorme fredede område kaldet Rønnerne har tidligere været brugt til saltsydning på grund af de naturlige, gunstige forhold. Produktionen har været ophørt i mange år, men er i dag genoptaget på Læsø Saltsyderi. Her kan du få mere at vide om salt og sydeteknikker, få smagsprøver og købe det delikate salt, der er håndlavet.

Det er også populært at tage med på en tur enten i hestevogn eller med den traktortrukne Rønnerbus ad ebbevejen til Hornfiskrøn, som er en lille ø syd for Læsø. Du kan også besøge den lille ø på egen hånd enten på cykel eller hesteryg, men du skal dog være opmærksom på, at der ved højvande er begrænset adgang til vejen. Oplev det alsidige dyreliv ved at tage med på en sejltur til Borfeld-stenrev, hvor du kan komme tæt på de søde sæler.

For at komme til Læsø skal du med færgen fra Frederikshavn, som du nemt kommer til i bil eller med bus. Der er også gode togforbindelser til Frederikshavn. Rejser du fra Sjælland, kan du tage med et taxafly fra Roskilde Lufthavn til den lille Læsø Flyveplads.

Mange tager på weekendophold på Læsø for at studere sjældne fuglearter, bl.a. havterner og stenvender. Læsø er også populært blandt lystfiskere, da der er gode muligheder for at fange jomfruhummere.

Mest populære hoteller i Læsø

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Læsø Camping & hytteby
Læsø Camping & hytteby
3 out of 5

Denne campingplads ved stranden ligger i Læsø, kun 4,6 km fra Stoeredal og ca. 10 km fra Læsøtårnet og Museumsgården. Derudover ligger Læsø 10,5 km derfra.

4.5/5Wonderful! (6 anmeldelser)

"Dejligt sted"…"

Anmeldelse fra 24. okt. 2019

Læsø Camping & hytteby
Hotel Nygaard
Hotel Nygaard
3 out of 5
Prisen er DKK 1.200 pr. nat

Dette hotel med golffaciliteter ligger i Læsø, kun 2 km fra Læsøtårnet og Museumsgården. Derudover ligger Læsø 4,9 km derfra.

4.1/5Very Good! (24 anmeldelser)

"Meget dårlig udvalg af kanaler på tv"…"

Anmeldelse fra 22. sep. 2019

Hotel Nygaard
Havnebakken Bed and Breakfast
Havnebakken Bed and Breakfast
2.5 out of 5
Prisen er DKK 850 pr. nat

Dette Bed & Breakfast ligger i Læsø, kun 4 km fra Stoeredal og ca. 10 km fra Læsøtårnet og Museumsgården. Derudover ligger Læsø 10,4 km derfra.

Havnebakken Bed and Breakfast

Populære steder at besøge i Læsø

Bangsbo-området
Billede af Bangsbo-området

Bangsbo-området

4/5(7 anmeldelser)

Brug en eftermiddag på at nærstudere udstillingerne i Bangsbo-området under din rejse til Frederikshavn. Området er vellidt for sin havn, hvis omgivelser giver god anledning til gåture.