Lemvig

Rejseguide
Billede leveret af expedia
Nyd den tilbagelænede stemning i den hyggelige havneby, og gå på opdagelse i den smukke vestjyske natur mellem brusende vesterhavsbølger og hyggelige limfjordsøer.

En ferie i Lemvig er en oplagt løsning, hvis du ikke helt kan bestemme dig for, om du er til pulserende byliv eller afstressende natur, det vilde Vesterhav eller den rolige Limfjord. Lemvig har nemlig det hele, og du kan derfor lade årstiden, vejret og dagens humør bestemme programmet.

Uanset om du vælger en længere ferie eller bare et kort weekendophold i Lemvig, kan du godt forberede dig på et stramt program. I hvert fald hvis du vil nå at opleve bare en lille smule af dette fascinerende hjørne af Danmark. Selve Lemvig er en hyggelig handels- og havneby med spændende specialbutikker og gode spisesteder.

Lemvig fik titel af privilegeret købstad helt tilbage i 1471 og profiterede yderligere gennem anlæggelsen af byens fiskerihavn samt jernbanen mellem Vemb-Lemvig-Thyborøn i 1879. Hertil kom den nu nedlagte havnebane, som i dag fungerer som turisttog under navnet Bjergbanen. Den flotte tur byder på en smuk udsigt samt et fald på intet mindre end 30 meter. Vil du vide mere om byens og egnens spændende historie, kan du besøge Lemvig Museum.

Hvis du rejser til Lemvig med børn, vil de sikkert hellere ud i landskabet end på museum. Mens far og mor slapper af med en god frokost på havnen eller i den hyggelige bymidte, kan ungerne f.eks. slå sig løs på den imponerende Lemvig Skaterpark lige ved siden af. Herudover venter der flere store familieattraktioner inden for en overskuelig radius. Besøg f.eks. det 5000 m2 store Thyborøn Kystcenter, der er videncenter og kæmpe kystlegeplads i ét, eller tag færgen til den idylliske limfjordsø, Venø.

Hvis rejsen til Lemvig derimod skal stå i sportens tegn, kan du prøve den 50 km lange mountainbikerute mellem Lemvig og Struer i Klosterheden Plantage. Vil du hellere nyde havet oppefra, er det 26 meter høje Bovbjerg Fyr på toppen af den 40 meter høje Bovbjergskrænt det perfekte udflugtsmål. Du kommer til Lemvig via tog til Holsterbro. Herfra går turen videre til Vemb, hvorfra du tager lokalbanen til Lemvig.

En rejse til Lemvig er kort sagt den perfekte kombination af byhygge, spændende fritidstilbud og vild natur.

Hotel Lidenlund ved Gitte Bitsch
Hotel Lidenlund ved Gitte Bitsch
3 out of 5
Vasen 11, Lemvig
Prisen er 1.053 kr. pr. nat fra 26. jun. til 27. jun.
1.053 kr.
pr. nat
26. jun. – 27. jun.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Lemvig, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. De populære ...
8/10 Very Good! (331 anmeldelser)
Hyggeligt hotel
"Hyggeligt hotel. Lille værelse men helt ok"

Anmeldelse fra 13. maj 2024

Hotel Lidenlund ved Gitte Bitsch
Hotel Tante Lemvig
Hotel Tante Lemvig