COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Istanbul

Rejseguide
Istanbul og byder på en solnedgang, historiske bygningsværker og tåge eller dis

Tyrkiets største by er både europæisk og asiatisk og har været centrum i mange imperier. Istanbul er derfor både moderne og traditionel, velkendt og eksotisk.

Det er Istanbuls enestående blanding af den vestlige og østlige kulturarv, der tiltrækker turister fra hele verden, som vil på storbyferie. Oplev det topmoderne Tyrkiet i indkøbscentre, gallerier og klubber, og nyd charmen af det traditionelle Tyrkiet i basarer, paladser, tavernaer og moskéer. Istanbuls naturskønne beliggenhed og det behagelige middelhavsklima gør byen yderst attraktiv for et spændende weekendophold.

Istanbul ligger ved Bosporusstrædet med Marmarahavet mod syd og Sortehavet mod nord. Byen forbinder Europa og Asien, og denne strategiske placering har gjort den til centrum for mange magtkampe. Under de tidligere navne Byzans og Konstantinopel fungerede Istanbul som hovedstad for både det romerske, byzantinske, latinske og osmanniske imperium og var desuden engang hovedstad for islam. Tyrkerne begyndte at kalde byen Istanbul, som blev det officielle navn, da republikken Tyrkiet blev dannet i 1923.

På Sultanahmet-halvøen, hvor den gamle bydel ligger, ses Istanbuls skiftende politiske og religiøse fortid tydeligt, især i arkitekturen. Det maleriske Hagia Sophia (Ayasofya) var f.eks. engang en kristen katedral og senere en moské. Besøg Topkapi-paladset (Topkapı Sarayı), Hippodromen (Hipodrom) og Den Blå Moské (Sultan Ahmed Mosque), der ligger lige i nærheden, og gem nogle af dine lira til souvenirs i Den Store Basar (Kapalı Çarşı). Se det hele i fugleperspektiv fra toppen af Galata-tårnet (Galata Kulesi) fra det 14. århundrede, eller besøg det nærliggende Miniatürk, hvor du kan se miniatureudgaver af alle bygningerne. Køl af i Basilikacisternen under jorden.

Gå over Galata-broen, der går hen over Det Gyldne Horn, for at besøge Taksim-pladsen og den nye bydel. Her finder du moderne skyskrabere, natklubber og indkøbscentre og møder modebevidste unge og travle forretningsfolk.

Køb et Istanbulkart, der giver dig nem adgang til al offentlig transport. En tur med færgen giver dig god mulighed for at se Beylerbeyi-paladset på den anden side af strædet.

Der bor over 13 millioner mennesker i Istanbul, hvilket gør den til den folkerigeste by i Europa, og det er nemt at forstå, hvorfor de gerne vil bo her. Istanbuls enestående blanding af øst og vest afspejles i både kulturen, arkitekturen, kunsten og maden.

Hvor kan jeg overnatte i Istanbul

YOTELAIR Istanbul Airport AIRSIDE, Duty free - International Transit area
YOTELAIR Istanbul Airport AIRSIDE, Duty free - International Transit area
Tayakadin Mah. Terminal Cad. No.1, Arnavutkoy, Arnavutkoy, Istanbul
Prisen er DKK 1.205 pr. nat fra 1. aug. til 1. aug.
Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 32 km fra Mall of Istanbul og ca. 52 km fra Taksim-pladsen og Galata-tårnet. Derudover ligger Dolmabahce-paladset og ...
4.2/5Very Good! (434 anmeldelser)
Billige overnatning i Lufthavn.
"Lille vær. i lufthavne, flot og renligt."

Anmeldelse fra 15. apr. 2021

YOTELAIR Istanbul Airport AIRSIDE, Duty free - International Transit area
Pera Palace Hotel
Pera Palace Hotel
5 out of 5
Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
Prisen er DKK 824 pr. nat fra 1. aug. til 1. aug.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Taksim, kun 10 minutters gang fra Pera Museum, Istiklal-gaden og Galata-tårnet. Istanbul Krydstogtsterminal ligger ...
4.7/5Exceptional! (956 anmeldelser)
Dårlig oplevelse i flotte rammer
"Vi har rejst meget i Istanbul og bor altid på 5* hvor vi har fået den bedste service - bare IKKE her på dette hotel. Det var decideret ubehageligt. Morgenmaden var frygtelig dårlig. Spis hellere morgenmad i byen. Det er et meget flot hotel, men den dårlige service ødelægger det hele, desværre."

Anmeldelse fra 10. feb. 2020

Pera Palace Hotel
Doubletree by Hilton Istanbul Moda
Doubletree by Hilton Istanbul Moda
5 out of 5
Caferaga Mahallesi Albay Faik Sozdener, Cad No:31 Kadikoy, Istanbul, Istanbul
Prisen er DKK 676 pr. nat fra 9. aug. til 9. aug.
Dette hotel med familievenlig profil ligger ved vandet i Istanbul, kun 10 minutters gang fra Kadıköy Fiskemarked og Kadikoy Port. Derudover ligger Sureyya Operahus ...
4.4/5Excellent! (954 anmeldelser)
"Perfekt service niveau, alt var som det skulle være og tæt på kadikoy centrum og gode transport muligheder."

Anmeldelse fra 10. mar. 2020

Doubletree by Hilton Istanbul Moda
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Istanbul

De mest populære oplevelser i Istanbul

Byer i nærheden af Istanbul