Island

Rejseguide
Dyrhólaey og byder på klippekystlinje
På denne østat, der ligger mellem Nordatlanten og Ishavet, kan du se nogle af de største gletsjere, mest kraftfulde vandfald og mest vidtstrakte nationalparker i Europa.

Reserver en ferie eller et weekendophold i Island, der er kendt som ”landet af is og ild”, og som har nogle af Europas mest fantastiske naturområder. På trods af øens barske natur, der inkluderer både vulkaner og gletjsere, har Island været beboet siden det 9. århundrede. Under dit weekendophold i Island kan du se frem til gåture på gletsjere, ren afslapning i de varme kilder og nogle spændende seværdigheder, hvor du kan lære mere om Islands barske historie.

Omkring 11% af Island er dækket af gletsjere, så det er med andre ord et must at udforske de store ismasser og det terræn, de har været med til at forme. Du kan f.eks. tage ud at vandre i Nationalparken Vatnajökull, som bl.a. omfatter Islands største gletsjer. Der udbydes rundvisninger til gletsjerne, der desuden er afbrudt af forskellige vulkaner. Islands højeste punkt, Hvannadalshnúkur, ligger også i parken. Sætter du kursen mod parkens nordlige område, kan du se et af Europas mest kraftfulde vandfald, Dettifoss.

Hvis du trænger til at få varmen, kan du besøge en af Islands flere hundrede varme kilder, der inkluderer både naturlige og menneskeskabte kilder. Den mest populære er Den Blå Lagune, der ligger sydvest for Reykjavik, og som er omringet af vulkanske klipper. Tager du vestpå herfra, når du til halvøen Reykjanes, der er fyldt med lavafalter. Efter at have udforsket det vulkanske område, kan du tage nordpå til nationalparken Snaefellsjökull, der ligger på endnu en halvø. Her finder du en af verdens mest berømte vulkaner, som optræder i Jules Vernes science fiction-roman Rejsen til Jordens Indre.

Selvom Islands terræn stadig er under udformning, er det et af de ældst beboede områder i den vestlige verden. Besøger du Þingvellir Nationalpark, kan du se det område, hvor en af Europas ældste folkeforsamlinger, Altinget, blev grundlagt i 930 e.Kr. Fortsætter du turen ind i den nordvestlige region Dalir, når du til fødestedet for Leif den Lykkelige, der siges at være den første Europæer, som ankom til Nordamerika. Du kan desuden se en statue af Leif den Lykkelige foran Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Island er tyndt befolket, og halvdelen af landets indbyggere bor i Reykjavik. Landets vejnet er dog yderst veludviklet, og du kan se store dele af landet ved at følge ringvejen Hringvegur. Den strækker sig rundt om øen og forbinder Reykjavik med nogle af landets største seværdigheder. Du kan flyve til Reykjaviks internationale lufthavn på ca. 3,5 time fra København, men der er også mulighed for at tage en færge fra Hirtshals til Seyðisfjörður.

Video af Island

Populære byer i Island

Reykjavik og byder på moderne arkitektur, en plads eller et torv og en solnedgang
Reykjavik
Kendt for Spisning, Shopping og Udflugter
Denne hovedstad, der er verdens nordligste, kombinerer på bedste vis en fantastisk natur med en livlig, kreativ metropol.

Gode grunde til at tage afsted

 • Reykjavik Havn
 • Laugavegur
 • Hallgrimskirkja
Vik I Myrdal
Vik I Myrdal
Kendt for Spisning, Strandudsigt og Hav
Gå ture i vulkansk og sort sand på en rejse til Vik I Myrdal, og nyd udsigten fra klippetoppen over klippeformationer og -buer på Islands sydkyst.

Gode grunde til at tage afsted

 • Dyrhólaey
 • Den Sorte Strand
 • Reynisdrangar
Skógar og byder på en kaskade såvel som en stor gruppe mennesker
Rangárþing eystra
Tag til seværdigheder som Seljalandsfoss og Skogafoss, når du udforsker Rangárþing eystra.

Gode grunde til at tage afsted

 • Skógafoss
 • Seljalandsfoss
 • Eyjafjallajökull
Laugarvatn og byder på sne og bjerge
Bláskógabyggð
Tag et smut til seværdigheder som Gullfoss og Geysir Varme kilder, når du er i Bláskógabyggð.

Gode grunde til at tage afsted

 • Pingvellir Nationalpark
 • Geysir Varme kilder
Reykjanesbær
Reykjanesbær
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Gåture
Ferietid! Glæd dig til at opleve museer og lokale retter i Reykjanesbær.
Borgarnes
Borgarnes
Kendt for Nordlys, Bjerge og Golf
Oplev uforstyrrede Borgarnes, som byder på museer, nordlys, en forlystelsespark og meget mere!

Island

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: