Island

Rejseguide
Dyrhólaey og byder på klippekystlinje

På denne østat, der ligger mellem Nordatlanten og Ishavet, kan du se nogle af de største gletsjere, mest kraftfulde vandfald og mest vidtstrakte nationalparker i Europa.

Reserver en ferie eller et weekendophold i Island, der er kendt som ”landet af is og ild”, og som har nogle af Europas mest fantastiske naturområder. På trods af øens barske natur, der inkluderer både vulkaner og gletjsere, har Island været beboet siden det 9. århundrede. Under dit weekendophold i Island kan du se frem til gåture på gletsjere, ren afslapning i de varme kilder og nogle spændende seværdigheder, hvor du kan lære mere om Islands barske historie.

Omkring 11% af Island er dækket af gletsjere, så det er med andre ord et must at udforske de store ismasser og det terræn, de har været med til at forme. Du kan f.eks. tage ud at vandre i Nationalparken Vatnajökull, som bl.a. omfatter Islands største gletsjer. Der udbydes rundvisninger til gletsjerne, der desuden er afbrudt af forskellige vulkaner. Islands højeste punkt, Hvannadalshnúkur, ligger også i parken. Sætter du kursen mod parkens nordlige område, kan du se et af Europas mest kraftfulde vandfald, Dettifoss.

Hvis du trænger til at få varmen, kan du besøge en af Islands flere hundrede varme kilder, der inkluderer både naturlige og menneskeskabte kilder. Den mest populære er Den Blå Lagune, der ligger sydvest for Reykjavik, og som er omringet af vulkanske klipper. Tager du vestpå herfra, når du til halvøen Reykjanes, der er fyldt med lavafalter. Efter at have udforsket det vulkanske område, kan du tage nordpå til nationalparken Snaefellsjökull, der ligger på endnu en halvø. Her finder du en af verdens mest berømte vulkaner, som optræder i Jules Vernes science fiction-roman Rejsen til Jordens Indre.

Selvom Islands terræn stadig er under udformning, er det et af de ældst beboede områder i den vestlige verden. Besøger du Þingvellir Nationalpark, kan du se det område, hvor en af Europas ældste folkeforsamlinger, Altinget, blev grundlagt i 930 e.Kr. Fortsætter du turen ind i den nordvestlige region Dalir, når du til fødestedet for Leif den Lykkelige, der siges at være den første Europæer, som ankom til Nordamerika. Du kan desuden se en statue af Leif den Lykkelige foran Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Island er tyndt befolket, og halvdelen af landets indbyggere bor i Reykjavik. Landets vejnet er dog yderst veludviklet, og du kan se store dele af landet ved at følge ringvejen Hringvegur. Den strækker sig rundt om øen og forbinder Reykjavik med nogle af landets største seværdigheder. Du kan flyve til Reykjaviks internationale lufthavn på ca. 3,5 time fra København, men der er også mulighed for at tage en færge fra Hirtshals til Seyðisfjörður.

Populære byer i Island

Reykjavik og byder på moderne arkitektur, en plads eller et torv og en solnedgang
Reykjavik
Kendt for Spisning, Shopping og Udflugter
Denne hovedstad, der er verdens nordligste, kombinerer på bedste vis en fantastisk natur med en livlig, kreativ metropol.

Gode grunde til at tage afsted

  • Reykjavik Havn
  • Laugavegur
  • Hallgrimskirkja
Skógar og byder på en kaskade såvel som en stor gruppe mennesker
Rangárþing eystra
Tag til seværdigheder som Seljalandsfoss og Skógafoss, når du udforsker Rangárþing eystra.

Gode grunde til at tage afsted

  • Skógafoss
  • Seljalandsfoss
  • Eyjafjallajökull
Akureyri som viser en kystby
Akureyri
Kendt for Shopping, Svømning og Caféer
Byen bliver kaldt Islands nordlige hovedstad, og her kan du slentre en tur i den botaniske have, ligesom Akureyri også byder på en række museer og en imponerende kirke.

Gode grunde til at tage afsted

  • Akureyri Church
  • Hof - Cultural Center and Conference Hall
Borgarnes
Borgarnes
Kendt for Nordlys, Bjerge og Golf
Oplev uforstyrrede Borgarnes, som byder på museer, nordlys, golf og meget mere!
Hafnarfjördur
Hafnarfjördur
Kendt for Venlige mennesker, Udflugter og Gåture
Hyggelige Hafnarfjördur venter på dig! Glæd dig til at opleve vandrestierne, museerne, festivalerne og meget mere!
Island som viser en flod eller et vandløb, bjerge og sne
Skagafjörður
Se attraktioner som Reykjafoss Waterfall og Víðimýrarkirkja-kirken, når du udforsker Skagafjörður.

Island

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse:
Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: