Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

DronninglundDanmark

Vendsyssels hyggelige by byder på skønne naturområder og historiske skatte, og så vil en rejse til Dronninglund vil give dig følelsen af lokalsamfund.

Dronninglund bringer dig tilbage til naturen med kilometervis af heder, bakketoppe og strande, som giver dig en unik følelse af frihed. Du er havnet det helt rigtige sted, hvis du samtidig er historie- og kulturinteresseret, da et af Danmarks smukkeste renæssanceslotte ligger her.

Byen har sit navn efter dronning Charlotte Amalie, som blev ejer af Dronninglund Slot i 1690. Herregården var oprindeligt et kloster, som byen siden voksede op omkring. En populær seværdighed få kilometer nord for Dronninglund er Jyske Ås, der er en højderyg af kuperet terræn dannet af gletsjere under den sidste istid. Området byder på enestående natur af skov, nærmere betegnet Dronninglund Storskov, frodige marker og vidstrakte heder på en over 38 km. lang strækning.

I samme område ligger Vendsyssels højeste punkt, Knøsen – en bronzealderhøj, som ligger 136 meter over havets overflade og stammer fra omkring 1.000 f.Kr. Gå en tur i området, og oplev den historiske Sømose ved samme lejlighed, der førhen var opholdssted for bl.a. markedsfolk og musikanter.

Har du ikke fået nok natur, vil et besøg på Danmarks eneste lavendelfarm, LaVendelbo, i Hjallerup, lige være sagen. Den populære lilla blomst har været anvendt i tusindvis af år til skønhedsprodukter og medicin, og her kan du dufte og røre den helbredende plante. Køb eventuelt nogle hjemmeproducerede planteprodukter med hjem.

Under dit weekendophold i Dronninglund bør du lægge vejen forbi Voergård Slot. Denne fantastiske renæssancebygning blev opført i 1580, selvom den ældste del kan dateres tilbage til 1481. Slottet er særligt spændende om sommeren, hvor der afholdes Middelalderdage for både voksne og børn. Her kan familien møde biskop Stygge Krumpen anno 1533, opleve lugtene og lydene, se diverse ridderopvisninger og endelig deltage i aftenens overdådige taffel.

Dronninglund ligger ca. en halv times kørsel fra Aalborg, som du nemt kan komme til med tog fra andre dele af landet. Hvis du rejser til Dronninglund fra København, er det hurtigt at flyve til Aalborg Lufthavn.

Mærk vinden i håret, gå lange ture og få en middelalderlig oplevelse her i det østlige Vendsyssel.

Mest populære hoteller i Dronninglund

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Holtegaard Bed & Breakfast
Holtegaard Bed & Breakfast
2 out of 5
V. Hassingvej 39, Dronninglund
Prisen er DKK 500 pr. nat

Dette Bed & Breakfast med familievenlig profil ligger i landlige omgivelser i Dronninglund, kun 7,9 km fra Dronninglund Slot og ca. 20 km fra Dronninglund Kirke ...

4.1/5Very Good! (38 anmeldelser)

"Et rart sted, hvor der var en fin modtagelse, hvor det hele blev gennemgået. Alt var rent og pænt."…"

Anmeldelse fra 19. aug. 2019

Holtegaard Bed & Breakfast
Dronninglund Hotel
Dronninglund Hotel
3 out of 5
Slotsgade 78, Dronninglund
Prisen er DKK 850 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Dronninglund, kun 2 km fra Dronninglund Kirke og 2,1 km fra Dronninglund Slot. Derudover ligger Hals Golfklub og Voergaard Slot ...

3.2/5 (125 anmeldelser)
Slidt, men absolut godkendt.

"Vi boede en enkelt nat i hovedbygningen. Der var åbenbart en jule-deal denne aften, så der var vist fuldt hus med dansende og glade mennesker. Værelset var lidt slidt, men absolut pænt og rent. Morgenmaden var absolut ok."…"

Anmeldelse fra 25. nov. 2019

Dronninglund Hotel
Dronninglund Slot
Dronninglund Slot
3.5 out of 5
8 Slotsgade, Dronninglund
Prisen er DKK 1.150 pr. nat

Dette hotel ligger i Dronninglund, kun få skridt fra Dronninglund Slot og Dronninglund Kirke. Derudover ligger Voergaard Slot 19,9 km derfra.

4.2/5Very Good! (13 anmeldelser)

"God mad og vin, god nyere senge, lidt koldt, manglede en hårtørre på værelset. Rigtig god service. Et rigtig hyggeligt gammelt slot"…"

Anmeldelse fra 13. jan. 2020

Dronninglund Slot

Populære steder at besøge i Dronninglund

Dronninglund Slot
Billede af Dronninglund Slot

Dronninglund Slot

Lær mere om historien i Dronninglund, hvis du kigger forbi Dronninglund Slot. Udforsk stedet, som er kendt for sine skove og sin kunst.

Voergaard Castle
Billede af Voergaard Castle

Voergaard Castle

Brug lidt tid på at nærstudere udstillingerne i Voergaard Castle under dit ophold i Dronninglund. Giv dig tid til at udforske området, som er kendt for sine spamuligheder og sine hellige templer.

Jomfru Ane Gade
Billede af Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade

4/5(24 anmeldelser)

Besøg Aalborgs populære gade fyldt med natteliv og underholdning, som har en af de største koncentrationer af barer, bistroer og klubber i Danmark.

Byer i nærheden af Dronninglund