Cornwall

England
St Ives som omfatter udsigt over kystområde, en kystby og et hus
På en rejse til Cornwall kommer du til den sydvestligste del af Storbritannien. Dette amt er kendt for sin dramatiske kystlinje og sit blomstrende kulturliv.

Cornwall er kendt for sine lange sandstrande, sit turkisblå hav og sine behagelige temperaturer. Her kan du prøve at dykke eller klatre i klipper i et enestående landskab, og længere inde i landet kan du besøge frodige haver og en unik anlagt regnskov.

West Cornwall er særligt kendt for at være det kunstneriske og kulturelle hovedsæde i amtet, og mange kunstnere bliver inspireret af denne maleriske region. Når du rejser til Cornwall, skal du huske at lægge vejen forbi galleriet Tate eller Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden i St. Ives, hvor du kan få mere at vide om de vigtigste personer fra "St. Ives School".

Tag på shoppingtur i charmerende butikker og specialforretninger i Truro, som er den eneste større by i amtet. Royal Cornwall Museum byder på en enestående samling af kunstværker og genstande, bl.a. en ikke-indpakket egyptisk mumie.

Hvis du tager længere ind i landet, har du mulighed for at opleve en af verdens største indendørs regnskove, Eden Project. Denne haves kupler rummer en stor samling af planter fra hele verden. I en af kuplerne er der tropiske sorter, som bananpalmer, og i en anden er der planter, som oliventræer og vinstokke, der er karakteristiske for Middelhavsområdet.

Det populære Lost Gardens of Heligan, som dækker et område på 81hektar i det østlige Cornwall, er absolut også et besøg værd. Her kan du se nærmere på planter fra hele verden, bl.a. subtropiske og nordlige sorter samt sorter fra Middelhavsområdet.

På et weekendophold i Cornwall har du rig mulighed for at nyde det udsøgte køkken, da amtet er hjemsted for prisvindende kokke og førsteklasses lokale fødevareproducenter. Nyd udsigten over havet, mens du spiser på strandcaféerne og restauranterne, hvor der serveres friskfanget fisk og skaldyr.

Cornwall ligger ca.270km fra Bristol. Du kan tage toget til St.Ives eller Truro, eller du kan ankomme i Newquay Cornwall Lufthavn, som ligger omkring 31km fra centrum af Truro. Book overnatninger på luksushoteller, i lejligheder med køkkenfaciliteter eller i små charmerende huse i Truro eller en af de andre stemningsfulde byer i Cornwall.

Med gyldne strande, et mildt klima og fortryllende havnebyer er det forståeligt, at Cornwall er en elsket feriedestination.

Populære byer i Cornwall

Minack Teater og byder på udsigt, udsigt over kystområde og en kystby
Penzance
Kendt for Hav, Havne og Mindre by
Udforsk hyggelige Penzance, der byder på eventyr, fiskeri, safariture og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Minack Teater
 • Land's End
 • Porthcurno Strand
Fistral Beach som viser en kystby og en sandstrand såvel som en stor gruppe mennesker
Newquay
Kendt for Venlige mennesker, Strandudsigt og Hav
Glæd dig til at opleve havudsigt, strande og spaer i Newquay!

Gode grunde til at tage afsted

 • Watergate Bay Beach
 • Fistral Beach
 • Porth Beach
St Ives som viser en strand, bådsejlads og en bugt eller havn
St Ives
Kendt for Venlige mennesker, Hav og Haver
Saint Ives er en billedskøn kystby med hvidvaskede huse og hvide sandstrande, og den er en magnet for kunstnere og kunstneriske begivenheder.

Gode grunde til at tage afsted

 • Porthminster Beach
 • Porthmeor Beach
 • Tate St Ives
Helston
Helston
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Mindre by
Planlæg en ferie i uforstyrrede Helston, og glæd dig til at opleve mulighederne for fiskeri, barerne og eventyrerne.

Gode grunde til at tage afsted

 • Kynance Cove
 • Cornish Seal Sanctuary
St Austell som omfatter skiltning og en by
St Austell
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Spaer
Den travle markedsby Saint Austell er et godt udgangspunkt for at udforske nogle af Cornwalls flotteste strande.

Gode grunde til at tage afsted

 • Lost Gardens of Heligan
 • Porthpean Beach
Falmouth
Falmouth
Kendt for Venlige mennesker, Hav og Barer ved poolen
Oplev afslappende Falmouth, som byder på havudsigt, eventyr, barer og meget mere!