Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

TelemarkNorge

Mange rejser til Telemark, som er et fylke i Norge, hvor du kan opleve det idylliske og frodige kystnære landskab i den sydlige del af Telemark samt stavkirker og den imponerende Hardangervidda.

Telemark har en masse at byde på, hvis du er i området på et weekendophold eller en længere ferie, men det er stavkirkerne og Hardangervidda, som trækker de fleste turister til området. Om sommeren begiver de aktive udendørsenthusiaster sig ud på vandreture i Telemark, og især Gaustatoppen er meget populær. Du kan glæde dig til en fantastisk tur, når du er på rejse til Telemark.

De populære byer Skien, Porsgrunn og Kragerø ligger ud til vandet i den sydlige del af Telemark, og de er alle populære feriedestinationer for nordmændene selv om sommeren. Besøg bl.a. Brekkeparken samt Telemarkskanalen, hvor de gamle træsluser betjenes manuelt. Tag på en romantisk sejltur – især hvis solen skinner – ombord på "Victoria" eller "Henrik Ibsen".

Telemark er måske mest kendt for de mange smukke middelalderkirker i området. Besøg Heddal for at se en af de smukkeste og største stavkirker, Heddal-stavkirken. Kirken blev bygget tilbage i 1200-tallet, og der findes flere end 30 af disse imponerende bygninger spredt over Norge.

Hvis du elsker at vandre i fjeldene, er du kommet til det helt rette sted i Telemark. Hardangervidda er det største fjeldplateau i Nordeuropa med mange vandreruter. Den Norske Turistforening tilbyder overnatning i hytter i området, så du udover dagture også kan tage på vandreture, som varer flere dage.

Du bør ikke gå glip af seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste som Rjukan og Notodden. Det var her, Norsk Hydro udførte sine banebrydende eksperimenter i forbindelse med udvikling af den elektrokemiske industri. Besøg Norsk Industriarbeidermuseum i Vemork for at høre mere om historien bag. I Rjukan kan du også besøge Solspeilet, som sikrer, at byens torv er oplyst om vinteren, når der normalt ikke er direkte sollys.

Telemark er et fylke, som tilbyder en masse aktiviteter fra dejlige svømmeture langs kysten til fantastiske vandreture på Hardangervidda. Prøv en lækker æblejuice lavet af æbler fra området, og nyd din ferie i Telemark. Hvis du er til udendørsaktiviteter, er Telemark lige noget for dig!

Mest populære hoteller i Telemark

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Comfort Hotel Porsgrunn
Comfort Hotel Porsgrunn
3 out of 5
Kammerherrelokka 3, Porsgrunn, Telemark (county)
Prisen er DKK 857 pr. nat

Dette hotel ligger i Porsgrunn, kun 10 km fra Oslofjord, Hjellebrygga og Telemark Museum. Derudover ligger Brekkeparken og Bakkestranda ca. 10 km derfra. Porsgrunn ...

4.2/5Very Good! (79 anmeldelser)
Guter schlaf garantiert

"Sehr einfaches check in, super bequemes bett, gutes leckeres frühstück mit reichlich auswahl...nur das parkhaus ist gut versteckt und sehr teuer... das hotel selbst ist klasse"…"

Anmeldelse fra 14. feb. 2020

Comfort Hotel Porsgrunn
Straand Hotel
Straand Hotel
3 out of 5
Kviteseidvegen 1698, Vradal, Kviteseid, Telemark
Prisen er DKK 1.022 pr. nat

Dette hotel ved stranden ligger i Kviteseid, kun 0,2 km fra Straand Sommerland og ca. 32 km fra Norwegian Ski Museum og Skredvatn-søen. Derudover ligger Seljord ...

4/5Very Good! (135 anmeldelser)
Dejligt ophold

"Et dejligt sted at holde sin ferie. Meget venlig betjening og gode faciliteter. Lidt dyrt at spise i restauranten."…"

Anmeldelse fra 19. feb. 2018

Straand Hotel
Quality Hotel Skjaergarden
Quality Hotel Skjaergarden
3 out of 5
Stathelleveien 35, Langesund, Bamble, Telemark
Prisen er DKK 885 pr. nat

Dette hotel med familievenlig profil ligger ved en sø i Langesund, kun 10 minutters gang fra Badeparken og Oslofjord. Derudover ligger Langesund Kirke og Langesund ...

3.9/5Very Good! (340 anmeldelser)
Rummelig familiehotel med masser af muligheder.

"Skønt familiehotel med plads for børnene at boltre sig. Dejlig morgenmad, og ikke langt fra hyggelige Langesund."…"

Anmeldelse fra 30. jul. 2019

Quality Hotel Skjaergarden

Populære steder at besøge i Telemark

Gaustatoppen
Billede af Gaustatoppen

Gaustatoppen

4/5(1 anmeldelse)

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Gaustatoppen på din rejse til Tinn. Udforsk stedet, som er berømt for sine søer samt sine festivaler.

Brekkeparken
Billede af Brekkeparken

Brekkeparken

Lær mere om historien i Skien, hvis du kigger forbi Brekkeparken. Området er vellidt for sine skove og sine vandlande, som alt sammen er noget, du kan opleve.

Heddal Stave Church
Billede af Heddal Stave Church

Heddal Stave Church

Bliv klogere på historien i Notodden, når du tager et smut forbi Heddal Stave Church. Gå på opdagelse i området, som er kendt for sine søer samt de landlige omgivelser.