StorfjordNorge

En rejse til Storfjorden byder på en spændende blanding mellem kultur og landskab med en fjord til den ene side og den nordlige sammenfletning af tre skandinaviske lande på den anden side.

Storfjord Kommune strækker sig mod sydøst fra de stejlt skrånende breder ved Lyngenfjorden til grænsen mellem Sverige og Finland. Oplev samisk kultur ved kystbyen Skibotn, og campér tæt på det rolige vand. Syd for Storfjorden går grænsen mellem de tre lande, og her kan du se mærket, der markerer opdelingen.

Den lille landsby Oteren ligger ved den sydlige del af fjorden. Du kan beundre de ujævne tinder, der rejser sig fra Signaldalen. Kør en tur langs vandet til den mere befolkningstætte by Skibotn, hvorfra du kan se udover den store fjord. Landsbyen har en fredelig havn, der ligger ved flodens munding Ivgojohka, som trækker vand fra de smukke nærliggende søer Rihpojávri og Gálggojávri. Bådenes rolige vuggen i havnen får dig til at slappe af. Du kan tage en bådtur rundt i fjorden for at få et indblik i det dybe vands skønhed og geologi.

Udforsk den smukke Skibotndalen, og se fredelige fyrretræsskove fyldt med sjældne orkideer. Områdets fantastiske landskab og forholdsvise tørre mikroklima er ideelt til camping. Besøg landsbyens kirke fra det 19. århundrede Skibotn Bedehuskapell. Hvis du tager til de lokale markeder, kan du opleve en fascinerende blanding af samisk, finsk og norsk kultur. Området var oprindeligt bosat af samerne, men denne landsby har været mødested for forskellige etniske grupper i generationer.

Et andet interessant mødested er Treriksröset, hvor en stenblok indikerer grænsen mellem Norge, Sverige og Finland. Der er ingen hegn ved dette populære vandrested, så du kan gå fra det ene land til det andet med kun få skridt. Tag på vandretur gennem betagende fyrretræs- og birketræsskove, og oplev de mange søer og vandveje.

Du kan komme til Storfjordens dramatiske landskab ved at flyve til Bardufoss Lufthavn og køre 1,5 time mod nordøst til Skibotn. I nogle af regionens landsbyer kan du leje feriehuse. Alternativt kan du campere på Skibotns campingpladser eller prøve at campere i ødemarken i de omkringliggende grønne områder, når du rejser til Storfjorden.

Mest populære hoteller i Storfjord

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Welcome Inn Hotel Lyngskroa
Welcome Inn Hotel Lyngskroa
3 out of 5
Olavsgt. 1, Oteren, Storfjord, Storfjord
Prisen er DKK 828 pr. nat

Dette hotel ligger i landlige omgivelser, 16,8 km fra Caccajav'ri og ca. 52 km fra Lyngen Rådhus og Balsfjord Kirke. Derudover ligger Store Kjostind og Rottenvikvatnet ...

4/5Very Good! (6 anmeldelser)
Fantastisk natur

"Fantastisk område og natur. God morgenmad"…"

Anmeldelse fra 21. mar. 2018

Welcome Inn Hotel Lyngskroa
IMA Tursenter
IMA Tursenter
3 out of 5
Steindalen, Steindalsveien 46, Storfjord, Troms
Prisen er DKK 903 pr. nat

Denne hytte ligger i Storfjord, ca. 40 km fra Lyngen Rådhus, Store Kjostind og Rottenvikvatnet. Derudover ligger Caccajav'ri 33,5 km derfra.

IMA Tursenter
Moderne Lejlighed til 4
Moderne Lejlighed til 4
Øvre Markedsplass 25, 25, Storfjord, Troms og Finnmark
Prisen er DKK 1.098 pr. nat

Dette lejlighedskompleks ligger i Storfjord, ca. 52 km fra Caccajav'ri, Malla Strenge Naturreservat og Saana.

Moderne Lejlighed til 4

Populære steder at besøge i Storfjord

Reisadalen
Billede af Reisadalen

Reisadalen

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Reisadalen på din rejse til Nordreisa. Udforsk området, som er kendt for sine museer og sine monumenter.

Saana
Billede af Saana

Saana

Udforsk de grønne omgivelser ved Saana i Enontekio. Oplev området, som er berømt for sine søer og bjergene.

Byer i nærheden af Storfjord

Enontekio som viser skovområder, en flod eller et vandløb og udsigt over landskaber

Enontekio

Tromsø som omfatter udsigt, en sø eller et vandhul og en solnedgang

Tromsø

Målselvfossen Vandfald som omfatter strømfald og skove

Målselv