Saarbrücken

Rejseguide
Billede leveret af German National Tourist Board
På en rejse til Saarbrücken kan du nyde synet af gamle broer og barokkirker, besøge museerne og gallerierne eller blot slentre igennem den gamle by og besøge en hyggelig café eller restaurant. Alt dette gør byen til et populært sted at tage hen på weekendophold eller storbyferie.

Mange rejser til Saarbrücken, som har ca. på ca. 200.000 indbyggere, for at opleve den spændende by ved grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Den første bosættelse i området kan dateres mere en tusind år tilbage, men befolkningstallet var lavt, indtil minedriften begyndte i slutningen af det 18. århundrede. I dag kan du opleve spektakulær barokarkitektur samt flere flotte gamle kirker og broer i byen. Byen har også fantastiske kulturelle oplevelser, masser af parker og haver samt en særlig fransk stemning.

Du kan begynde din rundtur i byen ved broen, Alte Brücke, der blev bygget af den romerske kejser Karl V. i 1546. Fortsæt mod kirken St. Arnual fra det 13. århundrede, hvor du kan beundre den gotiske arkitektur. Rundt om kirken ses gamle middelalderhuse samt et museum, der er dedikeret til områdets historie og kultur.

Gå videre til Fröschengasse, hvor du kan se en samling arbejderhuse, der i dag er butikker og caféer. Efter du har nydt et dejligt måltid, kan du forsætte mod Ludwigskirche og beundre dens barokfacade, der er designet af Friedrich Joachim Stengel. Gå på opdagelse på den omkringliggende plads og på Saarbrücken Slot, hvis du vil se flere bygninger af samme arkitekt. Slottet er blevet ødelagt under flere krige, men er blevet flot renoveret, og i dag kan du få rundvisninger og opleve lokale begivenheder på slottet.

Sørg for at besøge Museum für Vor- und Frühgeschichte for at se genstande fra stenalderen, eller kig forbi Historisches Museum Saar for at få mere at vide om Saarbrückens nyere fortid. Du kan også besøge Saarland State Art Museum for at se både klassiske og morderne kunstværker. Der findes flere teatre, fagmuseer og private gallerier rundt om i byen.

Spis frokost eller middag på en af de mange bistroer, restauranter eller barer, der ligger på den billedskønne plads, St. Johanner Markt. Her kan du smage nogle af de mest fantastiske lokale retter og opleve områdets venlige og smarte atmosfære.

Saarbrücken har en særlig charme. Der er masser af museer og gallerier til historieinteresserede og kunstelskere, elegante bygninger og glimrende restauranter, barer og caféer.

Holiday Inn Express Saarbrucken, an IHG Hotel