Portugal

Rejseguide
Albufeira som omfatter en kystby, svømning og en sandstrand

Portugal er hjemsted for Vasco da Gama, portvin og en europæisk teplantage, og landet er berømt for sine historiske seværdigheder og øer i Atlanterhavet.

Portugal, der ligger på den Iberiske Halvø, var en central magt i kolonitiden. De første europæere sejlede fra landets kyst til Indien. Portugiserne erobrede også store dele af Sydamerika. I dag koloniserer Portugal ikke længere, men på en længerevarende storbyferie eller et weekendophold her kan du udforske landets tidligere storhed. Gå på opdagelse i nogle af de berømte havnebyer, og besøg de maleriske øer i Atlanterhavet.

I Portugals hovedstad, Lissabon, kan du se nogle af landets rigdomme fra kolonimagtens storhedstid. Gå en tur rundt i havneområdet Belém. Verdensberømte opdagelsesrejsende, som Vasco da Gama, satte sejl herfra for flere århundreder siden. Da Gama er begravet i det enorme Jerónimos Kloster fra 1600-tallet, og der står en statue af ham øverst på den store Rua Augusta-buen. I Lissabon kan du også se mere om Portugals egen historie som et land, der var koloniseret af andre imperier. Læg vejen forbi fortet fra det 11. århundrede Castelo de São Jorge, hvor du kan levn fra romerne, visigoterne og maurerne.

Lissabon er opbygget omkring import, men Porto har vokset sig stor på grund af landets mest kendte eksportvare: den søde dessertvin, portvin. Udforsk vinlandet omkring byen, hvor vingårdene ligger på bjergsidernes afsatser ned til dalene ved den snoende Douro-flod. I Portos bakkede bybillede kan du både se barokke og moderne arkitektoniske mesterværker blandt de farvestrålende huse.

Portugal har en seværdighed, der adskiller landet fra dets europæiske naboer: øgruppen Azorerne, som godt nok ligger langt fra kysten, men dog inden for landets grænse i Atlanterhavet. Tag med fly til denne samling af ni vulkanske øer, og oplev nogle af de bedste udendørsaktiviteter i Portugal. Højt over øgruppen knejser landets højeste punkt, Pico-bjerget. Gå en tur til toppen, og nyd den spektakulære udsigt over en del af Azorerne. På hovedøen, São Miguel, kan du opleve vulkanske varme kilder, en malerisk kratersø midt på øen og en af Europas få teplantager.

Når du skal besøge Portugal, kan du flyve til den internationale lufthavn uden for Lissabon eller lufthavnen i nærheden af Ponta Delgada på São Miguel. I Portugal venter der dig storslåede oplevelser med blandt andet en vulkansk vildmark og rigdomme fra det tidligere imperium.

Populære byer i Portugal

Lissabon og byder på historiske bygningsværker og en by såvel som en stor gruppe mennesker
Lissabon Distrikt
Kendt for Historisk, Kunst og Museer
Den portugisiske hovedstad Lissabon med de karakteristiske hvide bygninger med rødt tegltag gennemskæres af floden Tagus og ligger ud til Atlanterhavet på Europas vestligste kyst. Her skinner solen nærmest året rundt, og strålernes refleksion fra vandet op på bygningerne giver byen et magisk skær – fuld af farver, liv og historie. Et weekendophold i Lissabon er en fortryllende oplevelse.

Gode grunde til at tage afsted

 • São Jorges Slot
 • Praça do Comércio-pladsen
 • Rossio Torv
Dom Luis I-broen som omfatter en flod eller et vandløb, gadeliv og en bro
Porto
Kendt for Flodudsigt, Havne og Caféer
Rejser til Porto, som er Portugals andenstørste by, byder på spændende historie, prisvindende vine og storslået arkitektur.

Gode grunde til at tage afsted

 • Ribeira-pladsen
 • Porto Historiske Centrum
 • São Francisco-kirken
Coimbra og byder på en bro, natteliv og en flod eller et vandløb
Coimbra
Kendt for Historisk, Universiteter og Katedraler
Er du vild med universitetsstemning, historiske seværdigheder og katedraler? Så sæt kursen mod Coimbra!

Gode grunde til at tage afsted

 • Coimbra Universitet
 • Portugal dos Pequenitos
 • Sé Velha de Coimbra Katedral
Faro Island Strand som omfatter en sandstrand og udsigt over kystområde
Faro
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Marinaer
Planlæg en ferie i romantiske Faro, og glæd dig til at opleve marinaen, historien og monumenterne.

Gode grunde til at tage afsted

 • Faro Old Town
 • Faro Katedral
Madeira
Funchal
Kendt for Spisning, Hav og Haver
Funchal, som er hovedbyen på den portugisiske ø Madeira, er en smuk by på sydkysten med strande, historiske bygninger og vandsport.

Gode grunde til at tage afsted

 • Madeira Botanisk Have
 • Bypladsen
Algarve som omfatter en kirke eller en katedral, en lille by eller en landsby og en pool
Loule
Kendt for Venlige mennesker, Afslapning og Barer ved poolen
Udforsk afslappende Loule, der byder på barer, eventyr, ruiner og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Vilamoura-lystbådehavn

Portugal

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse:
Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: