Parmas navn genkendes med det samme som parmesanens oprindelsessted, men denne smukke by har meget mere at byde på end ost. Når du rejser til Parma på storbyferie, befinder du dig i en af Italiens mest velstående byer. De gamle gader og torve er flankeret af historiske bygninger og fantastiske restauranter. Smag den enestående kogekunst, se nogle af Italiens største kunstværker, og lyt til klassisk musik i fantastiske operahuse.
Mange af Parmas palæer og kirker blev bygget mellem det 16. og 18. århundrede, hvor den magtfulde Farnese-familie regerede byen. Selvom Parma led betydelig skade under Anden Verdenskrig, er de fleste af bygningerne fra renæssancetiden bemærkelsesværdigt velbevarede.
På en storbyferie i Parma kan du se de smukke kalkmalerier af den berømte italienske manierisme-kunster Parmigianino i Shrine of Santa Maria della Steccata fra det 16. århundrede. Se værdifulde skatte i domkirken fra det 12. århundrede, herunder maleriet Assunzione della Vergine (Jomfruens Himmelfart), der udsmykker katedralens ottekantede kuppel. Tag en pause i de elegante haver i Ducale Park, hvor der er fredfyldte stier, rislende fontæner og velplejede plæner.
På en rejse til Parma kan du opleve flere af byens kunstværker i Galleria Nazionale, som er et palæ fra det 16. århundrede, der engang tilhørte den regerende Farnese-familie. Højdepunkterne omfatter La Scapigliata af Leonardo da Vinci og Correggios Madonna della Scodella, der viser Josef og Jomfru Maria, som kigger kærligt på Jesusbarnet.
Det er næsten umuligt at overse Battistero, som er opført i en iøjnefaldende blanding af romansk og gotisk byggestil. Bygningen er opført i starten af det 12. århundrede, og med sine karakteristiske hvide og lyserøde marmorbånd symboliserer den Kristi renhed og blod. Bemærk kalkmalerierne fra det 13. århundrede inde i bygningen. De skildrer årstiderne og stjernetegnene.
Forlad ikke byen uden at have smagt nogle retter fra dens unikke og lækre køkken. Nogle af Parmas mest berømte specialiteter omfatter parmaskinke (prosciutto) ogParmigiano-Reggiano-ost. Prøv de to specialiteter sammen som en antipasto, eller smag de små prosciuttofyldte dejpakker, der ligger i vinduerne hos de lokale bagere.
Parmaligger 28 kilometer nordvest for Reggio. Du kan komme dertil med tog fra Bologna, Piacenza, Modena og Milano.