Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

OpplandNorge

Tag på en spændende rejse til Oppland, hvor gammelt og nyt mødes. Her ligger nyt OL-byggeri omgivet af farverig natur, marker, brune stavkirker og blå bjerge.

Området har en lang historie som landbrugsområde, og der er derfor masser af spændende aktiviteter for alle, når du rejser til Oppland. På Valdres folkemuseum i Fagernes kan du opleve omkring 100 forskellige bygninger, der stammer fra traditionelle gårde i området. Museet huser også et arkiv over folkemusik og en instrumentworkshop.

Lillehammer kan prale af et af de ældste og største friluftsmuseer i Europa. Det hedder Maihaugen-museet, og det tilbyder udstillinger og aktiviteter, der kan underholde gæster af alle aldre. Museet er som skabt til et weekendophold i Oppland. De udendørs arealer er opdelt i en landsby, en by, et område med boliger og et kulturlandskab, som hver især repræsenterer forskellige tidsperioder.

I Nord-Sel kan du opleve en rekonstrueret middelaldergård. Den hedder Jørundgård, og bygningen stammer fra den norske film "Kristin Lavransdatter" fra 1995, som er baseret på trilogien af Sigrid Undset. Hendes tidligere hjem, Bjerkebæk, kan du besøge i Lillehammer. Bygningen er bevaret, sådan som hun indrettede den i 1920'erne. I Gausdal kan du besøge en anden Nobelprisvinders hjem, nemlig Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad. Det er åbent for besøgende, og du kan også deltage i en rundvisning.

Men derudover er Oppland naturligvis kendt for sin fantastiske natur, herunder bjergområderne Jotunheimen, Dovre og Rondane. Hvis du vælger Gudbrandsdalen som base under din ferie, har du nem adgang til alle syv nationalparker under dit ophold i Oppland, og stedet er som skabt til friluftsaktiviteter som langrend, fisketure, vandreture og rafting. Husk at tage dit kamera med!

Om vinteren er der uendelige muligheder for at tumle i sneen. Det er f.eks. flere skicentre fordelt rundt omkring i bjergområderne. Nogle af de mest populære ligger i Beitostølen, Hafjell og Kvitfjell. Kvitfjell blev udviklet til brug under vinter-OL i 1994. Men uanset hvilket center, du vælger, får du adgang til nogle af de mest fantastiske udsigter, Norge kan præstere.

Hvis du skal have børnene med på ferie, er Hunderfossen Familiepark et godt valg. Her kan hele familien hygge sig med attraktioner baseret på norske myter og traditioner, men i en moderne fortolkning Hvis du er i humør til noget kreativt, kan du lægge kursen forbi Hadeland Glassverk, hvor du både kan besøge et glasmuseum og se glaspusterne demonstrere deres håndværk.

Oppland ligger helt perfekt og er let tilgængelig, uanset om du vil rejse med tog eller bil eller flyve til Gardermoen Lufthavn. Du kan også udforske den maleriske sø Mjøsa under en tur med Skibladner. Det er den ældste hjuldamper, der er i drift noget sted i verden. Den byder på traditionel mad, ragtimemusik og endda sine egne frimærker.

Mest populære hoteller i Oppland

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Quality Hotel Strand Gjovik
Quality Hotel Strand Gjovik
4 out of 5
Strandgaten 15, Gjøvik
Prisen er DKK 851 pr. nat

Dette hotel med spa ligger i hjertet af Gjøvik, kun 0,5 km fra Gjøvik Glasværk og ca. 25 km fra Biri Travbane og Ringsaker Kirke. Derudover ligger Ringsaker ...

3.9/5Good! (332 anmeldelser)
Fin central beliggenhed

"Dejligt værelse med central beliggenhed. Dejligt morgenmad og intet manglede. Har været i byer med større charme men for en enkelt overnatning var det fint"…"

Anmeldelse fra 25. nov. 2018

Quality Hotel Strand Gjovik
Clarion Collection Hotel Hammer
Clarion Collection Hotel Hammer
3.5 out of 5
Storgata 108 B, Lillehammer
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 954 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Lillehammer, kun 10 minutters gang fra Norwegian Vehicle Museum, Lillehammer Art Museum og BJERKEBÆK - SIGRID UNDSETS HOME. Derudover ...

4.5/5Wonderful! (430 anmeldelser)
Her kommer jeg tilbage hvis Lillehammer er på min

"Dejligt rent og velbeliggende hotel, meget opmærksomt og sødt personale, morgenmad, eftermiddags-snack og aftensmad(lettere buffet) inkluderet i prisen. Husk at tage "op-ad-bakke-sko" med, der er mange fine naturoplevelser og museer at besøge i det nærliggende bakkede terræn."…"

Anmeldelse fra 18. maj 2018

Clarion Collection Hotel Hammer
Bergo Hotel, Leiligheter og Hytter
Bergo Hotel, Leiligheter og Hytter
3 out of 5
Bygdinvegen 3782, Beitostolen, Øystre Slidre, Oppland
Prisen er DKK 631 pr. nat

Denne feriepark ligger i Beitostölen, ca. 40 km fra Besseggen Vandrespor, Jotunheimen National Park og Valdres Folkemuseum. Derudover ligger Helin Plantepark ...

4.2/5Very Good! (50 anmeldelser)
Veldig bra, anbefales

"Mykje bedre enn forventa. God planløysing, gode senger og reint og fint. Hadde alt av utstyr me trengte til oppholdet."…"

Anmeldelse fra 20. feb. 2020

Bergo Hotel, Leiligheter og Hytter

Populære steder at besøge i Oppland

Galdhopiggen
Billede af Galdhopiggen

Galdhopiggen

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Galdhopiggen på din rejse til Hardanger. Mens du kigger forbi, kan du udforske området, som er kendt for sine parker og sine søer.

Jotunheimen National Park
Billede af Jotunheimen National Park

Jotunheimen National Park

Gå på opdagelse i Jotunheimen National Park, som er et skønt, grønt område i Tessanden. Stedet er populært for bjergene, som du kan besøge, mens du er i området.

Lom-stavkirken
Billede af Lom-stavkirken

Lom-stavkirken

Bliv klogere på historien i Fossbergom, hvis du kigger forbi Lom-stavkirken. Udforsk stedet, som er berømt for sin flodbred samt sine museer.

De mest populære oplevelser i Oppland

Oslo-kort
Billede af Oslo-kort

Oslo-kort

Anbefales af 92% af rejsende
DKK 304
pr. voksen
Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser
Billede af Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser

Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser

Anbefales af 90% af rejsende
DKK 376
pr. voksen
Hop-på-hop-af-bustur i Oslo
Billede af Hop-på-hop-af-bustur i Oslo

Hop-på-hop-af-bustur i Oslo

Anbefales af 78% af rejsende
DKK 321
pr. voksen