OdenseDanmark

Image for Odense, Syddanmark, Danmark

Tag på en eventyrlig rejse til Odense, og gå i H. C. Andersens fodspor. Nyd en storbyferie i naturskønne omgivelser, og besøg spændende museer.

Når du rejser til Odense, kan du opleve H. C. Andersens fødeby, sejle en tur på åen og komme helt tæt på fortidens Danmark. Du finder flere gode shoppingmuligheder både i butikkerne i gågaden og i stormagasinerne, og byen har et bredt udvalg af restauranter og caféer, hvor du kan få stillet sulten og slukket tørsten.

Odense er en af Danmarks ældste byer, som første gang blev nævnt på skrift i år 998, og selve navnet stammer også fra vikingetiden. Flere af byens museer beretter om Danmarks historie, som du kan udforske på et weekendophold eller en længere ferie.

Er du interesseret i historie, må du ikke gå glip af et besøg i Jernalderlandsbyen, hvor du på nært hold kan opleve, hvordan danskerne levede for mere end 2000 år siden. På frilandsmuseet Den Fynske Landsby vækkes hverdagen i 1800-tallets danske landsbyer til live gennem skuespillere. Rejser du med børn, er det oplagt at besøge Odense Zoo. Se, hvordan dyrepasserne træner dyrene, hør løvernes brøl, og oplev tropiske regnskyl.

Odense er synonymt med H. C. Andersen. Download et kort, og gå en tur rundt i byen, hvor du kan se adskillige skulpturer, der er inspireret af forfatterens eventyr. Mød bl.a. Den Standhaftige Tinsoldat i Overgade og Hyrdinden og Skorstensfejeren i Kongensgade. I den gamle bydel i Odense kan du besøge forfatterens fødested, H. C. Andersens Hus, som i dag er et museum, hvor du kan få mere at vide om forfatterens samtid. Gå også den korte vej til H. C. Andersens Barndomshjem, som rummer en udstilling om forfatterens barndom.

Odense ligger midt på Fyn, og du kommer nemt hertil i bil ad motorvejen. Jernbanen løber også gennem byen, så du kan nemt tage toget hertil og videre med f.eks. Svendborgbanen. Kommer du med tog, kan du passende starte dine oplevelser med at besøge Jernbanemuseet. Museet ligger i en tidligere remise og rummer historien om jernbanens udvikling i Danmark.

Eventyret venter på dig i Odense. Uanset om du vil på shoppingtur, danse hele natten på en natklub eller opleve historiske seværdigheder, kan du blive underholdt her.

Mest populære hoteller i Odense

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
First Hotel Grand
First Hotel Grand
4 out of 5
Jernbanegade 18, Odense
DKK 940
per night
Mar 19 - Mar 20

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i hjertet af Odense, kun få skridt fra Fyns Kunstmuseum og Odense Slot. Derudover ligger Fyrtøjet og Sankt Knuds Kirke ...

4/5Very Good! (1,083 anmeldelser)
Godt hotel med god beliggenhed

"Godt hotel med god beliggenhed. Rummeligt værelse, med godt badeværelse. Fint hotel til prisen"…"

Anmeldelse fra 10. nov. 2019

First Hotel Grand
CABINN Odense Hotel
CABINN Odense Hotel
2 out of 5
Ostre Stationsvej 7-9, Odense
DKK 625
per night
Feb 19 - Feb 20

Dette hotel ligger i hjertet af Odense, kun 10 minutters gang fra Danmarks Jernbanemuseum, Fyrtøjet og Hans Christian Andersen Museum. Derudover ligger Brandts ...

3.6/5Good! (1,113 anmeldelser)

"Beliggenhed. Service fin i reception, betjent. Morgenmad for dyr i forhold til kvalitet"…"

Anmeldelse fra 23. nov. 2019

CABINN Odense Hotel
Best Western Hotel Knudsens Gaard
Best Western Hotel Knudsens Gaard
4 out of 5
Hunderupgade 2, Odense
DKK 876
per night
Feb 22 - Feb 23

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i et forretningskvarter, mindre end 3 km fra H.C. Andersens Hus, Syddansk Universitet og Odense Zoologiske Have. Derudover ...

4.3/5Excellent! (910 anmeldelser)

"Dejligt hundevenligt værelse med kurv, skønne omgivelser, fint værelse, sengene kunne have været bedre men det gik. Personalet er flinke om hjælpsomme. Dejlig morgenmad."…"

Anmeldelse fra 18. nov. 2019

Best Western Hotel Knudsens Gaard

Seværdigheder i Odense

Sankt Knuds Kirke
Image for Sankt Knuds Kirke

Sankt Knuds Kirke

Bliv klogere på historien i Odense, når du besøger Sankt Knuds Kirke. Området er populært for sine museer, som du kan besøge under dit ophold.

Populære oplevelser i Odense

Copenhagen Card: 70+ seværdigheder på ét kort
Image for Copenhagen Card: 70+ seværdigheder på ét kort

Copenhagen Card: 70+ seværdigheder på ét kort

DKK 399

Få mest muligt ud af din tur til smukke København med gratis adgang til mere end 70 populære museer og seværdigheder. Sus rundt mellem byens kulturelle skatte såsom Tivoli og Nationalmuseet ved at drage fordel af ubegrænset adgang til byens brugervenlige offentlige transportsystem.

Spring-køen-over-entré til Tivoli mandag-fredag
Image for Spring-køen-over-entré til Tivoli mandag-fredag

Spring-køen-over-entré til Tivoli mandag-fredag

DKK 135

Tivoli ligger kun et par minutters gang fra rådhuset, og med Københavns Hovedbanegård som den nærmeste nabo er det nemt at komme dertil. I næsten to århundreder er besøgende strømmet til Tivoli for at opleve sjov, kultur, shopping og spisning.

Hop-på-hop-af-bustur i København
Image for Hop-på-hop-af-bustur i København

Hop-på-hop-af-bustur i København

DKK 202

Udforsk den smukke by København på en ubegrænset hop-på-hop-af-bustur. Med et 72-timers kort kan du gå på opdagelse i den danske hovedstad i dit eget tempo, og opleve alle de vigtige seværdigheder på din sightseeingtur.

Kombibillet til hop-på-hop-af-bus og båd
Image for Kombibillet til hop-på-hop-af-bus og båd

Kombibillet til hop-på-hop-af-bus og båd

DKK 250

Den imødekommende og livlige København har ry for at være en af verdens lykkeligste byer. Nyd de charmerende seværdigheder i København, mens du gengælder smilene fra de venlige lokale på din tur rundt i byen i dobbeltdækkerbus og på sejltur i den centrale kanal.

Havne og kanalrundfart med valgfri Tivoli Gardens-billetter
Image for Havne og kanalrundfart med valgfri Tivoli Gardens-billetter

Havne og kanalrundfart med valgfri Tivoli Gardens-billetter

DKK 95

Tag på en afslappende bådtur på Københavns charmerende kanaler, og udforsk det travle havneområde. Se hovedstadens slotte, kirker, gamle bygninger og skjulte guldkorn fra dit behagelige sæde, og hør historier og anekdoter om de største seværdigheder.

Rød sightseeingtur i København med mulighed for hop-på-hop-af-bus og -båd
Image for Rød sightseeingtur i København med mulighed for hop-på-hop-af-bus og -båd

Rød sightseeingtur i København med mulighed for hop-på-hop-af-bus og -båd

DKK 224

Oplev det vidunderlige København, og få et indtryk af byen, mens du suser mellem vartegn, attraktioner og kvarterer ved vandet, ombord på en dobbeltdækker-sightseeingbus.

Anmeldelser af Odense

4.1

Populær destination

5 - Fremragende
18
5 - Fremragende 25.714285714285715%
4 - God
43
4 - God 61.42857142857143%
3 - Okay
8
3 - Okay 11.428571428571429%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 1.4285714285714286%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

3/5 - Okay

Verificeret rejsende

Dec 6, 2019

Det handlede om familiebesøg og ikke andet denne gang. At byen er helt molestreret på grund af udgravningerne til let banen kan hotellet ikke klandres for. Men det giver en træls trafikal oplevelse.

4/5 - God

Verificeret rejsende

Oct 25, 2019

Gode restauranter og cafeer i midtbyen.

4/5 - God

Verificeret rejsende

Sep 9, 2019

Dejlig og hyggelig by

5/5 - Fremragende

Anne-Mette

Jul 31, 2019

Skøn koncert sted

4/5 - God

Verificeret rejsende

Jul 28, 2019

Det er en meget hyggelig og smuk by dog p.t. plaget af store byggerier som måske trak lidt fra oplevelsen. En forholdvis dyr by, men vi kommer gerne igen.

4/5 - God

Verificeret rejsende

Jun 25, 2019

Der er virkeligt meget byggeri igang i Odense. Masser af vej arbejde. Så man skal nok vente lidt med at tage hertil hvis man gerne vil se byen uden at skulle ud på div. omveje. Ellers er Odense en dejlig by at være i.