Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Nikolaikirche

Kirken Nikolaikirche kan dateres helt tilbage til Berlins grundlæggelse i middelalderen. Den er nu et af byens bedste museer.

Nikolaikirche er opkaldt efter St. Nikolaj og er den ældste kirke i Berlin. Kirken udgør hjertet i Nikolaiviertel, som nærmest er en lille middelalderlandsby midt i det kvarter, der hedder Mitte, som udgør Berlins centrum. Et besøg i Nikolaikirche giver dig rig lejlighed til at høre om bygningens middelalderhistorie. De arkitekturinteresserede vil finde den originale romanske basilika og de sengotiske tilføjelser interessante. Kirken stammer fra omkring 1230.

Et besøg i Nikolaikirche kan med fordel kombineres med en spadseretur gennem Nikolaiviertel, som er Berlins ældste kvarter. Kirken og kvarteret blev bygget helt tilbage, da Berlin netop havde fået officiel status som by. Tag en tur rundt om kirken og se, om du kan identificere de forskellige arkitektoniske stilarter. Det befæstede vestlige tårn er en del af den oprindelige basilika opført i sten. Marienkapelle (jomfru Marias kapel) blev bygget til i 1452. Kirkens karakteristiske tårn med to høje spir blev tilføjet i 1876.

Fortsæt ind i Nikolaikirche, som blev omdannet til museum i 1987, og gå på opdagelse blandt det flot udsmykkede inventar og malerierne fra slutningen af middelalderen. Den permanente udstilling, der har titlen Vom Stadtgrund bis zur Doppelspitze, giver indsigt i kirkens og Nikolaiviertel-kvarterets historie. Kirken blev slemt beskadiget under anden verdenskrig, og mange af de oprindelige detaljer er gået tabt eller har krævet omfattende restaurering.

Du har også mulighed for at besøge Nikolaikirche under en af de hyppige aftenkoncerter, hvor du kan nyde musik og korsang. Programmet kan du få oplyst i kirken.

Nikolaikirche ligger 10 minutters gang fra Alexanderplatz. Du kan komme hertil med bus, tog og til fods. Kirken har åbent hver dag, og der skal betales entré. Den første onsdag i måneden er der dog gratis adgang.

Tilbring en hyggelig eftermiddag i Nikolaiviertel, og nyd en latte macchiato og et stykke æblestrudel på ægte tysk manér på en af områdets caféer.


Guide til at udforske Nikolaikirche


Bedste hoteltilbud i Nikolaikirche

Se alle 1.871 overnatningssteder i nærheden af Nikolaikirche
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 436
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 496
   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
     
    3.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 662
    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Alexanderplatz 7, Berlin, BE
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

     TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 350
     TITANIC Comfort Berlin Mitte

     TITANIC Comfort Berlin Mitte

     Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
       
      3.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

      Hotel Nikolai Residence DKK 343
      Hotel Nikolai Residence

      Hotel Nikolai Residence

      Am Nussbaum 5, Berlin, BE
        
       3.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz. Derudover ligger Hackescher Markt og Brandenburger Tor ca. 3 km derfra. Du kan desuden gå til Klosterstrasse U-Bahn på 7 minutter og Alexanderplatz U-Bahn på 9 minutter.

       Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz DKK 494
       Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz

       Holiday Inn Express Berlin - Alexanderplatz

       Stralauer Strasse 45, Berlin
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Berliner Fernsehturm, Alexanderplatz og Museumsinsel (museumsø). Derudover ligger Brandenburger Tor og Mercedes-Benz Arena ca. 3 km derfra. Klosterstrasse U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Jannowitzbrücke U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 811
        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra DDR-museet, Aquadom og Berlin Katedral. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.