Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Marienkirche

Marienkirche er en af Berlins ældste kirker. I den gotiske middelalderbygning, der ligger i kvarteret Mitte, kan du se en enorm fresko med titlen Dødedansen.

Marienkirche, der ligger centralt i kvarteret Mitte, er opkaldt efter jomfru Maria og er en af Berlins ældste kirker. De oprindelige bygningsdele i tidlig gotisk stil stammer helt tilbage fra omkring 1270, men bygningen er løbende blevet udvidet og restaureret siden da. Når du er i centrum, bør du besøge kirken og se den spændende blanding af arkitektoniske stilarter og freskoerne fra middelalderen, herunder kunstværker som det berømte Dødedansen.

Når du betragter kirken fra gaden, ligger den smukt ved siden af Neptunbrunnen-springvandet. De ældste dele af kirken er bygget af granit, mens senere tilbygninger er opført i karakteristiske røde mursten lig dem, som det nærliggende Rotes Rathaus (det røde rådhus) er bygget af. Kirkens tårn stammer fra 1400-tallet. Kuplen, der blev tilføjet i 1790, er designet af samme arkitekt, som tegnede Brandenburger Tor. Uden for kirken på nordsiden finder du en bronzestatue på en pidestal af granit. Den forestiller den berømte tyske munk Martin Luther, og den blev opstillet i forbindelse med hans 500-års fødselsdag i 1983.

Når du går ind i kirken gennem forhallen, kan du ikke undgå at se den 22 meter høje fresko Der Totentanz (Dødedansen). Freskoen blev malet i 1485, hvor den sorte død hærgede Europa. Mod en beskeden betaling kan besøgende købe en kakkel og sætte den fast på en replika af freskoen. Overskuddet går til renovering af freskoen.

Fortsæt ned gennem kirken, og bemærk de imponerende hvælvede lofter og de mange kunstværker, der er udstillet i bygningen. Nede for enden af kirkerummet kan du se Marienkirches flot udsmykkede alter og de malerier og skulpturer, der omgiver det. De høje glasvinduer, der strækker sig helt op til det hvælvede loft, får kirken til at føles meget åben.

Marienkirche har åbent dagligt, og der er gratis adgang. Kirken ligger ved siden af Fernsehturm (tv-tårnet) på Alexanderplatz, hvortil du nemt kommer med U-Bahn, S-Bahn, sporvogn og bus. Kommer du i bil, kan du parkere under indkøbscentret på Alexanderplatz. Marienkirche ligger inden for gåafstand af flere andre historiske seværdigheder i Mitte, herunder tv-tårnet og museumsøen.


Guide til at udforske Marienkirche


Kort

Bedste hoteltilbud i Marienkirche

Se alle 1.253 overnatningssteder i nærheden af Marienkirche
The Westin Grand, Berlin DKK 777
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 549
  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
    
   3.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Nikolaikirche ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 599
   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Alexanderplatz 7, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

    Cityhostel Berlin Mitte DKK 240
    Cityhostel Berlin Mitte

    Cityhostel Berlin Mitte

    Glinkastr. 5-7, Berlin, Berlin
      
     2.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hostel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Mohrenstrasse U-Bahn og Stadtmitte U-Bahn.

     Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 767
     Radisson Blu Hotel, Berlin

     Radisson Blu Hotel, Berlin

     Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Aquadom, DDR-museet og Berlin Katedral. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.

      H4 Hotel Berlin Alexanderplatz DKK 491
      H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

      H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

      Karl Liebknecht Strasse 32, Berlin, BE
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse, Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger DDR-museet og Hackescher Markt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

       Hilton Berlin DKK 855
       Hilton Berlin

       Hilton Berlin

       Mohrenstr. 30, Berlin, BE
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

        IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 518
        IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

        IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

        Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
          
         0.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.