Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Marienkirche

Marienkirche er en af Berlins ældste kirker. I den gotiske middelalderbygning, der ligger i kvarteret Mitte, kan du se en enorm fresko med titlen Dødedansen.

Marienkirche, der ligger centralt i kvarteret Mitte, er opkaldt efter jomfru Maria og er en af Berlins ældste kirker. De oprindelige bygningsdele i tidlig gotisk stil stammer helt tilbage fra omkring 1270, men bygningen er løbende blevet udvidet og restaureret siden da. Når du er i centrum, bør du besøge kirken og se den spændende blanding af arkitektoniske stilarter og freskoerne fra middelalderen, herunder kunstværker som det berømte Dødedansen.

Når du betragter kirken fra gaden, ligger den smukt ved siden af Neptunbrunnen-springvandet. De ældste dele af kirken er bygget af granit, mens senere tilbygninger er opført i karakteristiske røde mursten lig dem, som det nærliggende Rotes Rathaus (det røde rådhus) er bygget af. Kirkens tårn stammer fra 1400-tallet. Kuplen, der blev tilføjet i 1790, er designet af samme arkitekt, som tegnede Brandenburger Tor. Uden for kirken på nordsiden finder du en bronzestatue på en pidestal af granit. Den forestiller den berømte tyske munk Martin Luther, og den blev opstillet i forbindelse med hans 500-års fødselsdag i 1983.

Når du går ind i kirken gennem forhallen, kan du ikke undgå at se den 22 meter høje fresko Der Totentanz (Dødedansen). Freskoen blev malet i 1485, hvor den sorte død hærgede Europa. Mod en beskeden betaling kan besøgende købe en kakkel og sætte den fast på en replika af freskoen. Overskuddet går til renovering af freskoen.

Fortsæt ned gennem kirken, og bemærk de imponerende hvælvede lofter og de mange kunstværker, der er udstillet i bygningen. Nede for enden af kirkerummet kan du se Marienkirches flot udsmykkede alter og de malerier og skulpturer, der omgiver det. De høje glasvinduer, der strækker sig helt op til det hvælvede loft, får kirken til at føles meget åben.

Marienkirche har åbent dagligt, og der er gratis adgang. Kirken ligger ved siden af Fernsehturm (tv-tårnet) på Alexanderplatz, hvortil du nemt kommer med U-Bahn, S-Bahn, sporvogn og bus. Kommer du i bil, kan du parkere under indkøbscentret på Alexanderplatz. Marienkirche ligger inden for gåafstand af flere andre historiske seværdigheder i Mitte, herunder tv-tårnet og museumsøen.


Guide til at udforske Marienkirche


Bedste hoteltilbud i Marienkirche

Se alle 1.869 overnatningssteder i nærheden af Marienkirche
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 496
  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
    
   3.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 662
   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Alexanderplatz 7, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

    Select Hotel Berlin The Wall DKK 436
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

     citystay Hostel Berlin
     citystay Hostel Berlin

     citystay Hostel Berlin

     Rosenstraße 16, Berlin, BE
       
      2.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hostel ligger i Mitte, kun få skridt fra Berlin Dungeon og Aquadom. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet 5 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

      Classik Hotel Alexander Plaza DKK 529
      Classik Hotel Alexander Plaza

      Classik Hotel Alexander Plaza

      Rosenstr. 1, Berlin, BE
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Berlin Dungeon og Aquadom. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 4 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 7 minutters gang.

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt DKK 538
       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       An der Spandauer Bruecke 11, Berlin, BE
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Hackescher Markt og Aquadom. Derudover ligger DDR-museet og Berliner Fernsehturm 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 269
        Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

        Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

        Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.