Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Landakotskirkja

Denne nygotiske katedral er kendt for sin glimtende grå facade, sit høje kirketårn og sit interiør, der er oplyst af stearinlys og lyset fra de smukke farvede glasruder.

Landakotskirkja, der også er kendt som Krists Konungs Domkirke, er en prægtig katedral i det vestlige Reykjavik. Den blev indviet i 1929 i nærheden af Islands første katolske kapel og udgør i dag et smukt monument og en aktiv katolsk kirke. I forbindelse med dit besøg kan du kigge nærmere på katedralens flotte arkitektur og gå en tur på dens naturskønne grund. Træder du inden for i den imponerende bygning, finder du både smukke altre, fine kunstværker og fascinerende relikvier.

Den katolske tilbedelse begyndte i det nærliggende kapel, Landakot, der blev bygget af Islands første katolske præster i 1864. Efter første verdenskrig blev en større katedral opført for at imødekomme troens voksende tilhængere i Island. Gå en tur på Landakotskirkjas grund, og kig op på katedralens tårnhøje, grå facade og kirketårnet, der er tegnet af den islandske arkitekt Guðjón Samúelsson. Hvis solen skinner, vil du kunne se solens genskær i de blege sten og gennem de opaliserende farvede glasruder.

Katedralens sideskib, skib, altre og højalter, der alle er dekoreret med smukke relikvier og gaver, er bestemt også besøget værd. Du kan bl.a. se en smuk cedertræstatue af Kristus fra Barcelona og en korsvejsandagt fra Bayern. I det venstre sideskib finder du desuden Sankt Thorlak Thorhallsson, der er Islands skytshelgen. Læg også mærke til katedralens mange søjler og stearinlysoplyste altre.

Der afholdes messe om morgenen og om aftenen de fleste af ugens dage. Der afholdes også en messe på engelsk om søndagen. Spontane besøg under messerne tillades ikke, men katedralen er åben hver dag fra tidlig morgen til aften.

Katedralen ligger i det vestlige Reykjavik, i nærheden af centrum og havneområdet. Det nærmeste busstoppested er Ráðhúsið, der betjener Reykjaviks Rådhus. Der er gratis entré. Du kan med fordel kombinere dit besøg i Landakotskirkja med en gåtur forbi havnen og den såkaldte "Sculpture & Shore Walk", parken Austurvöllurs grønne områder og Reykjaviks Rådhus.


Guide til at udforske Landakotskirkja


Bedste hoteltilbud i Landakotskirkja

Se alle 767 overnatningssteder i nærheden af Landakotskirkja
Hotel Odinsve DKK 583
Hotel Odinsve

Hotel Odinsve

Odinstorg Thorsgata 1, Reykjavik
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Ásgrimur Jónsson-samlingen, Laugavegur og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Harpa 10 minutter derfra.

  Hotel Reykjavik Centrum DKK 893
  Hotel Reykjavik Centrum

  Hotel Reykjavik Centrum

  Adalstraeti 16, Reykjavik
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med historisk profil ligger i Centrum kun få skridt fra Parlamentsbygningen og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Laugavegur og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

   Center Hotels Plaza DKK 1.325
   Center Hotels Plaza

   Center Hotels Plaza

   Adalstraeti 4, Reykjavik
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Reykjavik Stadsbibliotek, Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn. Derudover ligger Laugavegur og Harpa 10 minutter derfra.

    Hotel Borg by Keahotels DKK 1.092
    Hotel Borg by Keahotels

    Hotel Borg by Keahotels

    Posthusstraeti 11, Reykjavik
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral og Laugavegur. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

     Kvosin Downtown Hotel DKK 1.220
     Kvosin Downtown Hotel

     Kvosin Downtown Hotel

     Kirkjutorg 4, Reykjavik
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel i boutique-stil ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral, Laugavegur og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Reykjavik Havn og Harpa 10 minutter derfra.

      Apotek Hotel by Keahotels DKK 1.031
      Apotek Hotel by Keahotels

      Apotek Hotel by Keahotels

      Austurstraeti 16, Reykjavik
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med spa ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral og Laugavegur. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

       Refurinn Reykjavik Guesthouse DKK 334
       Refurinn Reykjavik Guesthouse

       Refurinn Reykjavik Guesthouse

       26 Ægisgata, Reykjavik
         
        2.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hostel ligger i Vesturbær, kun 10 minutters gang fra Landakotskirkja, Reykjavik Havn og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Laugavegur og Islands Nationalmuseum 15 minutter derfra.

        Guesthouse Galtafell DKK 368
        Guesthouse Galtafell

        Guesthouse Galtafell

        Laufasvegur 46, Reykjavik
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette gæstehus ligger i Centrum, kun 10 minutters gang fra Ásgrimur Jónsson-samlingen, Laugavegur og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Hallgrimskirkja og Islands Nationalmuseum 10 minutter derfra.