Norge har muligvis indført rejserestriktioner pga. COVID-19, herunder karantæne/isolation.

KongsbergNorway

Du kan rejse til Kongsberg, der er en gammel mineby, som ligger idyllisk ved elven Numedalslågen i Buskerud fylke i Norge. Byen er kendetegnet ved et rigt kulturliv og en fascinerende historie.

Kongsberg blev grundlagt af Kong Christian IV i 1624, fordi der var store aflejringer af sølv i området. Selvom sølvminerne i Kongsberg blev lukket for meget længe siden, har de tidligere spillet en vigtig rolle i den norske historie. I dag er minerne omdannet til et spændende museum. Mange rejser til Kongsberg på et weekendophold eller en længere ferie for at opleve den internationale jazzfestival, som tiltrækker musikere og publikum fra hele verden.

I Kongsberg vil man gerne bevare traditionerne, og dette kommer især til udtryk om vinteren på markedet Kongsberg Marken, som har fundet sted hvert år siden 1633. På markedet kan du opleve noget af det bedste, Norge kan byde på, inden for både mad og håndkunstværker, og du kan også deltage i skiløb, koncerter, traditionelle lege og folkedanse samt adskillige andre aktiviteter for både store og små.

Kongsberg Kirke, som blev indviet i 1761, er også et besøg værd. Denne største rokokokirke i Norge ser forholdsvis enkel ud udefra, men udsmykningen indenfor er yderst imponerende. Den smukke glaslysekrone er blandt de største i Skandinavien, og den er så værdifuld, at den blev gemt i sølvminerne under Anden Verdenskrig. I kirken kan du også se Gloger-orglet fra 1765. Dette orgel er det største og bedst bevarede barokinstrument nord for Hamborg, og det lægger navn til den årlige kammermusikfestival, Glogerfestspillene.

Generelt udgør musik en vigtig bestanddel af Kongsbergs kulturliv, og sidst i juni/starten af juli hvert år vendes der op og ned på Kongsberg under Kongsberg Jazzfestival .Festivalen lægger scene til spændende og innovativ musik, men den byder også på store internationale kunstnere, traditionel jazz og mere populær musik samt en særlig "Barnival" (børnefestival) for de små musikelskere.

I nærheden af Kongsberg Kirke ligger minemuseet Norsk Bergverksmuseum, som indeholder fem afdelinger med udstillinger, hvor du kan lære mere om fortidens sølvminearbejde i byen og Den Kongelige Mynt. Det anbefales også at tage på en rundvisning i sølvminerne, hvor du transporteres 343 meter ned under jordens overflade og 2.300 meter ind i fjeldet med tog, før du fortsætter til fods.

Der er mange forskellige indkvarteringsmuligheder i Kongsberg fra store hoteller til små vandrehjem og hytter, så der er noget for enhver smag. Byen ligger ca. 1 times kørsel fra Oslo, og du kan komme dertil med tog og bus, hvilket gør Kongsberg til en perfekt destination for en weekendtur.

Mest populære hoteller i Kongsberg

Quality Hotel Grand Kongsberg
Quality Hotel Grand Kongsberg
3.5 out of 5
Christian Augusts Gate 2, Kongsberg
Prisen er DKK 728 pr. nat fra 29. jan. til 30. jan.

Dette hotel ligger i hjertet af Kongsberg, kun 10 minutters gang fra Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg-kirken og Kongsberg Handelskammer. Derudover ligger Lagdalsmuseet ...

4.3/5Excellent! (462 anmeldelser)

"Gode værelser og lækker morgenmad"…"

Anmeldelse fra 30. jul. 2020

Quality Hotel Grand Kongsberg
Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen
Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen
2 out of 5
Hasbergs vei 5, Kongsberg
Prisen er DKK 646 pr. nat fra 19. feb. til 20. feb.

Dette hostel ligger i hjertet af Kongsberg, kun 5 minutters gang fra Kongsberg-kirken og Kongsberg Handelskammer. Derudover ligger Norsk Bergverksmuseum og Lagdalsmuseet ...

4.2/5Very Good! (41 anmeldelser)

"Value for money, good location"…"

Anmeldelse fra 14. jul. 2019

Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen
Best Western Plus Gyldenlove Hotell
Best Western Plus Gyldenlove Hotell
4 out of 5
Hermann Fossgate 1, Kongsberg
Prisen er DKK 882 pr. nat fra 19. feb. til 20. feb.

Dette hotel ligger i hjertet af Kongsberg, kun 15 minutters gang fra Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg-kirken og Kongsberg Handelskammer. Derudover ligger Kongsberg ...

4/5Very Good! (359 anmeldelser)
God service

"Har brugt hotellet flere gange ifm forretningsrejse. Service og beliggenhed er i top"…"

Anmeldelse fra 28. aug. 2020

Best Western Plus Gyldenlove Hotell
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Ferieudlejning i Kongsberg

3 Værelses Overnatning i Skollenborg
3 Værelses Overnatning i Skollenborg
Lille Mjøvannet 1, Kongsberg, Viken

Dette feriested ligger i Kongsberg, ca. 25 km fra Saggrenda-sølvminerne, Jøgerfoss og Kongsberg Skisenter. Derudover ligger Kongsberg-kirken og Kongsberg Handelskammer ...

3 Værelses Overnatning i Skollenborg
Drammen Apartment
Drammen Apartment
2.5 out of 5
7 Peter Høegs gate, Drammen

Dette lejlighedskompleks ligger i Drammen, kun 2 km fra Drammen Havn og Strømsø kirke. Derudover ligger Badeland i Drammen og Drammens Museum ca. 3 km derfra. ...

4.6/5Wonderful! (7 anmeldelser)

"It was ideal for access into Drammen. 5 minute bus ride or 30 minutes walk. We visited Drammen for the World Cup Sprint Ski race. The landlord was on hand for any issues. The instructions for entry into the apartment were very precise and easy to follow. It was clean and comfortable."…"

Anmeldelse fra 15. mar. 2019

Drammen Apartment
Dal Gjestegaard
Dal Gjestegaard
3 out of 5
Dal Gård, Solerødveien 86, Skoppum, Horten

Dette lejlighedshotel ligger i en regionalpark, kun 5 km fra Edvard Munch Hus, Oslofjord og Borre Kirke. Derudover ligger Borrestranda og Midgard Historiske ...

4/5Very Good! (20 anmeldelser)

"Det er et rigtig dejligt sted. Men hvis ikke man har bil med, er man meget bundet til stedet, da der er langt til nærmeste bus og vejen er rimelig trafikeret og uden fortov."…"

Anmeldelse fra 4. mar. 2020

Dal Gjestegaard
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Kongsberg

0

Byer i nærheden af Kongsberg