Pulmuone Kimchi Museum er dedikeret til Koreas yndlingsret, kimchi. Mellemretten, der består af fermenterede grøntsager, har været grundstenen i det koreanske køkken i mange århundreder, og der er utrolig meget at lære om den. Der findes mange forskellige udgaver af denne ret, og den spises af de lokale næsten hver dag. Selve museet blev grundlagt i 1986 og tiltrækker nu mere end 100.000 besøgende hvert år.
Start besøget med at sætte dig ind i kimchis baggrund. En samling af gamle bøger, malerier, redskaber, potter og modeller illustrerer rettens oprindelse, og hvorfor den er blevet så populær. Udstillinger viser, hvordan kimchi varierer, afhængigt af det område hvor den laves, de anvendte ingredienser og årstiden.
Du får også at vide, hvordan kimchi laves, og hvilke opskrifter den passer sammen med. Hvis du er madentusiast, skal du være klar til at notere nogle af opskrifterne ned, så du kan afprøve dem senere. Du kan også ringe i forvejen og reservere plads på madlavningskurset, der tilbydes regelmæssigt mod betaling.
På museet har du også mulighed for at få alt at vide om kimchis positive effekt på fordøjelsessystemet ved at studere retten under mikroskop. Til sidst får du lejlighed til at prøvesmage forskellige typer af kimchi i museets smagsprøverum. I datarummet kan du studere kimchi og koreansk mad generelt. Afslut besøget i den velassorterede gavebutik. Pulmuone Kimchi Museum er lukket om mandagen og på offentlige helligdage. Entréprisen er ikke særlig stor, og udstillingerne er tilpasset engelsktalende besøgende. Museet er ikke ret stort, og du behøver sandsynligvis ikke at sætte mere end en time af alt i alt. Du kommer dertil med undergrundsbanen. Stå af på Samseong eller Cheongdam.