Jakarta

Rejseguide
Istiqlal-moskéen som viser interiør, moderne arkitektur og historiske bygningsværker

Video af Jakarta

Tag en rejse til Jakarta Indonesiens hovedstad og en travl metropol, der er berømt for sin kolonitidsstil, smukke moskéer, shoppingmuligheder og familieaktiviteter.

På en storbyferie i Jakarta kan du opleve kontrasternes destination, og byen kaldes derfor ofte for "The Big Durian". Durianfrugten er en tornet frugt med en ubehagelig lugt og et blødt og velsmagende indre. Som den lokale durianfrugt har denne by, der ligger på den nordvestligste spids af øen Java, et barsk ydre, som dækker over et smukt indre.

Når du rejser til Jakarta kan du begynde din udforskning i det maleriske centrale område Kota, det tidligere Batavia, hvor den hollandske indflydelse stadig ses på den brostensbelagte plads Taman Fatahillah. På det historiske museum, Museum Sejarah Jakarta, kan du spore byens historie helt tilbage til stenalderen. Galleriet Balai Seni Rupa og keramikmuseet Museum Seni Rupa dan Keramik udstiller kunst skabt af indonesiske kunstnere.

I Jakartas historiske havn, Sunda Kelapa, kan du se fiskekuttere i klare farver, der ankommer fra de omkringliggende øer. Få mere at vide om Indonesiens marinehistorie på det maritime museum Museum Bahari, som er indrettet i et pakhus fra det 17. århundrede, der tidligere blev brugt til krydderier.

Se det 137 meter høje monument Monumen Nasional (også kaldet Tugu Monas), der står midt på den offentlige plads Medan Merdeka. Du kan tage elevatoren til tårnets top, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen. Besøg Museum Nasional, hvor du kan se genstande fra fremmede kulturer. Du kan også lægge vejen forbi præsidentpaladset Istana Merdeka eller besøge den kridhvide moské Masjid Istiqlal, hvor der er plads til 120.000 personer. Se over 2.000 stoffer og materialer på tekstilmuseet Museum Tekstil.

På markedet i Jalan Surabaya kan du finde traditionelle Indonesiske wayang-dukker og saronger i de mange boder. Prøv også det lokale gadekøkken, der er under både arabisk, kinesisk, europæisk og indisk indflydelse. I Grand Indonesia kan du købe luksusmærker, og du kan også tage til Living World, et gigantisk indkøbs- og underholdningscenter uden for byen.

Prøv vandrutsjebanerne i Ocean Park eller rutsjebanerne i forlystelsesparken Taman Impian Jaya Ancol. I kulturparken Taman Mini Indonesia kan du se kopier af traditionelle indonesiske huse.

Jakarta er varm, der er meget smog, og monsunregnen er hyppig fra november til marts. Undgå varmen og regnen ved at køre med de billige taxier eller de mange offentlige busser mellem seværdighederne.

Denne fascinerende by er porten til mange af Indonesiens naturskatte, bl.a. uberørte koralrev, vulkaner, surfstrande og dyreliv. Du kan f.eks. opleve orangutanger og komodovaraner.

Hvor kan jeg overnatte i Jakarta

Default Image

Central Jakarta

Rejsende, der besøger Central Jakarta, er vilde med de populære butikker. Du kan også opleve Sarinah Center og Det Indonesiske Udenrigsministerium. Hvis du vil se mere af området, kan du komme rundt i byen med metro fra Bundaran HI MRT Station.

Central Jakarta
Menteng som omfatter moderne arkitektur

Menteng

Udforsk Menteng, der er kendt for sine monumenter. Populære seværdigheder i Menteng tæller blandt andet Bundaran HI og Sarinah Center, og du kan opleve mere af området ved at tage metroen fra Bundaran HI MRT Station.

Menteng