Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Holocaust-mindesmærket

Denne arkitektoniske perle er en markant, men fredfyldt hyldest til de millioner af jøder, der mistede livet under Holocaust.

En gåtur mellem betonstenene på Denkmal für die ermordeten Juden Europas – eller forkortet Holocaust-mindesmærket – er en rystende, men i sidste ende fredelig oplevelse. Mindesmærket består af cirka 3.000 slebne betonsten, kaldet Field of Stelae, og strækker sig over to hektar). Det er en vigtig huskekage om en af menneskehedens sorteste kapitler: den systematiske udslettelse af millioner af jøder under Det Tredje Riges regime i 1930'erne og 1940'erne.

På mindesmærket er der en markant anderledes stemning i forhold til travlheden i resten af byen. Det er et roligt, stille sted, som indbyder til højtidelig eftertanke. Det er især påfaldende, når du når ind i midten. Her er stenene så høje, at de blokerer det meste af trafikstøjen. Selvom stenene ligner trædesten, betragtes det som upassende at gå oven på dem. Gå ned ad stierne mellem stenene, som har forskellige højder og bugter sig i takt med underlagets stigninger og fald.

Mindesmærket åbnede i 2005, og designet blev udvalgt efter en designkonkurrence. Der er ingen mindeplade med en officiel forklaring på, hvad mindesmærket betyder. Det var arkitekten Peter Eisenmans ønske. Repræsenterer betonstenene forskellige mennesker? Er det gravsten? Brug et øjeblik på at tænke over symbolikken, og drag dine egne konklusioner.

Under Holocaust-mindesmærket ligger informationscenteret. Her er der et rum, der er særligt indrettet til en opgørelse af navnene på alle de jøder, der blev myrdet under Holocaust. Informationscenteret åbner på forskellige dage og tidspunkter i løbet af året. Det er lukket på visse helligdage.

Field of Stelae er åbent 24 timer i døgnet. Der er gratis adgang, men donationer er velkomne. Det er muligt at få guidede rundvisninger og lydrundvisninger for et mindre beløb.

Mindesmærket ligger ved siden af Brandenburger Tor og kan nås via en kort gåtur fra U-Bahn-stationerne Potsdamer Platz og Brandenburg.


Guide til at udforske Holocaust Mindesmærke


Kort

Bedste hoteltilbud i Holocaust Mindesmærke

Se alle 1.261 overnatningssteder i nærheden af Holocaust Mindesmærke
Cityhostel Berlin Mitte DKK 240
Cityhostel Berlin Mitte

Cityhostel Berlin Mitte

Glinkastr. 5-7, Berlin, Berlin
   
  2.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hostel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Mohrenstrasse U-Bahn og Stadtmitte U-Bahn.

  Hotel Berlin, Berlin DKK 562
  Hotel Berlin, Berlin

  Hotel Berlin, Berlin

  Lützowplatz 17, Berlin, BE
    
   4.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

   The Westin Grand, Berlin DKK 777
   The Westin Grand, Berlin

   The Westin Grand, Berlin

   Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 518
    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
      
     0.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt DKK 771
     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Ella-Trebe-Straße 5, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten DKK 278
      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      Turmstrasse 25-26, Berlin
        
       3.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 2 km fra Tiergarten-parken, Sejrssøjlen og Schloss Bellevue. Derudover ligger Rigsdagsbygningen og Brandenburger Tor ca. 3 km derfra. Turmstrasse U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Birkenstrasse U-Bahn ligger inden for 11 minutters gang.

       Hilton Berlin DKK 855
       Hilton Berlin

       Hilton Berlin

       Mohrenstr. 30, Berlin, BE
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

        Hotel Adlon Kempinski DKK 1.816
        Hotel Adlon Kempinski

        Hotel Adlon Kempinski

        Unter Den Linden 77, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Madame Tussauds og Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligger 1,2 km derfra. Der er to minutters gang til Brandenburger Tor S-Bahn og Brandenburger Tor Station.