Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Holocaust-mindesmærket

Denne arkitektoniske perle er en markant, men fredfyldt hyldest til de millioner af jøder, der mistede livet under Holocaust.

En gåtur mellem betonstenene på Denkmal für die ermordeten Juden Europas – eller forkortet Holocaust-mindesmærket – er en rystende, men i sidste ende fredelig oplevelse. Mindesmærket består af cirka 3.000 slebne betonsten, kaldet Field of Stelae, og strækker sig over to hektar). Det er en vigtig huskekage om en af menneskehedens sorteste kapitler: den systematiske udslettelse af millioner af jøder under Det Tredje Riges regime i 1930'erne og 1940'erne.

På mindesmærket er der en markant anderledes stemning i forhold til travlheden i resten af byen. Det er et roligt, stille sted, som indbyder til højtidelig eftertanke. Det er især påfaldende, når du når ind i midten. Her er stenene så høje, at de blokerer det meste af trafikstøjen. Selvom stenene ligner trædesten, betragtes det som upassende at gå oven på dem. Gå ned ad stierne mellem stenene, som har forskellige højder og bugter sig i takt med underlagets stigninger og fald.

Mindesmærket åbnede i 2005, og designet blev udvalgt efter en designkonkurrence. Der er ingen mindeplade med en officiel forklaring på, hvad mindesmærket betyder. Det var arkitekten Peter Eisenmans ønske. Repræsenterer betonstenene forskellige mennesker? Er det gravsten? Brug et øjeblik på at tænke over symbolikken, og drag dine egne konklusioner.

Under Holocaust-mindesmærket ligger informationscenteret. Her er der et rum, der er særligt indrettet til en opgørelse af navnene på alle de jøder, der blev myrdet under Holocaust. Informationscenteret åbner på forskellige dage og tidspunkter i løbet af året. Det er lukket på visse helligdage.

Field of Stelae er åbent 24 timer i døgnet. Der er gratis adgang, men donationer er velkomne. Det er muligt at få guidede rundvisninger og lydrundvisninger for et mindre beløb.

Mindesmærket ligger ved siden af Brandenburger Tor og kan nås via en kort gåtur fra U-Bahn-stationerne Potsdamer Platz og Brandenburg.


Guide til at udforske Holocaust Mindesmærke


Bedste hoteltilbud i Holocaust Mindesmærke

Se alle 1.884 overnatningssteder i nærheden af Holocaust Mindesmærke
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 436
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Hotel Adlon Kempinski DKK 1.818
   Hotel Adlon Kempinski

   Hotel Adlon Kempinski

   Unter Den Linden 77, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Madame Tussauds og Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligger 1,2 km derfra. Der er to minutters gang til Brandenburger Tor Station, mens Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

    The Brandenburg Gate Hostel
    The Brandenburg Gate Hostel

    The Brandenburg Gate Hostel

    Wilhelmstr., 48, Berlin, BER
      
     2.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Brandenburger Tor og Potsdamer Platz. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Brandenburger Tor Station ligger inden for 6 minutters gang.

     Grand Hyatt Berlin DKK 1.385
     Grand Hyatt Berlin

     Grand Hyatt Berlin

     Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte kun få skridt fra Berlinale Palast og Sony Center. Derudover ligger Potsdamer Platz og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Potsdamer Platz U-Bahn på 7 minutter og Mendelssohn-Bartholdy-Park U-Bahn på 8 minutter.

      Berlin Marriott Hotel DKK 893
      Berlin Marriott Hotel

      Berlin Marriott Hotel

      Inge-Beisheim-Platz 1, Berlin, BE
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Potsdamer Platz og Mall of Berlin. Derudover ligger Sony Center og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Potsdamer Platz U-Bahn og Potsdamer Platz Station.

       Am Brandenburger Tor
       Am Brandenburger Tor

       Am Brandenburger Tor

       Behrenstraße, 1B, Berlin, BER
         
        0.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Madame Tussauds og Friedrichstrasse. Derudover ligger Brandenburger Tor og Parisier Platz 10 minutter derfra. Brandenburger Tor Station ligger inden for 4 i minutters gang, mens Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Sixmiles Guesthouse
        Sixmiles Guesthouse

        Sixmiles Guesthouse

        An der Kolonnade 1, Apartment 304, Berlin, BE
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette gæstehus ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Galeries Lafayette. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Rigsdagsbygningen 15 minutter derfra. Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Potsdamer Platz U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.