Starten af hovedsektionen
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Holocaust-mindesmærket

Denne arkitektoniske perle er en markant, men fredfyldt hyldest til de millioner af jøder, der mistede livet under Holocaust.

En gåtur mellem betonstenene på Denkmal für die ermordeten Juden Europas – eller forkortet Holocaust-mindesmærket – er en rystende, men i sidste ende fredelig oplevelse. Mindesmærket består af cirka 3.000 slebne betonsten, kaldet Field of Stelae, og strækker sig over to hektar). Det er en vigtig huskekage om en af menneskehedens sorteste kapitler: den systematiske udslettelse af millioner af jøder under Det Tredje Riges regime i 1930'erne og 1940'erne.

På mindesmærket er der en markant anderledes stemning i forhold til travlheden i resten af byen. Det er et roligt, stille sted, som indbyder til højtidelig eftertanke. Det er især påfaldende, når du når ind i midten. Her er stenene så høje, at de blokerer det meste af trafikstøjen. Selvom stenene ligner trædesten, betragtes det som upassende at gå oven på dem. Gå ned ad stierne mellem stenene, som har forskellige højder og bugter sig i takt med underlagets stigninger og fald.

Mindesmærket åbnede i 2005, og designet blev udvalgt efter en designkonkurrence. Der er ingen mindeplade med en officiel forklaring på, hvad mindesmærket betyder. Det var arkitekten Peter Eisenmans ønske. Repræsenterer betonstenene forskellige mennesker? Er det gravsten? Brug et øjeblik på at tænke over symbolikken, og drag dine egne konklusioner.

Under Holocaust-mindesmærket ligger informationscenteret. Her er der et rum, der er særligt indrettet til en opgørelse af navnene på alle de jøder, der blev myrdet under Holocaust. Informationscenteret åbner på forskellige dage og tidspunkter i løbet af året. Det er lukket på visse helligdage.

Field of Stelae er åbent 24 timer i døgnet. Der er gratis adgang, men donationer er velkomne. Det er muligt at få guidede rundvisninger og lydrundvisninger for et mindre beløb.

Mindesmærket ligger ved siden af Brandenburger Tor og kan nås via en kort gåtur fra U-Bahn-stationerne Potsdamer Platz og Brandenburg.


Guide til at udforske Holocaust Mindesmærke


Bedste hoteltilbud i Holocaust Mindesmærke

Se alle 1.533 overnatningssteder i nærheden af Holocaust Mindesmærke
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 360
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Hotel Riu Plaza Berlin DKK 630
  Hotel Riu Plaza Berlin

  Hotel Riu Plaza Berlin

  Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Schöneberg, kun 15 minutters gang fra Kaufhaus des Westens, Berlin Zoo og Europacentret. Wittenbergplatz U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Nollendorfplatz U-Bahn ligger inden for 9 minutters gang.

   Hotel Adlon Kempinski DKK 1.878
   Hotel Adlon Kempinski

   Hotel Adlon Kempinski

   Unter Den Linden 77, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Madame Tussauds og Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligger 1,2 km derfra. Der er to minutters gang til Brandenburger Tor Station, mens Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

    MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof
    MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

    MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

    Ella - Trebe - Straße 9, Berlin, BE
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

     TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 414
     TITANIC Comfort Berlin Mitte

     TITANIC Comfort Berlin Mitte

     Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
       
      3.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

      Grand Hyatt Berlin DKK 1.387
      Grand Hyatt Berlin

      Grand Hyatt Berlin

      Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlin, BE
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte kun få skridt fra Berlinale Palast og Sony Center. Derudover ligger Potsdamer Platz og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Potsdamer Platz U-Bahn på 7 minutter og Mendelssohn-Bartholdy-Park U-Bahn på 8 minutter.

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 302
       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum DKK 296
        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Bülowstraße 20-22, Berlin, BE
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Schöneberg, kun 2 km fra Berlinale Palast, Kurfürstendamm og Berlin Zoo. Derudover ligger Kaufhaus des Westens og Berlinerfilharmonikaen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Bülowstrasse U-Bahn og Kurfürstenstrasse U-Bahn.