Besøg fødevaremarkedet i Santiago, der er et af de mest kendte fødevaremarkeder i Spanien med hundredvis af stande fyldt med grøntsager, fisk og skaldyr, kød, vin og spiritus. Selvom markedet forståeligt nok er en populær turistattraktion, er her lige så mange lokale som besøgende, der handler ind her. Mange af byens restauranter og barer køber deres råvarer på dette marked hver dag.
De hundredvis af stande på markedet bugner af fisk og skaldyr, kød, brød, ost, pålæg, kylling, æg, frugt, grøntsager og tørret torsk. Husk også at besøge standene uden for hovedbygningen, hvor de lokale sælger deres egne produkter i mindre skala.
Udvalget af fisk og skaldyr er virkelig stort på fødevaremarkedet i Santiago, og her er et væld af forskellige fisk og skaldyr at vælge imellem. Se, om du kan finde en stand, der sælger polbo á feira(en ret med blæksprutte), som er en galicisk specialitet. Her kan du følge med i, hvordan den handlende koger blæksprutten, mens en anden hakker tentaklerne i mundrette stykker, og en tredje tilsætter krydderier. Blæksprutten serveres typisk på en trætallerken med tandstikker som bestik.
Når du går rundt på markedet, må du endelig ikke gå glip af andre lokale specialiteter, bl.a. hjemmelavetliquor de café, der er lavet af sukker, kaffe og brandy, og tetilla, som er en halvhård ost med en mild smag i en usædvanlig form. Du kan også købe en flaske albariño, som er en tør hvidvin lavet af druerne fra vinregionen Rías Baixasi Galicien.
Tag dine varer med til den lille restaurant Churro-Manía, der ligger vest for markedet. Restauranten tilbereder devarer, du har købt, til en brøkdel af det, du betaler for et måltid på en restaurant med fuld service. Det er en fantastisk mulighed for at smage galiciske produkter, som du måske ikke ved, hvordan du skal tilberede derhjemme.
Fødevaremarkedet i Santiago ligger på Rúa de Ameás mellem PiazzaSan Fis de Solovioog Church ofSanto Agostiño. Markedet er åbent fra mandag til lørdag morgen, og de fleste stande lukker først på eftermiddagen.