Den Dominikanske Republik

Rejseguide
Den Dominikanske Republik
Den Dominikanske Republik ved Det Caribiske Hav byder på tropiske strande, surfbølger, storslåede bjerglandskaber og imødekommende lokale.

Den Dominikanske Republik ligger ved Det Caribiske Hav og deler sine idylliske omgivelser med Haiti. Oplev storslåede bjergtinder, frodige regnskove og hyggelige kolonibyer langs smukke strande i Den Dominikanske Republik. Tag på en længerevarende rundrejse, eller kombiner en storbyferie med et weekendophold i det fri. Efter sigende har Taíno-folket boet på øen siden det 7. århundrede. Her etablerede Christopher Columbus i 1492 den første europæiske bosættelse i hele Amerika.

Santo Domingo er Den Dominikanske Republiks fascinerende hovedstad. Her kan du udforske seværdigheder fra kolonitiden, købe halvædelstene, gå på museer og se passionerede baseballkampe. Gå langs promenaden i Malecón, hvor der ligger masser af caféer, barer med livemusik og traditionelle "merengue"-natklubber. Knap 2-timers kørsel fra hovedstaden ligger byen Concepción de la Vega, som er berømt for at være vært for landets mest livlige karneval.

Mange besøgende tager med rette direkte til strandresorterne. På sydøstkysten ligger Bávaro og Punta Cana, hvor du finder hvide sandstrande, hoteller med alt inklusive og fantastiske golfbaner. Tag en tur i Jaragua-nationalparken på øens sydvestlige halvø, Barahona, hvor du kan besøge afsidesliggende strande.

På nordkysten finder du komplekset Playa Dorada, som består af en række hoteller, swimmingpools, restauranter og barer. I nærheden ligger Puerto Plata, hvor stranden mødes med victoriansk arkitektur. Strandene ved Cabarete byder på fantastiske muligheder for at windsurfe og kitesurfe. På halvøen Samaná kan du opleve en af øens smukkeste kyststrækninger, herunder den palmeklædte Rincón Strand. Se, om du kan spotte pukkelhvaler fra kysten om vinteren, eller prøv at svømme med de majestætiske pattedyr ved Silver Bank.

Den Dominikanske Republik har dog meget mere at byde på en strande. Du kan f.eks. tage på vandretur til toppen af Duarte-pynten i bjergkæden Cordillera Central. Ved Enriquillo Sø kan du være heldig at se krokodiller og leguaner. Og du kan ride på hesteryg til vandfaldene ved Jarabacoa.

Du kommer til Den Dominikanske Republik via en af de seks internationale lufthavne på øen. Tag med de offentlige busser eller taxier, når du skal rundt på øen. Der er også mulighed for at leje biler, scootere og cykler. Gennemsnitstemperaturen i landet er på ca. 25°C, men der kan forekomme orkaner mellem august og september. Eventyr, historie, afslapning og solskin året rundt gør Den Dominikanske Republik til et populært rejsemål.

Populære byer i Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik som viser udsigt over kystområde og en solnedgang
Santo Domingo
Kendt for Historisk, Underholdning og Dans
Når du rejser til Santo Domingo, der er Caribiens første by, befinder du dig i en blomstrende metropol med bygninger fra kolonitiden og moderne mesterværker, spændende museer og en livlig promenade.

Gode grunde til at tage afsted

  • Calle El Conde
  • Boca Chica Strand
  • Catedral Primada de America
La Romana som viser en sportsbegivenhed
Punta Cana
Kendt for Strande, Underholdning og Afslapning
Nyd de lange hvide sandstrande, all inclusive-resorts og masser af solskin på en rejse til Punta Cana – en af de største turistdestinationer i det caribiske paradis.

Gode grunde til at tage afsted

  • Bavaro Strand
  • Punta Cana Stranden