Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

DDR-museet

Du kan bladre gennem de original kommunistskolebøger og lytte med på politiets hemmelige lytteapparater på dette museum, som virkelig er interaktivt.

Dette populære og prisbelønnede private museum har en målsætning om at uddanne turister om dagligdagen i det socialistiske Østtyskland. DDR står for Deutsche Demokratische Republik, hvilket var navnet på det tidligere Østtyskland. Det engelske begreb er German Democratic Republic eller GDR.

Blandt de dagligdags genstande, du kan se her, er blade, dåsemad, køkkener og stuer designet af regeringen, brætspil og skrivemaskiner. På museet er det tilladt at røre ved genstandene. Der er skuffer og skabe, som du kan udforske, sofaer, du kan sidde på, og tv-shows fra koldkrigstiden, som du kan se.

Lige inden for indgangen finder du et af landets mest ikoniske designs, nemlig en Trabant. Disse larmende små biler var den produktionsmæssige stolthed i den østtyske regering. Der blev produceret over 3 millioner af dem. Sæt dig bag rattet i en af disse biler, og tag en simuleret køretur gennem Østtysklands gader.

Selvom museet primært fremhæver de hjemlige aspekter af livet i DDR, tager det også fat på datidens politiske realiteter. Sæt dig i et rekonstrueret afhøringslokale, som blev brugt af Stasi, det hemmelige politi i Østtyskland. Du kan også lytte med i en overvågningsenhed, som blev brugt til at udspionere Østtysklands borgere. Der er endnu en bil på dette museum, og den har ikke ret meget med en normal Trabant at gøre. En luksuriøs Volvo-limousine, en af de biler, der blev brugt af de øverste medlemmer af DDR's regering, giver indsigt i den manglende lighed internt i landet. De forskellige medier – lige fra børnebøger til aviser og tv-nyheder – giver også et godt indtryk af den propaganda, der var fremherskende på den tid.

Det er et forholdsvis lille museum, men det er meget detaljeret, så sæt et par timer af til dit besøg. Der kan også være mange mennesker, så vær forberedt på at stå i kø til at prøve berøringsgenstandene. Hvis du bliver sulten, kan du prøve noget traditionel tysk mad i museumsrestauranten lige ved siden af.

DDR-museet ligger lige over for kanalen fra Berliner Dom på museumsøen, og det er nemt at komme dertil med S-Bahn, U-Bahn, bus, sporvogn og kanalbåd.


Guide til at udforske DDR-museet


Kort

Bedste hoteltilbud i DDR-museet

Se alle 1.338 overnatningssteder i nærheden af DDR-museet
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 527
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
   
  3.5 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Hackescher Markt ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 465
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
    
   0.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

   Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 783
   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Aquadom, DDR-museet og Berlin Katedral. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Museumsinsel (museumsø) 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.

    Hilton Berlin DKK 954
    Hilton Berlin

    Hilton Berlin

    Mohrenstr. 30, Berlin, BE
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Berlin Statsopera 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

     The Westin Grand, Berlin DKK 777
     The Westin Grand, Berlin

     The Westin Grand, Berlin

     Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

      TITANIC Gendarmenmarkt Berlin DKK 856
      TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

      TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

      Französische Straße 30, Berlin
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Skt. Hedwig-katedralen, Den Franske Katedral og Gendarmenmarkt. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Bode Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Hausvogteiplatz U-Bahn og Französische Strasse U-Bahn.

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt DKK 502
       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       An der Spandauer Bruecke 11, Berlin, BE
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Hackescher Markt, Berliner Fernsehturm og Museumsinsel (museumsø). Derudover ligger DDR-museet og Berlin Katedral 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 454
        TITANIC Comfort Berlin Mitte

        TITANIC Comfort Berlin Mitte

        Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
          
         3.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.