Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

DDR-museet

Du kan bladre gennem de original kommunistskolebøger og lytte med på politiets hemmelige lytteapparater på dette museum, som virkelig er interaktivt.

Dette populære og prisbelønnede private museum har en målsætning om at uddanne turister om dagligdagen i det socialistiske Østtyskland. DDR står for Deutsche Demokratische Republik, hvilket var navnet på det tidligere Østtyskland. Det engelske begreb er German Democratic Republic eller GDR.

Blandt de dagligdags genstande, du kan se her, er blade, dåsemad, køkkener og stuer designet af regeringen, brætspil og skrivemaskiner. På museet er det tilladt at røre ved genstandene. Der er skuffer og skabe, som du kan udforske, sofaer, du kan sidde på, og tv-shows fra koldkrigstiden, som du kan se.

Lige inden for indgangen finder du et af landets mest ikoniske designs, nemlig en Trabant. Disse larmende små biler var den produktionsmæssige stolthed i den østtyske regering. Der blev produceret over 3 millioner af dem. Sæt dig bag rattet i en af disse biler, og tag en simuleret køretur gennem Østtysklands gader.

Selvom museet primært fremhæver de hjemlige aspekter af livet i DDR, tager det også fat på datidens politiske realiteter. Sæt dig i et rekonstrueret afhøringslokale, som blev brugt af Stasi, det hemmelige politi i Østtyskland. Du kan også lytte med i en overvågningsenhed, som blev brugt til at udspionere Østtysklands borgere. Der er endnu en bil på dette museum, og den har ikke ret meget med en normal Trabant at gøre. En luksuriøs Volvo-limousine, en af de biler, der blev brugt af de øverste medlemmer af DDR's regering, giver indsigt i den manglende lighed internt i landet. De forskellige medier – lige fra børnebøger til aviser og tv-nyheder – giver også et godt indtryk af den propaganda, der var fremherskende på den tid.

Det er et forholdsvis lille museum, men det er meget detaljeret, så sæt et par timer af til dit besøg. Der kan også være mange mennesker, så vær forberedt på at stå i kø til at prøve berøringsgenstandene. Hvis du bliver sulten, kan du prøve noget traditionel tysk mad i museumsrestauranten lige ved siden af.

DDR-museet ligger lige over for kanalen fra Berliner Dom på museumsøen, og det er nemt at komme dertil med S-Bahn, U-Bahn, bus, sporvogn og kanalbåd.


Guide til at udforske DDR-museet


Kort

Bedste hoteltilbud i DDR-museet

Se alle 1.259 overnatningssteder i nærheden af DDR-museet
The Westin Grand, Berlin DKK 777
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

  Cityhostel Berlin Mitte DKK 240
  Cityhostel Berlin Mitte

  Cityhostel Berlin Mitte

  Glinkastr. 5-7, Berlin, Berlin
    
   2.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hostel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Mohrenstrasse U-Bahn og Stadtmitte U-Bahn.

   Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 827
   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Aquadom, DDR-museet og Berlin Katedral. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 523
    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Nikolaikirche ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

     Hilton Berlin DKK 855
     Hilton Berlin

     Hilton Berlin

     Mohrenstr. 30, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

      Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 599
      Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

      Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

      Alexanderplatz 7, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 518
       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

       Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
         
        0.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

        Hotel Berlin, Berlin DKK 562
        Hotel Berlin, Berlin

        Hotel Berlin, Berlin

        Lützowplatz 17, Berlin, BE
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.