Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

DDR-museet

Du kan bladre gennem de original kommunistskolebøger og lytte med på politiets hemmelige lytteapparater på dette museum, som virkelig er interaktivt.

Dette populære og prisbelønnede private museum har en målsætning om at uddanne turister om dagligdagen i det socialistiske Østtyskland. DDR står for Deutsche Demokratische Republik, hvilket var navnet på det tidligere Østtyskland. Det engelske begreb er German Democratic Republic eller GDR.

Blandt de dagligdags genstande, du kan se her, er blade, dåsemad, køkkener og stuer designet af regeringen, brætspil og skrivemaskiner. På museet er det tilladt at røre ved genstandene. Der er skuffer og skabe, som du kan udforske, sofaer, du kan sidde på, og tv-shows fra koldkrigstiden, som du kan se.

Lige inden for indgangen finder du et af landets mest ikoniske designs, nemlig en Trabant. Disse larmende små biler var den produktionsmæssige stolthed i den østtyske regering. Der blev produceret over 3 millioner af dem. Sæt dig bag rattet i en af disse biler, og tag en simuleret køretur gennem Østtysklands gader.

Selvom museet primært fremhæver de hjemlige aspekter af livet i DDR, tager det også fat på datidens politiske realiteter. Sæt dig i et rekonstrueret afhøringslokale, som blev brugt af Stasi, det hemmelige politi i Østtyskland. Du kan også lytte med i en overvågningsenhed, som blev brugt til at udspionere Østtysklands borgere. Der er endnu en bil på dette museum, og den har ikke ret meget med en normal Trabant at gøre. En luksuriøs Volvo-limousine, en af de biler, der blev brugt af de øverste medlemmer af DDR's regering, giver indsigt i den manglende lighed internt i landet. De forskellige medier – lige fra børnebøger til aviser og tv-nyheder – giver også et godt indtryk af den propaganda, der var fremherskende på den tid.

Det er et forholdsvis lille museum, men det er meget detaljeret, så sæt et par timer af til dit besøg. Der kan også være mange mennesker, så vær forberedt på at stå i kø til at prøve berøringsgenstandene. Hvis du bliver sulten, kan du prøve noget traditionel tysk mad i museumsrestauranten lige ved siden af.

DDR-museet ligger lige over for kanalen fra Berliner Dom på museumsøen, og det er nemt at komme dertil med S-Bahn, U-Bahn, bus, sporvogn og kanalbåd.


Guide til at udforske DDR-museet


Bedste hoteltilbud i DDR-museet

Se alle 1.964 overnatningssteder i nærheden af DDR-museet
TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 389
TITANIC Comfort Berlin Mitte

TITANIC Comfort Berlin Mitte

Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
   
  3.5 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

  The Mandala Suites Berlin DKK 1.182
  The Mandala Suites Berlin

  The Mandala Suites Berlin

  Friedrichstr.185-190, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette lejlighedshotel i boutique-stil ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Stadtmitte Stationn, mens Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 3 minutters gang.

   Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 811
   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Radisson Blu Hotel, Berlin

   Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra DDR-museet, Aquadom og Berlin Katedral. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.

    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin
    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

    Französische Straße 30, Berlin
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Skt. Hedwig-katedralen, Den Franske Katedral og Gendarmenmarkt. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Bode Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Hausvogteiplatz U-Bahn og Französische Strasse U-Bahn.

     Hotel Adlon Kempinski DKK 2.020
     Hotel Adlon Kempinski

     Hotel Adlon Kempinski

     Unter Den Linden 77, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Madame Tussauds og Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligger 1,2 km derfra. Der er to minutters gang til Brandenburger Tor Station, mens Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

      Hotel Berlin, Berlin DKK 529
      Hotel Berlin, Berlin

      Hotel Berlin, Berlin

      Lützowplatz 17, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt DKK 538
       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt

       An der Spandauer Bruecke 11, Berlin, BE
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Hackescher Markt og Aquadom. Derudover ligger DDR-museet og Berliner Fernsehturm 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Hilton Berlin DKK 837
        Hilton Berlin

        Hilton Berlin

        Mohrenstr. 30, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt, Friedrichstrasse og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Stadtmitte Stationn, mens Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 minutters gang.