Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

DDR-museet

Du kan bladre gennem de original kommunistskolebøger og lytte med på politiets hemmelige lytteapparater på dette museum, som virkelig er interaktivt.

Dette populære og prisbelønnede private museum har en målsætning om at uddanne turister om dagligdagen i det socialistiske Østtyskland. DDR står for Deutsche Demokratische Republik, hvilket var navnet på det tidligere Østtyskland. Det engelske begreb er German Democratic Republic eller GDR.

Blandt de dagligdags genstande, du kan se her, er blade, dåsemad, køkkener og stuer designet af regeringen, brætspil og skrivemaskiner. På museet er det tilladt at røre ved genstandene. Der er skuffer og skabe, som du kan udforske, sofaer, du kan sidde på, og tv-shows fra koldkrigstiden, som du kan se.

Lige inden for indgangen finder du et af landets mest ikoniske designs, nemlig en Trabant. Disse larmende små biler var den produktionsmæssige stolthed i den østtyske regering. Der blev produceret over 3 millioner af dem. Sæt dig bag rattet i en af disse biler, og tag en simuleret køretur gennem Østtysklands gader.

Selvom museet primært fremhæver de hjemlige aspekter af livet i DDR, tager det også fat på datidens politiske realiteter. Sæt dig i et rekonstrueret afhøringslokale, som blev brugt af Stasi, det hemmelige politi i Østtyskland. Du kan også lytte med i en overvågningsenhed, som blev brugt til at udspionere Østtysklands borgere. Der er endnu en bil på dette museum, og den har ikke ret meget med en normal Trabant at gøre. En luksuriøs Volvo-limousine, en af de biler, der blev brugt af de øverste medlemmer af DDR's regering, giver indsigt i den manglende lighed internt i landet. De forskellige medier – lige fra børnebøger til aviser og tv-nyheder – giver også et godt indtryk af den propaganda, der var fremherskende på den tid.

Det er et forholdsvis lille museum, men det er meget detaljeret, så sæt et par timer af til dit besøg. Der kan også være mange mennesker, så vær forberedt på at stå i kø til at prøve berøringsgenstandene. Hvis du bliver sulten, kan du prøve noget traditionel tysk mad i museumsrestauranten lige ved siden af.

DDR-museet ligger lige over for kanalen fra Berliner Dom på museumsøen, og det er nemt at komme dertil med S-Bahn, U-Bahn, bus, sporvogn og kanalbåd.


Guide til at udforske DDR-museet


Bedste hoteltilbud i DDR-museet

Se alle 1.530 overnatningssteder i nærheden af DDR-museet
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 365
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 399
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 588
   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

   Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
     
    3.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 663
    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Alexanderplatz 7, Berlin, BE
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

     Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 810
     Radisson Blu Hotel, Berlin

     Radisson Blu Hotel, Berlin

     Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra DDR-museet, Aquadom og Berlin Katedral. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.

      TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 414
      TITANIC Comfort Berlin Mitte

      TITANIC Comfort Berlin Mitte

      Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
        
       3.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 287
       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.

        citystay Hostel Berlin
        citystay Hostel Berlin

        citystay Hostel Berlin

        Rosenstraße 16, Berlin, BE
          
         2.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hostel ligger i Mitte, kun få skridt fra Berlin Dungeon og Aquadom. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet 5 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.