Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer


Storbyferie i Budapest

Budapest er en ualmindelig smuk og interessant hovedstad, der byder på både hæsblæsende udeliv, wellness og læssevis af spændende kulturoplevelser – alt sammen i flotte arkitektoniske omgivelser, og det perfekte sted til et weekendophold. 

En ferie i Budapest er med sine mange tilbud populær blandt citybreakers. Med sin byplan, der er kraftigt inspireret af Paris, finder man her brede boulevarder, smukke parkanlæg og flotte bygninger overalt. Budapest deles i to af floden Donau; Den fornemme Buda-side huser blandt andet byens gamle slot, der knejser højt på skråningerne over floden, foruden det mest luksuøse af de mange termiske bade i Budapest, nemlig Gellert-badet. På Pest-siden finder man nu også mange spændende og flotte bygninger som for eksempel hovedstadens flotte parlament. Samtidig er Pest-siden også stedet, der har det livligste café-, restaurations- og natteliv.

Der bor lige omkring 2 millioner i Budapest, som under navnet Acquinium blev grundlagt af romerne som kurby i år 89. Omkring år 900 overtog magyarerne, ungarernes forfædre området, og Budapest har været hovedstad i Ungarn siden 1361. Byen har op gennem historien været stridsæble og skueplads for de mange territoriale og magtorienterede kampe, der har bølget fra øst til vest og vice versa gennem århundrederne. Også det 20. århundrede bød på sin del af dramatik for ungarerne, som hverken slap heldigt ud af første eller anden verdenskrig. Efter anden verdenskrig forblev Ungarn besat af russerne og var bag jerntæppet frem til slutningen af 1980`erne, hvor landet blev det først sted til at ”bryde muren”. Når man besøger Budapest har man mange muligheder for at opleve forskellige vidnesbyrd om det turbulente 20. århundrede, såvel som tidligere tiders spændende historie. Blandt de vildeste seværdigheder er ”Terror Museet”, som er indrettet i den sovjetisk-ungarske efterretningstjenestes tidligere hovedkvarter på en af byens fornemste boulevarder. Her kan man få et tankevækkende indblik i livet under sovjettiden og ikke mindst se et bud på, hvordan ungarerne forholder sig til de uundgåelige spørgsmål om national identitet, skyld, straf og ansvar.
På Gellert-klippen går det anderledes behageligt for sig: Her kan man beundre de smukke historiske bygninger; det Disney-agtige Budaslot, fæstningsborgen og Mattiaskirken, foruden slentre i det hyggelige historiske kvarter, der omgiver de flotte byggerier.

Budapest er også afslapning og velvære foruden et sandt slaraffenland for enhver, der er interesseret i europæisk kultur og historie. Byen ligger nemlig placeret ovenpå en række termiske kilder, hvilket da også menes at være en af grundene til at romerne kom til i første omgang. Her kan man slappe af i alskens forskellige mineralholdige vande og samtidig nyde de smukke omgivelser, der både findes i det fornemme Gellert-bad og det mere folkelige og sjove Szechenyi-bad, der ligger midt inde i en af byens store parker.

Budapest bugner af lækre caféer og konditorier, restauranter og kan også prale af et heftigt natteliv, der blandt andet byder på et flydende diskotek. En rejse til Budapest byder med andre ord på de perfekte rammer for en storbyferie for både de kultur- og historieinteresserede, de, der søger wellness, såvel som dem, der søger en god fest sammen med vennerne. 


Guide til at udforske Budapest


Bedste hoteltilbud i Budapest

Se alle 1.234 overnatningssteder i Budapest
Continental Hotel Budapest DKK 573
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4,4
  ud af 5 (baseret på 2.277 anmeldelser)
  4.5 ud af 5.0

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Erzsébetváros, kun 15 minutters gang fra Team Escape, Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Kædebroen (Szechenyi Lanchid) ca. 2 km derfra. Blaha Lujza tér-station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Astoria-station ligger inden for 8 minutters gang.

  Corinthia Hotel Budapest DKK 803
  Corinthia Hotel Budapest

  Corinthia Hotel Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   4,7
   ud af 5 (baseret på 3.532 anmeldelser)
   5.0 ud af 5.0

   Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på promenaden i Budapest, kun 15 minutters gang fra Király Street og Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz). Derudover ligger Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Det Ungarske Nationalmuseum ca. 2 km derfra. Oktogon-station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Station på Vörösmarty-gaden ligger inden for 9 minutters gang.

   Prestige Hotel Budapest DKK 848
   Prestige Hotel Budapest

   Prestige Hotel Budapest

   Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
     
    4,8
    ud af 5 (baseret på 1.204 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Dette hotel ligger i Centrum i Budapest, kun 5 minutters gang fra Duna Palota og Kædebroen (Szechenyi Lanchid). Derudover ligger Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Parlamentsbygningen (Orszaghaz) 15 minutter derfra. Du kan gå til Station på Arany János-gaden på 8 minutter og Kossuth Lajos tér-station på 9 minutter.

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest DKK 955
    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Erzsébet Tér 7-8, Budapest
      
     4,7
     ud af 5 (baseret på 2.172 anmeldelser)
     5.0 ud af 5.0

     Dette hotel med familievenlig profil ligger i et forretningskvarter i Budapest, kun 10 minutters gang fra Vörösmarty-pladsen, Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Dohány-gadens Synagoge (Dohány Utcai Zsinagóga). Derudover ligger Kædebroen (Szechenyi Lanchid) og Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Deák Ferenc tér-station og Station på Vörösmarty-pladsen.

     Danubius Hotel Astoria City Center DKK 472
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4,2
      ud af 5 (baseret på 2.259 anmeldelser)
      4.0 ud af 5.0

      Dette hotel ligger i Centrum i Budapest, kun 10 minutters gang fra Paloma og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Astoria-station, mens Station på Ferenciek-pladsen ligger inden for 4 minutters gang.

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection DKK 746
      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

      Erzsebet Korut 9-11, Budapest
        
       4,7
       ud af 5 (baseret på 1.424 anmeldelser)
       5.0 ud af 5.0

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Erzsébetváros, kun 2 km fra Claustrophilia Exit Game, Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Arena Plaza-shoppingcenter og Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) ca. 2 km derfra. Blaha Lujza tér-station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Station på Rákóczi-pladsen ligger inden for 9 minutters gang.

       Hotel Hungaria City Center DKK 272
       Hotel Hungaria City Center

       Hotel Hungaria City Center

       Rakoczi 90, Budapest
         
        3,7
        ud af 5 (baseret på 823 anmeldelser)
        4.0 ud af 5.0

        Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Budapest, kun 15 minutters gang fra Erkel Teater og Arena Plaza-shoppingcenter. Derudover ligger Det Ungarske Nationalmuseum og Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) ca. 2 km derfra. Keleti-station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Népszínház utca-station ligger inden for 7 minutters gang.

        Budapest Marriott Hotel DKK 799
        Budapest Marriott Hotel

        Budapest Marriott Hotel

        Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
          
         4,5
         ud af 5 (baseret på 952 anmeldelser)
         5.0 ud af 5.0

         Dette hotel med familievenlig profil ligger på promenaden i Budapest, kun 10 minutters gang fra Donau-floden og Kædebroen (Szechenyi Lanchid). Derudover ligger Skt. Stephens Basilika (Szent István Bazilika) og Den ungarske Statsopera (Magyar Allami Operahaz) 15 minutter derfra. Station på Vörösmarty-pladsen ligger inden for 4 i minutters gang, mens Deák Ferenc tér-station ligger inden for 7 minutters gang.

         De bedste tilbud på fly + hotel