Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Expedia opkræver ikke et afbestillingsgebyr for at ændre eller afbestille en hotelreservation på stort set alle hoteller.

Søg blandt 321.000 hoteller og 400 flyselskaber verden over.


Storbyferie i Budapest

Budapest er en ualmindelig smuk og interessant hovedstad, der byder på både hæsblæsende udeliv, wellness og læssevis af spændende kulturoplevelser – alt sammen i flotte arkitektoniske omgivelser, og det perfekte sted til et weekendophold. 

En ferie i Budapest er med sine mange tilbud populær blandt citybreakers. Med sin byplan, der er kraftigt inspireret af Paris, finder man her brede boulevarder, smukke parkanlæg og flotte bygninger overalt. Budapest deles i to af floden Donau; Den fornemme Buda-side huser blandt andet byens gamle slot, der knejser højt på skråningerne over floden, foruden det mest luksuøse af de mange termiske bade i Budapest, nemlig Gellert-badet. På Pest-siden finder man nu også mange spændende og flotte bygninger som for eksempel hovedstadens flotte parlament. Samtidig er Pest-siden også stedet, der har det livligste café-, restaurations- og natteliv.

Der bor lige omkring 2 millioner i Budapest, som under navnet Acquinium blev grundlagt af romerne som kurby i år 89. Omkring år 900 overtog magyarerne, ungarernes forfædre området, og Budapest har været hovedstad i Ungarn siden 1361. Byen har op gennem historien været stridsæble og skueplads for de mange territoriale og magtorienterede kampe, der har bølget fra øst til vest og vice versa gennem århundrederne. Også det 20. århundrede bød på sin del af dramatik for ungarerne, som hverken slap heldigt ud af første eller anden verdenskrig. Efter anden verdenskrig forblev Ungarn besat af russerne og var bag jerntæppet frem til slutningen af 1980`erne, hvor landet blev det først sted til at ”bryde muren”. Når man besøger Budapest har man mange muligheder for at opleve forskellige vidnesbyrd om det turbulente 20. århundrede, såvel som tidligere tiders spændende historie. Blandt de vildeste seværdigheder er ”Terror Museet”, som er indrettet i den sovjetisk-ungarske efterretningstjenestes tidligere hovedkvarter på en af byens fornemste boulevarder. Her kan man få et tankevækkende indblik i livet under sovjettiden og ikke mindst se et bud på, hvordan ungarerne forholder sig til de uundgåelige spørgsmål om national identitet, skyld, straf og ansvar.
På Gellert-klippen går det anderledes behageligt for sig: Her kan man beundre de smukke historiske bygninger; det Disney-agtige Budaslot, fæstningsborgen og Mattiaskirken, foruden slentre i det hyggelige historiske kvarter, der omgiver de flotte byggerier.

Budapest er også afslapning og velvære foruden et sandt slaraffenland for enhver, der er interesseret i europæisk kultur og historie. Byen ligger nemlig placeret ovenpå en række termiske kilder, hvilket da også menes at være en af grundene til at romerne kom til i første omgang. Her kan man slappe af i alskens forskellige mineralholdige vande og samtidig nyde de smukke omgivelser, der både findes i det fornemme Gellert-bad og det mere folkelige og sjove Szechenyi-bad, der ligger midt inde i en af byens store parker.

Budapest bugner af lækre caféer og konditorier, restauranter og kan også prale af et heftigt natteliv, der blandt andet byder på et flydende diskotek. En rejse til Budapest byder med andre ord på de perfekte rammer for en storbyferie for både de kultur- og historieinteresserede, de, der søger wellness, såvel som dem, der søger en god fest sammen med vennerne. 


Guide til at udforske Budapest


Bedste hoteltilbud i Budapest

Se alle 854 hoteller i Budapest
389 DKK
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
4,2
ud af 5 (baseret på 1.876 anmeldelser)
4.5 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Budapest, kun 10 minutters gang fra Paloma og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Den ungarske Statsopera ca. 2 km derfra.

756 DKK
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
4,8
ud af 5 (baseret på 3.073 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på promenaden i Budapest, kun 15 minutters gang fra Oktogon og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Det Ungarske Nationalmuseum ca. 2 km derfra.

349 DKK
art'otel budapest, by Park Plaza

art'otel budapest, by Park Plaza

Bem Rakpart 16-19, Budapest
4,5
ud af 5 (baseret på 1.275 anmeldelser)
4.5 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Budapest, kun 15 minutters gang fra Fransk Institut, Fiskerbastionen og Kædebroen. Derudover ligger Buda Slot og Rudas Bade ca. 2 km derfra.

642 DKK
Hotel Moments Budapest

Hotel Moments Budapest

Andrássy út 8., Budapest
4,9
ud af 5 (baseret på 474 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Andrássy, 5 minutters gang fra Andrássy-boulevarden, Den ungarske Statsopera og Gozsdu Udvar. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Dohány-gadens Synagoge 10 minutter derfra.

286 DKK
Eurostars Budapest Center

Eurostars Budapest Center

Utca Kossuth Lajos 7-9, Budapest
4,4
ud af 5 (baseret på 1.532 anmeldelser)
4.5 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Distrikt 5, Belváros - Lipótváros, kun 10 minutters gang fra Paloma og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Rudas Bade og Skt. Stephens Basilika ca. 2 km derfra.

2,530 DKK
Four Seasons Gresham Palace

Four Seasons Gresham Palace

Széchenyi István tér 5-6, Budapest
4,9
ud af 5 (baseret på 288 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Budapest, kun få skridt fra Las Vegas Casino og Kædebroen. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Parlamentsbygningen 15 minutter derfra.

473 DKK
K+K Hotel Opera Budapest

K+K Hotel Opera Budapest

Revay Utca 24, Budapest
4,6
ud af 5 (baseret på 1.985 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Andrássy, kun få skridt fra Új Színház Theater og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Kædebroen 15 minutter derfra.

795 DKK
Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace

Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace

Vaci utca 34, Budapest
4,5
ud af 5 (baseret på 754 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Budapest, kun 5 minutters gang fra Váci-gaden og Frihedsbroen. Derudover ligger Vörösmarty-pladsen og Rudas Bade 15 minutter derfra.

De bedste tilbud på fly + hotel

De bedste flytilbud

Disse priser var tilgængelige i løbet af de seneste 7 dage. De angivne priser er for én person, tur-retur, i den angivne periode. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår gælder.