Storbyferie i Budapest

Budapest er en ualmindelig smuk og interessant hovedstad, der byder på både hæsblæsende udeliv, wellness og læssevis af spændende kulturoplevelser – alt sammen i flotte arkitektoniske omgivelser, og det perfekte sted til et weekendophold. 

En ferie i Budapest er med sine mange tilbud populær blandt citybreakers. Med sin byplan, der er kraftigt inspireret af Paris, finder man her brede boulevarder, smukke parkanlæg og flotte bygninger overalt. Budapest deles i to af floden Donau; Den fornemme Buda-side huser blandt andet byens gamle slot, der knejser højt på skråningerne over floden, foruden det mest luksuøse af de mange termiske bade i Budapest, nemlig Gellert-badet. På Pest-siden finder man nu også mange spændende og flotte bygninger som for eksempel hovedstadens flotte parlament. Samtidig er Pest-siden også stedet, der har det livligste café-, restaurations- og natteliv.

Der bor lige omkring 2 millioner i Budapest, som under navnet Acquinium blev grundlagt af romerne som kurby i år 89. Omkring år 900 overtog magyarerne, ungarernes forfædre området, og Budapest har været hovedstad i Ungarn siden 1361. Byen har op gennem historien været stridsæble og skueplads for de mange territoriale og magtorienterede kampe, der har bølget fra øst til vest og vice versa gennem århundrederne. Også det 20. århundrede bød på sin del af dramatik for ungarerne, som hverken slap heldigt ud af første eller anden verdenskrig. Efter anden verdenskrig forblev Ungarn besat af russerne og var bag jerntæppet frem til slutningen af 1980`erne, hvor landet blev det først sted til at ”bryde muren”. Når man besøger Budapest har man mange muligheder for at opleve forskellige vidnesbyrd om det turbulente 20. århundrede, såvel som tidligere tiders spændende historie. Blandt de vildeste seværdigheder er ”Terror Museet”, som er indrettet i den sovjetisk-ungarske efterretningstjenestes tidligere hovedkvarter på en af byens fornemste boulevarder. Her kan man få et tankevækkende indblik i livet under sovjettiden og ikke mindst se et bud på, hvordan ungarerne forholder sig til de uundgåelige spørgsmål om national identitet, skyld, straf og ansvar.
På Gellert-klippen går det anderledes behageligt for sig: Her kan man beundre de smukke historiske bygninger; det Disney-agtige Budaslot, fæstningsborgen og Mattiaskirken, foruden slentre i det hyggelige historiske kvarter, der omgiver de flotte byggerier.

Budapest er også afslapning og velvære foruden et sandt slaraffenland for enhver, der er interesseret i europæisk kultur og historie. Byen ligger nemlig placeret ovenpå en række termiske kilder, hvilket da også menes at være en af grundene til at romerne kom til i første omgang. Her kan man slappe af i alskens forskellige mineralholdige vande og samtidig nyde de smukke omgivelser, der både findes i det fornemme Gellert-bad og det mere folkelige og sjove Szechenyi-bad, der ligger midt inde i en af byens store parker.

Budapest bugner af lækre caféer og konditorier, restauranter og kan også prale af et heftigt natteliv, der blandt andet byder på et flydende diskotek. En rejse til Budapest byder med andre ord på de perfekte rammer for en storbyferie for både de kultur- og historieinteresserede, de, der søger wellness, såvel som dem, der søger en god fest sammen med vennerne. 


Guide til at udforske Budapest


Bedste hoteltilbud

Se alle hoteller i Budapest
1.0 ud af 5.0
1.5 ud af 5.0
2.0 ud af 5.0
2.5 ud af 5.0
3.0 ud af 5.0
3.5 ud af 5.0
4.0 ud af 5.0
4.5 ud af 5.0
5.0 ud af 5.0
De mest populære pakketilbud blandt vores rejsende
De mest populære pakketilbud blandt vores rejsende fra [originCity]

De bedste tilbud på fly + hotel

Se alle pakkerejser til Budapest

De bedste flytilbud

Se alle Budapest fly

Reserver din ferie i Budapest