Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Expedia opkræver ikke et afbestillingsgebyr for at ændre eller afbestille en hotelreservation på stort set alle hoteller.

Søg blandt 321.000 hoteller og 400 flyselskaber verden over.

Drag fordel af vores prisgaranti i forbindelse med din rejse.


Storbyferie i Budapest

Budapest er en ualmindelig smuk og interessant hovedstad, der byder på både hæsblæsende udeliv, wellness og læssevis af spændende kulturoplevelser – alt sammen i flotte arkitektoniske omgivelser, og det perfekte sted til et weekendophold. 

En ferie i Budapest er med sine mange tilbud populær blandt citybreakers. Med sin byplan, der er kraftigt inspireret af Paris, finder man her brede boulevarder, smukke parkanlæg og flotte bygninger overalt. Budapest deles i to af floden Donau; Den fornemme Buda-side huser blandt andet byens gamle slot, der knejser højt på skråningerne over floden, foruden det mest luksuøse af de mange termiske bade i Budapest, nemlig Gellert-badet. På Pest-siden finder man nu også mange spændende og flotte bygninger som for eksempel hovedstadens flotte parlament. Samtidig er Pest-siden også stedet, der har det livligste café-, restaurations- og natteliv.

Der bor lige omkring 2 millioner i Budapest, som under navnet Acquinium blev grundlagt af romerne som kurby i år 89. Omkring år 900 overtog magyarerne, ungarernes forfædre området, og Budapest har været hovedstad i Ungarn siden 1361. Byen har op gennem historien været stridsæble og skueplads for de mange territoriale og magtorienterede kampe, der har bølget fra øst til vest og vice versa gennem århundrederne. Også det 20. århundrede bød på sin del af dramatik for ungarerne, som hverken slap heldigt ud af første eller anden verdenskrig. Efter anden verdenskrig forblev Ungarn besat af russerne og var bag jerntæppet frem til slutningen af 1980`erne, hvor landet blev det først sted til at ”bryde muren”. Når man besøger Budapest har man mange muligheder for at opleve forskellige vidnesbyrd om det turbulente 20. århundrede, såvel som tidligere tiders spændende historie. Blandt de vildeste seværdigheder er ”Terror Museet”, som er indrettet i den sovjetisk-ungarske efterretningstjenestes tidligere hovedkvarter på en af byens fornemste boulevarder. Her kan man få et tankevækkende indblik i livet under sovjettiden og ikke mindst se et bud på, hvordan ungarerne forholder sig til de uundgåelige spørgsmål om national identitet, skyld, straf og ansvar.
På Gellert-klippen går det anderledes behageligt for sig: Her kan man beundre de smukke historiske bygninger; det Disney-agtige Budaslot, fæstningsborgen og Mattiaskirken, foruden slentre i det hyggelige historiske kvarter, der omgiver de flotte byggerier.

Budapest er også afslapning og velvære foruden et sandt slaraffenland for enhver, der er interesseret i europæisk kultur og historie. Byen ligger nemlig placeret ovenpå en række termiske kilder, hvilket da også menes at være en af grundene til at romerne kom til i første omgang. Her kan man slappe af i alskens forskellige mineralholdige vande og samtidig nyde de smukke omgivelser, der både findes i det fornemme Gellert-bad og det mere folkelige og sjove Szechenyi-bad, der ligger midt inde i en af byens store parker.

Budapest bugner af lækre caféer og konditorier, restauranter og kan også prale af et heftigt natteliv, der blandt andet byder på et flydende diskotek. En rejse til Budapest byder med andre ord på de perfekte rammer for en storbyferie for både de kultur- og historieinteresserede, de, der søger wellness, såvel som dem, der søger en god fest sammen med vennerne. 


Guide til at udforske Budapest


Bedste hoteltilbud

Se alle 795 hoteller i Budapest
851 DKK
Hotel Palazzo Zichy

Hotel Palazzo Zichy

Lorinc Pap Ter 2, Budapest
4,8
ud af 5 (baseret på 1.201 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel i romantisk stil ligger i Centrum i Budapest, kun 10 minutters gang fra Ungarns Kunsthåndværksmuseum og Det Ungarske Nationalmuseum. Derudover ligger Gellerts Varme Bade og Swimmingpool og Den ungarske Statsopera ca. 2 km derfra.

1,195 DKK
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
4,8
ud af 5 (baseret på 1.876 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på promenaden i Budapest, kun 15 minutters gang fra Oktogon og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Det Ungarske Nationalmuseum ca. 2 km derfra.

850 DKK
Hotel Moments Budapest

Hotel Moments Budapest

Andrássy út 8., Budapest
4,9
ud af 5 (baseret på 241 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Andrássy, kun 5 minutters gang fra Andrássy-boulevarden og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Kædebroen 15 minutter derfra.

1,339 DKK
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
4,7
ud af 5 (baseret på 1.106 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i et forretningskvarter i Budapest, kun 10 minutters gang fra Elizabeth Park, Skt. Stephens Basilika og Kædebroen. Derudover ligger Den ungarske Statsopera og Det Ungarske Nationalmuseum 15 minutter derfra.

788 DKK
K&K Hotel Opera Budapest

K&K Hotel Opera Budapest

Revay Utca 24, Budapest
4,6
ud af 5 (baseret på 826 anmeldelser)
4.5 ud af 5.0

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Andrássy, kun få skridt fra Új Színház Theater og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Kædebroen 15 minutter derfra.

527 DKK
Airport Hotel Budapest

Airport Hotel Budapest

Lorinci u. 130/a, Vecses
4,2
ud af 5 (baseret på 244 anmeldelser)
4.5 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen, ca. 20 km fra Népliget, MindQuest Strategispil og PANIQ-Room. Derudover ligger Arena Plaza-shoppingcenter og Det Ungarske Nationalmuseum ca. 20 km derfra.

Opera Apartments

Opera Apartments

Terez Krt 19, Budapest
3,3
ud af 5 (baseret på 9 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Denne lejlighed ligger i Andrássy, kun 10 minutters gang fra Oktogon og Den ungarske Statsopera. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Heltepladsen ca. 2 km derfra.

1,214 DKK
Sofitel Budapest Chain Bridge

Sofitel Budapest Chain Bridge

Szechenyi Istvan ter 2, Budapest
4,6
ud af 5 (baseret på 912 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger på promenaden i Budapest, kun få skridt fra Las Vegas Casino og Kædebroen. Derudover ligger Skt. Stephens Basilika og Den ungarske Statsopera 15 minutter derfra.

De bedste tilbud på fly + hotel

De bedste flytilbud

Disse priser var tilgængelige i løbet af de seneste 7 dage. De angivne priser er for én person, tur-retur, i den angivne periode. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår gælder.