Brescia

Rejseguide
Brescia som viser et slot og kulturarvsgenstande

Når du rejser til Brescia, befinder du dig i en dejlig by, der ligger midtvejs mellem Milano og Verona ved foden af Lombardiets Foralper i nærheden af floden Mella. Byen startede som en romersk forpost med det latinske navn Brixia, der var et aktivt knudepunkt under Romerriget. Senere oplevede byen fornyet betydning i starten af 1800-tallet, hvor den var omdrejningspunkt for Risorgimento-bevægelsen, der kulminerede med det oprør, der er kendt under navnet "dieci giornate di Brescia", hvilket betyder "ti dage i Brescia". Der er utallige spændende steder at besøge i byen, og takket være dens arkitektur og byplanlægning ligger de fleste af dem inden for gåafstand af hinanden. Det gælder alt fra Broletto til Loggia, fra det romerske Forum til middelalderslottet og kunstsamlingen i galleriet Pinacoteca. Brescias beliggenhed ikke langt fra Gardasøen sikrer byen et behageligt klima, som igen er en medvirkende årsag til byens brede udvalg af indkvarteringsmuligheder. Det er populært at rejse til Brescia på enten et weekendophold eller en længerevarende storbyferie for at nyde den smukke natur ved foden af Lombardiets Alper.

Et godt sted at starte din udforskning af Brescias historie er på byens centrale plads, Piazza della Loggia, som er omdrejningspunktet for byens liv. På den store, åbne plads kan du opleve væsentlige renæssancemonumenter som La Loggia og Palazzo Pubblico med den karakteristiske blykuppel, som i dag huser bystyret. Over for den statelige bygning kan du beundre tårnet Torre dell'Orologio med et imponerende astronomisk ur i toppen. Allerøverst kan du se "macc de le ure", som nærmest kan oversættes til "timeslagenes galninge". Det kalder de lokale de to bronzefigurer, der slår urets timeslag. I den sydlige ende af pladsen står Monti di Pietà, hvilket betyder "pantelånerne". Det er to bygninger, der er forbundet med en bue. Deres facader er udsmykket med marmor og sten fra romertiden. Hvis du går gennem søjlegangen, som blot er en af mange i Brescias gader, kommer du til Bruciata-tårnet. Det ligger i den nordøstlige ende af Piazza della Loggia ved siden af kirken Chiesa di San Faustino in Riposo. Du kan fortsætte din udforskning af byen ved at forlade Piazza della Loggia ad Porta Bruciata, som fører dig til en lille plads med flere vidunderlige, traditionelle restauranter.

Fra Via Beccaria kommer du nemt til Piazza Paolo VI, hvor du kan opleve byens to ikoniske kirker, nemlig Duomo Nuovo og Duomo Vecchio, som også kaldes La Rotonda. Duomo Nuovo er opført i senbarok stil, mens La Rotonda er et flot eksempel på romansk arkitektur. Den er bygget på ruinerne af en tidlig kristen basilika med en cirkelformet grundplan, som er årsagen til bygningens tilnavn. Men du er ikke færdig med at nyde det spændende udvalg af historiske seværdigheder på Piazza Paolo VI endnu, for foran de to kirker kan du beundre to symmetrisk placerede springvand, der sætter deres smukke præg på pladsen. Til højre, dvs. mod nord, ligger borgen Broletto. Den består af fire bygninger omkring en gårdsplads samt det smukke tårn Torre del Pégol. I gamle dage blev byen styret fra borgen, som i dag huser offentlige kontorer.

Hvis du følger den smalle gade, der går langs Broletto, når du frem til Via Musei, som var den såkaldte decumanus eller hovedgade i romertiden. Samtidig forlader du byens middelalderkvarter og begiver dig ind i den romerske del af Brescia, som lå på det sted, hvor du nu kan beundre ruinerne efter det romerske Forum. En række prægtige palæer ligger ud til gaden, bl.a. Palazzo Maggi og Palazzo Martinengo Cesaresco Novarino, som nu er udstillingscentre. Ved Forum kan du også opleve ruinerne efter templet Capitolium, som blev opført på ordre af kejser Vespasian, og ikke langt derfra ruinerne efter det romerske teater. Længere oppe og bag teatret i retning mod Via Pietramarta ligger kirken Santissimo Corpo di Cristo, som engang var en del af et kloster fra 1400-tallet. Hvis du efterhånden har fået lyst til en lille pause, kan du sætte kursen mod den nærliggende Piazzale Arnaldo. Herfra har du en flot udsigt til bydelen Ronchi, ligesom pladsen er hjemsted for et af byens mest berømte bagerier, der hedder Zilioli. Det ligger på hjørnet af Viale Venezia. Om efteråret kan du nyde en bossola, som er et stykke traditionelt bagværk fremstillet efter en ældgammel opskrift.

Når du således har fået blodsukkeret op igen, kan du fortsætte din rundtur gennem Brescia på den tredje af byens store pladser, som hedder Piazza della Vittoria. Den blev bygget i den fascistiske periode oven på ruinerne af en bydel fra oldtiden. Den anden søndag i hver måned afholdes her et traditionelt antikvitetsmarked, hvor du kan gøre nogle fantastiske fund. Et stenkast herfra ligger det storslåede Palazzo Martinengo Palatini, som i dag huser universitets ledelse.

Herfra kan du fortsætte ad Corso Palestro, en af Brescias gågader med masser af elegante modebutikker, til Via S. Francesco d'Assisi, hvor du finder kirken San Francesco d'Assisi. Det er et af byens smukkeste monumenter med flotte freskoer og en skøn søjlegang fra 1300-tallet. Efter en tur gennem søjlegangen når du frem til kirken Santa Maria dei Miracoli, som har en udsøgt, indlagt marmorfacade, og den nærliggende kirke Santi Nazaro e Celso. Hvis du har fulgt med så langt, har du fortjent endnu et hvil! Du kan f.eks. nyde happy hour eller få lidt at spise på Mentelocale, som har en skøn terrasse, hvor du kan slå dig ned.

Hvis du også gerne vil bruge lidt tid på Brescias kunsthistorie, må du ikke gå glip af galleriet Pinacoteca Tosio Martinengo, hvor du kan beundre nogle af byens væsentligste værker. Blandt højdepunkterne kan nævnes Pala della Mercanzia af Vincenzo Foppa og malerier af Raffaello og Alessandro Bonvicino (il Moretto). Samlingerne er præsenteret på en måde, der fremhæver kunst fra Brescia fra 1300- til 1700-tallet. I udstillingerne kan du se værker af renæssancemestre fra Brescia og af Raphael, Paolo Veneziano, Antonio Solario og mange andre.

Hvad nattelivet angår, har Brescia også masser at byde på. Hvis du er i humør til en middag bestående af lokale specialiteter i hjertet af Brescias historiske bydel, kan du bestille bord på Locanda dei Guasconi, der ligger midtvejs mellem Piazza della Loggia og Piazza del Duomo. Bagefter kan du runde aftenen af med en forestilling på Teatro Santa Chiara, som er en afindviet kirke, der nu fungerer som teater. Et andet skønt sted at nyde nogle traditionelle delikatesser fra Brescia, f.eks. den berømte casoncelli, er på Labirinto på Via Corsica, som engang var et hvilested for udmattede rejsende. Hvis vejret er til det, kan du spadsere gennem centrum ad Via S. Faustino ned mod kirken Santi Protettori. På denne strækning finder du masser af barer, der har åbent indtil ud på de små timer. Tag på en ferie i Brescia, og nyd byens imødekommende atmosfære under et hyggeligt ophold i de skønne landskaber i nærheden af Lombardiets Alper.

Hvor kan jeg overnatte i Brescia

DoubleTree by Hilton Brescia
DoubleTree by Hilton Brescia
4 out of 5
Viale Europa 45, Brescia, BS
Prisen er 544, kr pr. nat fra 6. nov. til 6. nov.
Dette hotel ligger i Mompiano, kun 10 minutters gang fra Stadio Mario Rigamonti og Brescia Universitet. Derudover ligger Piazza della Loggia og Duomo Nuovo ca. ...
4.4/5 Wonderful! (9 anmeldelser)
Sur la route des lacs
"Très bel hôtel et très confortable"

Anmeldelse fra 24. jul. 2021

DoubleTree by Hilton Brescia
AC Hotel Brescia by Marriott
AC Hotel Brescia by Marriott
4 out of 5
Via Giulio Quinto Stefana 3, Brescia, BS
Prisen er 573, kr pr. nat fra 29. okt. til 29. okt.
Dette hotel ligger i Porta Milano, kun 1,7 km fra Piazza della Loggia og 2,4 km fra Santa Giulia Museum. Mille Miglia Museum ligger 5,6 km derfra. Du kan desuden ...
4.3/5 Excellent! (224 anmeldelser)
A very nice stay
"Very kind staff and very helpful with all questions and requests. I would definetely recommend this hotel to others going to Brescia."

Anmeldelse fra 22. jan. 2021

AC Hotel Brescia by Marriott
Centro Paolo VI
Centro Paolo VI
Via Gezio Calini 30, Brescia
Prisen er 556, kr pr. nat fra 7. nov. til 7. nov.
Dette gæstehus ligger i Brescia Antica, kun 10 minutters gang fra Pinacoteca Tosio Martinengo og Santa Giulia Museum. Derudover ligger Duomo Nuovo og Duomo Vecchio ...
4.5/5 Wonderful! (160 anmeldelser)
Central and interesting with closed parking
"Located a few minutes walk from the city centre in an old impressive convent/monestary the hotel has closed parking areas and a very nice courtyard. The place is clean and looks recently restored/updated in the part we we're staying, which was a room with up to 6 meters to the ceiling incl. the bathroom. ..."

Anmeldelse fra 28. okt. 2018

Centro Paolo VI
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Santellone Resort
Santellone Resort
4 out of 5
Via del Santellone, 116/120, Brescia, BS
Prisen er 1.079, kr pr. nat fra 26. okt. til 26. okt.
Dette overnatningssted med spa ligger i Villaggio Badia, kun 5 km fra ELNÒS SHOPPING, Brixia Expo og Piazza della Loggia. Derudover ligger Freccia Rossa Shoppingcenter ...
4.1/5 Very Good! (85 anmeldelser)
Familie ferie
"Super dejligt hotel - vær dog opmærksom på at der skal betales ekstra for brug af Pool, hvis man har booket gennem Hotles.com"

Anmeldelse fra 20. jul. 2015

Santellone Resort
Levende luksus designer lejlighed i centrum
Levende luksus designer lejlighed i centrum
Via San Faustino, 16b, Brescia, Lombardiet
Dette lejlighedskompleks med familievenlig profil ligger i centrum af Brescia, kun 10 minutters gang fra Piazza della Loggia, Brescia Castle og Duomo Nuovo. ...
5/5 Exceptional! (2 anmeldelser)
"Excellent host - communicates well, the unit is in a great location, very clean and comfortable. Highly recommended!"

Anmeldelse fra 21. aug. 2021

Levende luksus designer lejlighed i centrum
Appartamento
Appartamento
Contrada San Giovanni, 31, Brescia, Lombardiet
Dette feriested ligger i Centro Storico Nord, kun 10 minutters gang fra Piazza della Loggia, Duomo Nuovo og Duomo Vecchio (La Rotonda). Derudover ligger Piazza ...
Appartamento
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Brescia