Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Bebelplatz

Bebelplatz ligger centralt i kvarteret Mitte. Pladsen har eksisteret siden 1700-tallet og er omkranset af et operahus, en katedral og et bibliotek, og den er kendt som stedet, hvor nazisternes berygtede bogafbrænding fandt sted.

Bebelplatz er en åben plads, der har spillet en fremtrædende rolle i Tysklands krigshistorie, og den er omgivet af spændende bygninger med en rig kulturarv. Her kan du opleve eksempler på arkitektur fra det 18. århundrede i form af Staatsoper (statsoperaen), Alte Bibliothek (det gamle bibliotek) og den flotte Sankt-Hedwigs-Kathedrale. Du kan også se et mindesmærke for nazisternes bogafbrænding, der fandt sted på pladsen i 1933.

Du kan spadsere ind på Bebelplatz fra Unter den Linden, en travl boulevard med træer langs begge sider, der løber gennem Mitte. Fra dette hjørne af pladsen kan du til venstre se den elegante Staatsoper opført i nyklassicistisk stil med et markant indgangsparti med søjler. I torvets modsatte hjørne knejser St. Hedwig-katedralens klare grønne kuppel. Til højre ligger Alte Palais (det gamle slot) og Alte Bibliothek. Alte Bibliothek hed tidligere Königliche Bibliothek (det kongelige bibliotek) og er nu en del af Berlins ældste universitet, Humboldt-Universität.

Mellem pladsens brosten finder du en lille glasplade. Det er en kunstinstallation og et mindesmærke med titlen Bibliothek af den israelske kunstner Micha Ullmann. Det blev skabt i 1995 for at markere nazisternes afbrænding af 20.000 bøger på Bebelplatz den 10. maj 1933. Når du kigger ned gennem glasset, kan du se rækker af tomme hylder, der strækker sig dybt ned i jorden.

Bogafbrændingen var arrangeret af nazisterne og den nationalsocialistiske studenterforening og fandt sted samtidig i 34 tyske universitetsbyer. Efter en tale af Joseph Goebbels blev værker af forfattere som Karl Marx, Sigmund Freud, Kurt Tucholsky og Heinrich Heine ødelagt i et kæmpe bål midt på pladsen. Mindesmærket består af så mange tomme boghylder, at der ville være plads til alle de 20.000 bøger, der blev brændt af.

Bebelplatz ligger ud til Berlins historiske hovedgade, Unter den Linden, i kvarteret Mitte. Pladsen ligger ca. en kilometer øst for Brandenburger Tor og en kort spadseretur fra Berlins berømte museumsø. Du kan komme til Bebelplatz med U-Bahn, S-bahn eller sporvogn. Bebelplatz har åbent hver dag, og der er gratis adgang.


Guide til at udforske Bebelplatz


Kort

Bedste hoteltilbud i Bebelplatz

Se alle 1.268 overnatningssteder i nærheden af Bebelplatz
The Westin Grand, Berlin DKK 777
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

  Cityhostel Berlin Mitte DKK 240
  Cityhostel Berlin Mitte

  Cityhostel Berlin Mitte

  Glinkastr. 5-7, Berlin, Berlin
    
   2.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hostel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Mohrenstrasse U-Bahn og Stadtmitte U-Bahn.

   Hilton Berlin DKK 855
   Hilton Berlin

   Hilton Berlin

   Mohrenstr. 30, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 518
    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
      
     0.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

     Hotel Berlin, Berlin DKK 562
     Hotel Berlin, Berlin

     Hotel Berlin, Berlin

     Lützowplatz 17, Berlin, BE
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

      Steigenberger Hotel Am Kanzleramt DKK 771
      Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

      Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

      Ella-Trebe-Straße 5, Berlin, BE
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

       NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse DKK 643
       NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

       NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

       Friedrichstraße 96, Berlin, BE
         
        4.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Museumsinsel (museumsø), Gendarmenmarkt og Brandenburger Tor. Derudover ligger Rigsdagsbygningen og Checkpoint Charlie-museet ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Friedrichstrasse U-Bahn og Berlin Friedrichstrasse Station.

        Melia Berlin DKK 590
        Melia Berlin

        Melia Berlin

        Friedrichstrasse 103, Berlin, BE
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstadt-Palast og Berlinerensemblet. Derudover ligger Bode Museum og Gendarmenmarkt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Friedrichstrasse U-Bahn og Friedrichstrasse S-Bahn.