Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Altes Museum

Få mere at vide om livet i datidens Europa, og kig nærmere på antikviteter fra den græske og romerske æra i denne storslåede nyklassicistiske bygning på Museumsøen i Berlin.

Altes Museum tager dig med på en oplysende rejse gennem oldtiden. Denne rummelige bygning bliver kaldt Altes Museum (det gamle museum), fordi det blev færdiggjort i 1830, nogle årtier før Neues Museum (det nye museum) bag det. På en rejse til Altes Museum skal du lægge mærke til, hvordan den imponerende bygning bidrager til den majestætiske stemning på Museumsøen.

Kig nærmere på den statelige facade, som indeholder 18 enorme søjler og vender ud mod den offentlige park Lustgarten. På et weekendophold til Altes Museum kan du læse den latinske inskription, der gengiver Friedrich Wilhelm III’s beskrivelse museet, som skal fokusere på at "undersøge alle antikviteter og de frie kunstarter".

Indenfor kan du kigge på skulpturer, bronzestatuer, sarkofager, vaser og lertøjsstykker fra Statens store og internationalt anerkendte Antikensammlung (samling af klassiske antikviteter). Samlingen stammer fra de private samlinger blandt vælgerne i Brandenburg samt Prøjsens konger, og den indeholder genstande fra hele verden.

Museets kronjuvel er dens Panteon-agtige rotunde. Når du rejser til Altes Museum, kan du beundre de udsøgte antikke skulpturer, der er placeret ude i siderne af det cirkelformede lokale, og tænke over vigtigheden af disse indflydelsesrige gamle civilisationer. Fra stueetagen i rotunden står der søjler, som peger op mod et loft med en kuppel og et ovenlysvindue, der lukker det naturlige lys ind. Det er et af de tidligste eksempler på dedikeret museumsarkitektur noget sted i verden.

Mens du er på Museumsøen, kan du besøge Neues Museum og Berlin Katedral, som begge ligger en kort gåtur fra Altes Museum. Når du er på ferie til Altes Museum, kan du også slappe af, kigge på mennesker eller nyde en picnic på plænen i Lustgarten.

Altes Museum ligger på Museumsøen i midten af Spree-floden. Museet har lukket om mandagen. Billetter kan købes online eller i døren. Du kan spare penge ved at købe en kombinationsbillet til flere museer i Berlin. Det kan være svært at finde en parkeringsplads i denne del af Berlin, så overvej at tage S-Bahn eller lokale busser dertil i stedet.


Guide til at udforske Altes Museum


Bedste hoteltilbud i Altes Museum

Se alle 1.849 overnatningssteder i nærheden af Altes Museum
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 342
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 530
   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Alexanderplatz 7, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 496
    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 269
     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

     Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.

      TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 331
      TITANIC Comfort Berlin Mitte

      TITANIC Comfort Berlin Mitte

      Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
        
       3.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

       Melia Berlin DKK 677
       Melia Berlin

       Melia Berlin

       Friedrichstrasse 103, Berlin, BE
         
        4.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstadt-Palast og Berlinerensemblet. Derudover ligger Bode Museum og Gendarmenmarkt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Friedrichstrasse U-Bahn og Friedrichstrasse S-Bahn.

        Radisson Blu Hotel, Berlin DKK 780
        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Karl-Liebknecht-Str. 3, Berlin, BE
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra DDR-museet, Aquadom og Berlin Katedral. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Hackescher Markt Station på 6 minutter og Alexanderplatz Station på 7 minutter.