AllingeDanmark

Image for Allinge som viser vilde blomster og et fyrtårn

På en rejse til Allinge på Bornholm kan du få mere viden om Danmarks historie, tage på vandretur i klippefyldt terræn og smage klassiske bornholmske retter.

I Allinge kan du opleve et af de få steder i Danmark med klipper. Er du interesseret i historie, er et besøg ved ruinerne af middelalderborgen Hammershus Slotsruin et must, og du må heller ikke gå glip af muligheden for at se nærmere på landets største helleristninger fra bronzealderen.

Når du rejser til Allinge, befinder du dig på Bornholms nordspids tæt på det naturskønne område Hammerknuden. Byen er efterhånden sammenvokset med nabobyen Sandvig, og i daglig tale omtales de som Allinge-Sandvig. Området omkring Allinge er tidligere blevet brugt til granitbrydning, hvilket kan opleves flere steder, bl.a. ved Opalsøen.

Tag på et weekendophold i Allinge, og nyd godt af områdets mange friluftsaktiviteter. Tag på vandretur ved Hammerknuden blandt forrevne klipper og klippehede, mens du samler enebær eller plukker lyng. Vil du klatre i klipperne eller rappelle ned ad dem, skal du tage lidt længere mod syd til Opalsøen. Her kan du om sommeren også bade i det smukke klare vand eller suse henover det i en tovbane, og hvis du har modet kan du springe i vandet fra klippetoppene.

En tur til Allinge er ikke komplet uden et besøg ved Nordeuropas største borgruin fra middelalderen, Hammershus. Selvom borgen stod og forfaldt i mange år, inden den blev fredet, kan du tydeligt se de mange om- og tilbygninger, der er blevet lavet i tidens løb. Se ud over klippesiden, og nyd synet af havet, der pisker mod klipperne, mens du kigger efter de finurlige klippeformationer, Løvehovederne og kamelhovederne.

Tag på en rejse længere tilbage i tiden, og udforsk klippeskråningen, Madsebakke, hvor du finder Danmarks største helleristningsområde med bl.a. adskillige skibe og hjulkors fra den yngre bronzealder. Du kommer nemt til Bornholm enten med færgen fra København eller Sverige. Der ligger også en lufthavn i Rønne, så hvis du foretrækker at flyve er det også en mulighed.

Når du tager på tur til Allinge, har du også et godt udgangspunkt for at opleve resten af Bornholm. Se bl.a. silderøgerier, rundkirker og flere naturseværdigheder, som Ekkodalen og Rokkestenen.

Mest populære hoteller i Allinge

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Hotel Friheden
Hotel Friheden
3 out of 5
Tejnvej 80 , Allinge

Dette hotel med spa ligger tæt på stranden, kun 5 km fra Allinge Havn, Madsebakke og Hammerknuden, Slotslyngen. Derudover ligger Sandvig Strand 5 km derfra.

4.3/5Excellent! (128 anmeldelser)
Hotel og restaurant friheden.

"Fine store familieværelser. Ligger ud til vejen, så lidt støj derfra. Vi spiste på restauranten til aften og det var ikke den hurtigste betjening, men maden var rigtig god, da den kom."…"

Anmeldelse fra 16. okt. 2019

Hotel Friheden
Pension Slægtsgaarden
Pension Slægtsgaarden
2.5 out of 5
Østergade 3, Allinge
DKK 700
per night
Feb 23 - Feb 24

Dette pensionat ligger i Allinge, kun 2 km fra Allinge Havn og Madsebakke. Derudover ligger Hammerknuden, Slotslyngen og Sandvig Strand ca. 3 km derfra.

4.2/5Excellent! (13 anmeldelser)
Skønne dage på øen

"Alt i alt meget fint og godt"…"

Anmeldelse fra 13. sep. 2019

Pension Slægtsgaarden
Sandkaas Badehotel
Sandkaas Badehotel
3 out of 5
Tejnvej 52, Allinge

Dette hotel ved stranden ligger i Allinge, kun 5 km fra Allinge Havn, Madsebakke og Hammerknuden, Slotslyngen. Derudover ligger Sandvig Strand og Galleri Huz ...

4.8/5Exceptional! (37 anmeldelser)
Sandkås Badehotel - en lille perle

"Sandkås badehotel er en lille perle tæt på Allinge/Sandvig. Fin service, dejligt værelse, dejlig morgenmad og hyggelig opholdsstue. Vi kommer helt sikkert igen."…"

Anmeldelse fra 8. okt. 2019

Sandkaas Badehotel

Seværdigheder i Allinge

Hammershus Slot
Image for Hammershus Slot

Hammershus Slot

5/5(12 reviews)

Bliv klogere på historien i Allinge, når du tager et smut forbi Hammershus Slot. Udforsk stedet, som er kendt for sin havnefront og sin jazzscene.

Anmeldelser af Allinge

4.4

Populær destination

5 - Fremragende
5
5 - Fremragende 41.666666666666664%
4 - God
7
4 - God 58.333333333333336%
3 - Okay
0
3 - Okay 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Aug 27, 2019

Hyggelig by med liv af turister. Gode spisesteder og tæt på seværdigheder.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Aug 17, 2019

Allinge er hygge på højt plan med skøn mad (Nordbornholms røgeri)

4/5 - God

Verificeret rejsende

Jun 4, 2019

Gode spisesteder.

4/5 - God

Verificeret rejsende

Apr 30, 2019

Mange holder lukket udenfor sæsonen, det er ærgerligt. Men det viste sig at være ens for hele øen - skulle køre langt, blot for en kop kaffe.