Allinge

Rejseguide
Allinge som viser vilde blomster og et fyrtårn
På en rejse til Allinge på Bornholm kan du få mere viden om Danmarks historie, tage på vandretur i klippefyldt terræn og smage klassiske bornholmske retter.

I Allinge kan du opleve et af de få steder i Danmark med klipper. Er du interesseret i historie, er et besøg ved ruinerne af middelalderborgen Hammershus Slotsruin et must, og du må heller ikke gå glip af muligheden for at se nærmere på landets største helleristninger fra bronzealderen.

Når du rejser til Allinge, befinder du dig på Bornholms nordspids tæt på det naturskønne område Hammerknuden. Byen er efterhånden sammenvokset med nabobyen Sandvig, og i daglig tale omtales de som Allinge-Sandvig. Området omkring Allinge er tidligere blevet brugt til granitbrydning, hvilket kan opleves flere steder, bl.a. ved Opalsøen.

Tag på et weekendophold i Allinge, og nyd godt af områdets mange friluftsaktiviteter. Tag på vandretur ved Hammerknuden blandt forrevne klipper og klippehede, mens du samler enebær eller plukker lyng. Vil du klatre i klipperne eller rappelle ned ad dem, skal du tage lidt længere mod syd til Opalsøen. Her kan du om sommeren også bade i det smukke klare vand eller suse henover det i en tovbane, og hvis du har modet kan du springe i vandet fra klippetoppene.

En tur til Allinge er ikke komplet uden et besøg ved Nordeuropas største borgruin fra middelalderen, Hammershus. Selvom borgen stod og forfaldt i mange år, inden den blev fredet, kan du tydeligt se de mange om- og tilbygninger, der er blevet lavet i tidens løb. Se ud over klippesiden, og nyd synet af havet, der pisker mod klipperne, mens du kigger efter de finurlige klippeformationer, Løvehovederne og kamelhovederne.

Tag på en rejse længere tilbage i tiden, og udforsk klippeskråningen, Madsebakke, hvor du finder Danmarks største helleristningsområde med bl.a. adskillige skibe og hjulkors fra den yngre bronzealder. Du kommer nemt til Bornholm enten med færgen fra København eller Sverige. Der ligger også en lufthavn i Rønne, så hvis du foretrækker at flyve er det også en mulighed.

Når du tager på tur til Allinge, har du også et godt udgangspunkt for at opleve resten af Bornholm. Se bl.a. silderøgerier, rundkirker og flere naturseværdigheder, som Ekkodalen og Rokkestenen.

Pension Klostergården
Pension Klostergården
3 out of 5
Østergade 7, Allinge, 3770
Prisen er 1.125, kr pr. nat fra 30. sep. til 1. okt.
Overnat i dette gæstehus med 3 stjerner i Allinge. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. De populære seværdigheder Allinge Havn og ...
4,3/5 Excellent! (124 anmeldelser)
Et besøg værd!
"Super hyggeligt og super service, jeg kommer igen."

Anmeldelse fra 21. sep. 2022

Hotel Sandvig Havn
Hotel Sandvig Havn
2 out of 5
Strandpromenaden 5, Sandvig, Allinge, 3770
Prisen er 895, kr pr. nat fra 30. sep. til 1. okt.
Overnat på dette hotel ved stranden i Allinge. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære seværdigheder Hammerknuden, Slotslyngen og ...
4,3/5 Excellent! (217 anmeldelser)
"Dejligt hotel og imødekommende personale. Men deres kaffe var virkelig elendig, og kvalitetskaffe er noget, mange/vi sætter pris på. Morgenbuffeten var - bortset fra kaffen - udmærket."

Anmeldelse fra 11. sep. 2022

Sandkaas Badehotel
Sandkaas Badehotel
3 out of 5
Tejnvej 52, Allinge, 3770
Prisen er 935, kr pr. nat fra 19. okt. til 20. okt.
Overnat på dette hotel ved stranden i Allinge, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster fremhæver især ...
4,7/5 Exceptional! (122 anmeldelser)
Hyggeligt
"Super søde personale og hyggeligt sted"

Anmeldelse fra 30. aug. 2022

Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Sandkås Feriecenter
Sandkås Feriecenter
3 out of 5
Brinkevej 7, Sandkas, Allinge, 3770
Overnat på dette lejlighedshotel med 3 stjerner i Allinge. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære seværdigheder Næs Beach og Allinge ...
2,7/5 (69 anmeldelser)
Grådig og dårlig
"Én ting er, at man skruer prisen op mange, mange gange pr. nat pga Folkemøde, men at man så også topper det med uhøflig betjening, nedslidte værelser og ekstra opkrævninger er sgu for frækt til min smag. Øv hvor et sted."

Anmeldelse fra 18. jun. 2022

Hotel Hammersø Apartments
Hotel Hammersø Apartments
3 out of 5
Hammershusvej 89, Allinge, 3770
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Allinge. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære seværdigheder Hammersø og Galleri ...
4,2/5 Very Good! (25 anmeldelser)
Godt spot på det nordlige Bornholm
"Fint sted som havde det vi skulle bruge, hjælpsomt og flinkt personale."

Anmeldelse fra 5. jul. 2021

Badepensionat Sandloppen Lejligheder
Badepensionat Sandloppen Lejligheder
3 out of 5
Strandvejen 101, Allinge, 3770
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Allinge. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en tagterrasse. De populære seværdigheder Hammerknuden, Slotslyngen ...
4,2/5 Very Good! (5 anmeldelser)
Pensionatet man ikke vil hjem fra
"Et helt forrygende hyggeligt og velplaceret pensionat med en fantastisk god stemning"

Anmeldelse fra 12. jul. 2022

Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Allinge