Danmark har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

AllingeDenmark

På en rejse til Allinge på Bornholm kan du få mere viden om Danmarks historie, tage på vandretur i klippefyldt terræn og smage klassiske bornholmske retter.

I Allinge kan du opleve et af de få steder i Danmark med klipper. Er du interesseret i historie, er et besøg ved ruinerne af middelalderborgen Hammershus Slotsruin et must, og du må heller ikke gå glip af muligheden for at se nærmere på landets største helleristninger fra bronzealderen.

Når du rejser til Allinge, befinder du dig på Bornholms nordspids tæt på det naturskønne område Hammerknuden. Byen er efterhånden sammenvokset med nabobyen Sandvig, og i daglig tale omtales de som Allinge-Sandvig. Området omkring Allinge er tidligere blevet brugt til granitbrydning, hvilket kan opleves flere steder, bl.a. ved Opalsøen.

Tag på et weekendophold i Allinge, og nyd godt af områdets mange friluftsaktiviteter. Tag på vandretur ved Hammerknuden blandt forrevne klipper og klippehede, mens du samler enebær eller plukker lyng. Vil du klatre i klipperne eller rappelle ned ad dem, skal du tage lidt længere mod syd til Opalsøen. Her kan du om sommeren også bade i det smukke klare vand eller suse henover det i en tovbane, og hvis du har modet kan du springe i vandet fra klippetoppene.

En tur til Allinge er ikke komplet uden et besøg ved Nordeuropas største borgruin fra middelalderen, Hammershus. Selvom borgen stod og forfaldt i mange år, inden den blev fredet, kan du tydeligt se de mange om- og tilbygninger, der er blevet lavet i tidens løb. Se ud over klippesiden, og nyd synet af havet, der pisker mod klipperne, mens du kigger efter de finurlige klippeformationer, Løvehovederne og kamelhovederne.

Tag på en rejse længere tilbage i tiden, og udforsk klippeskråningen, Madsebakke, hvor du finder Danmarks største helleristningsområde med bl.a. adskillige skibe og hjulkors fra den yngre bronzealder. Du kommer nemt til Bornholm enten med færgen fra København eller Sverige. Der ligger også en lufthavn i Rønne, så hvis du foretrækker at flyve er det også en mulighed.

Når du tager på tur til Allinge, har du også et godt udgangspunkt for at opleve resten af Bornholm. Se bl.a. silderøgerier, rundkirker og flere naturseværdigheder, som Ekkodalen og Rokkestenen.

Mest populære hoteller i Allinge

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Sandkås Feriecenter
Sandkås Feriecenter
3 out of 5
Brinkevej 7, Sandkas, Allinge
Prisen er DKK 770 pr. nat

Dette lejlighedshotel ligger ved havet, kun 5 km fra Næs Badestrand, Allinge Havn og Madsebakke. Derudover ligger Moseloekken Quarry Museum og Hammerknuden, ...

2.1/5 (20 anmeldelser)
Ok, uden at være prangende.

"Ok ophold til prisen for fire personer. Husene er sommerhus-agtige af ældre dato, og der er diverse små-mangler. Nogle stikkontakter var uden strøm. Der er ingen støvsuger, men kost og fejebakke. Nogle af maddresserne var tynde, så man lå på fjedre. Men der var sengepladser til 8-10 personer, så ..."…"

Anmeldelse fra 6. sep. 2019

Sandkås Feriecenter
Hotel Allinge
Hotel Allinge
2 out of 5
Storegade 3-5, Allinge
Prisen er DKK 950 pr. nat

Dette hotel ligger i Allinge, kun 10 minutters gang fra Allinge Havn og Næs Badestrand. Derudover ligger Madsebakke og Moseloekken Quarry Museum ca. 3 km ...

4.2/5Very Good! (59 anmeldelser)
Fint tilfreds og kommer gerne igen.

"Fint værelse. Fin morgenmad. Ikke noget voldsom luksus, men vi skulle bare have et sted at overnatte efter koncert på Gæsten, så vi var så fint tilfredse. Dejligt tæt på. Vi havde en lille terrasse med udsigt til havet. Sengen var dog for blød til mig og puden for høj. Men er det ikke sådan altid ..."…"

Anmeldelse fra 5. aug. 2019

Hotel Allinge
Pension Holmegaard
Pension Holmegaard
2.5 out of 5
Landemærket 2, Sandvig, Allinge

Dette Bed & Breakfast ved stranden ligger i Allinge, kun få skridt fra Galleri Huz 16, Hammerknuden, Slotslyngen og Sandvig Strand. Derudover ligger Madsebakke ...

4.7/5Exceptional! (55 anmeldelser)
Hyggelig pension

"Super hyggelig pension, man får en varm velkomst og god service, i nogle meget smukke omgivelser, heltsikkert et besøg vær."…"

Anmeldelse fra 20. aug. 2019

Pension Holmegaard

Allinge – anmeldelser

4.4

Populær destination

5 - Fremragende
5
5 - Fremragende 41.666666666666664%
4 - God
7
4 - God 58.333333333333336%
3 - Okay
0
3 - Okay 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

27. aug. 2019

Hyggelig by med liv af turister. Gode spisesteder og tæt på seværdigheder.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

17. aug. 2019

Allinge er hygge på højt plan med skøn mad (Nordbornholms røgeri)

4/5 - God

Verificeret rejsende

4. jun. 2019

Gode spisesteder.

4/5 - God

Verificeret rejsende

30. apr. 2019

Mange holder lukket udenfor sæsonen, det er ærgerligt. Men det viste sig at være ens for hele øen - skulle køre langt, blot for en kop kaffe.