Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

De mest populære aktiviteter i Tallinn

Se alle 1 aktiviteter i Tallinn

De mest populære aktiviteter ud fra kategori

Familievenligt (1) Hop-på-hop-af (1)

Nyd en ferie med mange oplevelser i Tallinn

Nyd livet i Tallinn. Der hvor Dannebrog efter sigende faldt ned fra himlen, og hvor den gamle bydel er fyldt med historie og kultur. Tallinn er en tidligere tysk hansestad og tillige en af de bedst bevarede af slagsen. Byen emmer af historie, og der er mange ting at se på, mange fortovscaféer at frekventere og gode restauranter at spise på i Tallinn.

Den gamle bydel er Tallinns hjerte

Den gamle bydel er opdelt i en øvre og en nedre del, der engang var skarpt adskilt. Den nedre del er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er også på UNESCOs verdensarvsliste. Her finder du blandt andet verdens muligvis ældste apotek fra 1422, det gamle rådhus samt nogle meget gamle og imponerende kirker. Rådhusapoteket, som det gamle apotek hedder, er stadig i drift, og i baglokalet kan du se en udstilling af lægemidler og apoteksinventar fra ca. år 1600 til år 1900. Det gamle rådhus fra 1300-tallet er en smuk bygning, der ved visse lejligheder er åben for offentligheden – ellers benyttes bygningen til repræsentative formål. Kirkerne i den gamle bydel tæller blandt andet Oleviste Kirke, hvis høje spir er Tallinns vartegn, og Püha Vaimu Kirke med den smukke altertavle og det fine ur på facaden. Oprindeligt var der en fire kilometer lang bymur med otte porte og 46 tårne omkring den gamle bydel. I dag står ca. halvdelen tilbage, og det er en af de populære aktiviteter i Tallinn at gå tur på bymuren.

Overfor parlamentsbygningen Riigikogu ligger den kæmpemæssige byzantinske kirke Aleksander Nevski Katedral. Den russisk-ortodokse kirke er udsmykket med typiske, russiske løgformede kupler og er fyldt med rigdomme og kunstværker. På bakken over byen troner Toompea Borg, der har huset næsten alle Estlands magthavere. I dag holder Estlands parlament til på slottet, og visse dele er åbne for offentligheden. Det er slottet, de løgformede kupler på Aleksander Nevski Katedral samt tårnet på Oleviste Kirke, som du kan se langvejs fra, når du ankommer til Tallinn.

Kom rundt i Tallinn med et Tallinn Card

Køb et Tallinn Card, og få gratis adgang eller rabat til flere museer og attraktioner i Tallinn. Du kan også bruge dit Tallinn Card til den offentlige transport, og hvis du vil med hop-på-hop-af-busserne rundt i byen.

Aktiviteter i Tallinn i den nyere del af byen

I den nye del af Tallinn finder du blandt andet Rotermanni-kvarteret, der er et tidligere industriområde, som i dag er forvandlet til et moderne beboelses- og handelsområde. Her kan du se eksempler på moderne og spændende arkitektur, og der er mange trendy butikker og populære restauranter i området. I det hele taget er Tallinn fyldt med kontraster i form af nyt og gammelt samt vestligt og gammel-russisk. Den sovjetiske besættelse fornægter sig ikke, og dele af Tallinn er stadig en ret grim betonby, der står som et levn fra sovjettiden.