Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

Sogn og FjordaneNorge

På en rejse til Sogn og Fjordane, kan du opleve dybe fjorde, høje bjerge, gletsjere og gammeldags stavkirker. Her ligger et af Norges skønneste naturområder.

Mange betragter nærmest natur- og kulturlandskaberne i regionen eller "fylket" Sogn og Fjordane som et symbol på Norge, og Sognefjord var udgangspunktet for mange norske vikingers togter mod vest for mange, mange år siden. Du kan med fordel forkæle dig selv med et weekendophold i Sogn og Fjordane, som måske er den mest naturskønne region i hele Norge.

Sognefjords høje vandfald og knejsende, snedækkede bjergtinder efterlader et uudsletteligt indtryk på langt de fleste. Den smukke Nærøyfjord står på UNESCOs verdensarvliste og er en af Norges mest besøgte seværdigheder. Når du rejser til Sogn og Fjordane, kan du året rundt deltage i en sejltur, der giver dig mulighed for at opleve fjordens storslåede omgivelser fra den smukkeste side.

Urnes Stavkirke har stået ved Lustrafjord i mere end 900 år, og den er også på UNESCOs verdensarvliste. De omhyggelige udskæringer både inde i og uden på kirken viser, at kirken stammer fra den tid, hvor kristendommen var ny i Norge, og vikingetraditionerne stadig dominerede.

Hvis du følger Sognefjord længere ind i landet, når du frem til den største gletsjer på det europæiske fastland, der hedder Jostedalsbreen. Gletsjeren har mere end 28 bræarme, hvoraf de bedst kendte er Briksdalsbreen og Nigardsbreen.

Du kan opleve gletsjersprækker og ishuller helt tæt på ved at deltage i en vandretur på Nigardsbreen. Og på det nærliggende Breheimsenter kan du opleve interaktive udstillinger om gletsjeren eller slå dig ned i centrets restaurant og få ny energi med en portion lækker mad baseret på lokalt producerede råvarer.

Der er mange måder at komme til Sogn og Fjordane på, men mange vælger Flåmsbanen som deres transportmiddel. I betragtning af at det er en jernbane, er det bemærkelsesværdigt, at det er en af Norges mest besøgte turistattraktioner. I 2014 blev turen med banen udnævnt til verdens smukkeste togrejse, og ruten fra bjergplateauet Hardangervidda hele vejen ned til Sognefjord fører dig forbi stejle bjergsider og uberørte vandfald.

Sogn og Fjordane er et populært rejsemål, hvilket har den fordel, at der er mange gode indkvarteringsmuligheder at vælge imellem, uanset om du foretrækker at bo på hotel, overnatte i en hytte eller at sove i telt på en campingplads. Dette område giver dig mulighed for at danne dig dine helt egne indtryk af Norges mest overvældende smukke natur.

Mest populære hoteller i Sogn og Fjordane

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Fretheim Hotel
Fretheim Hotel
Flam, Aurland, Sogn og Fjordane
Prisen er DKK 1.362 pr. nat

Dette hotel ligger ved vandet, kun 0,2 km fra Flam-lystbådehavnen og 3,2 km fra Flam-kirken. Derudover ligger Stegastein Udsigtsplatform og Nærøyfjorden ca. ...

4.3/5Excellent! (172 anmeldelser)
Fin Restaurant

"Fantastisk område med smukke omgivelser. Selve “byen” er dog noget trist. Fin restaurant og god mad"…"

Anmeldelse fra 19. apr. 2019

Fretheim Hotel
Quality Hotel Sogndal
Quality Hotel Sogndal
4 out of 5
Gravensteinsgata 5, Sogndal
Prisen er DKK 1.286 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Sogndal, kun 0,5 km fra Sogndal Kulturhus samt mindre end 15 km fra De Heibergske Samlinger og Kaupanger Stavkirke. Derudover ...

3.8/5Good! (245 anmeldelser)
Ok, men alt for dyrt

"Ved ikke hvorfor det er fire stjernet. Der var absolut intet ekstra på værelset. Hotellet virker lidt slidt. Og til 1.800 kr for en nat burde det have været bedre. Pigerne i receptionen var søde :-) og morgenmaden rigtig god"…"

Anmeldelse fra 19. aug. 2014

Quality Hotel Sogndal
Quality Hotel Floro
Quality Hotel Floro
3.5 out of 5
Hamnegata 7, Flora
Prisen er DKK 826 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Florø, kun 0,2 km fra Florø færgeterminal og 2,5 km fra Kystmuseet. Derudover ligger Svanøybukt Gjestehavn og Galleri Svanøe ...

4.2/5Very Good! (111 anmeldelser)

"Godt og med fleksibel morgenmad."…"

Anmeldelse fra 7. dec. 2019

Quality Hotel Floro

Populære steder at besøge i Sogn og Fjordane

Sognefjorden
Billede af Sognefjorden

Sognefjorden

Tag billeder af dybe dale, mens du kører i tog i bjergene, gå hen over enorme blå gletsjere og besøg oldgamle kirker i området, hvor Norges længste fjord ligger.

Flam-lystbådehavnen
Billede af Flam-lystbådehavnen

Flam-lystbådehavnen

Nyd havområdet i Flam med et besøg til Flam-lystbådehavnen. Området er populært og vellidt for vandfaldene samt sit udvalg af bryggerier.

Borgund-stavkirken
Billede af Borgund-stavkirken

Borgund-stavkirken

Bliv klogere på historien i Lærdal, hvis du besøger Borgund-stavkirken. Udforsk stedet, som er vellidt for bjergene og sine kirker.

Nærøyfjorden
Billede af Nærøyfjorden

Nærøyfjorden

Dramatiske klipper, kraftige vandfald og fredeligt gletsjervand gør dette UNESCO-beskyttede sted til en idyllisk destination for et krydstogt, vandreture eller kajaksejlads.

Lovatnet
Billede af Lovatnet

Lovatnet

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Lovatnet på din rejse til Stryn. Mens du kigger forbi, kan du udforske området, som er kendt for sine søer og sine parker.

Briksdalbreen
Billede af Briksdalbreen

Briksdalbreen

Gå på opdagelse i Briksdalbreen, som er et skønt, grønt område i Stryn. Gå på opdagelse i området, som er kendt for sine søer samt gletsjerne.

De mest populære oplevelser i Sogn og Fjordane

Udflugt til Geirangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur
Billede af Udflugt til Geirangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur

Udflugt til Geirangers kyst: Hop-på-hop-af-bustur

DKK 276
pr. voksen