Siracusa

Sicilien
Noto som omfatter kulturarvsgenstande og slot eller palads

På en rejse til Siracusa, der på et tidspunkt i oldtiden var verdens største by, kan du opleve mange af Siciliens flotteste græske og romerske ruiner.

Siracusa blev grundlagt af korintiske kolonister i 734 f.Kr. og var en overgang oldtidens kulturelle centrum. Når du rejser til Siracusa på weekendophold eller en længere ferie, kan du se spændende oldtidsmonumenter ligge side om side med livlige markedspladser. Din morgenkaffe kan du nyde på et af de farverige torve, mens byen også byder på fortrinlige, moderne restauranter, hvor du kan indtage dagens hovedmåltid.

De fleste af Siracusas seværdigheder ligger inden for bekvem gåafstand af hinanden. Det gør det nemt at tilbringe en spændende dag med at udforske ruinerne efter byens tidligere græske, romerske og normanniske beboere. Selv om et jordskælv ødelagde en stor del af byen i 1693, er her rigeligt med uberørte fortidsminder.

Nogle af byens mest fascinerende seværdigheder finder du på den lille ø Ortygia. Midt på øen ligger katedralen. Bemærk facaden med de originale doriske søjler. Inde i bygningen kan du se syv bronzeløver, der omgiver normanniske inskriptioner fra 1200-tallet.

Efter besøget i katedralen kan du fortsætte ned ad hovedgaden til Fonte Aretusa. Det er en kilde, hvor der strømmer ferskvand op fra undergrunden, som det også gjorde for tusindvis af år siden, da det var byens primære vandforsyning. Du kan læse om de dramatiske myter, der er knyttet til kilden, eller bare slå dig ned på en bænk og betragte udsigten over vandet.

Når du har set dig mæt på de idylliske omgivelser, kan du spadsere tilbage til byen ad en af de tre gangbroer, der forbinder Ortygia med Sicilien. Rundt omkring i byen er der en række ruiner fra oldtiden, bl.a. det imponerende Græske Teater. Teatret er hugget ud i en græsklædt bakkeskråning og havde plads til ca. 16.000 tilskuere i sin storhedstid, hvor Euripides' og Sofokles' store skuespil blev opført her. I byens centrum finder du Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi. Her kan du beundre en af Siciliens mest omfattende samlinger af arkæologiske fund, herunder mønter, statuer og smykker fra oldtiden.

Når aftenen falder på, kan du vælge mellem at nyde et dejligt siciliansk måltid i en elegant restaurant, få en tår over tørsten sammen med de lokale på byens torve og at danse barfodet på et stranddiskotek.

Der kører busser i fast rutefart mellem Siracusa og Siciliens øvrige større byer. Togstationen ligger 10 minutters gang fra byens centrum, og herfra kan du komme til Rom og Napoli. Togturen er i sig selv en oplevelse, når toget kører om bord på færgen, der fragter det over Messinastrædet til det italienske fastland.

Populære byer i Siracusa

Ortygia som omfatter et hus
Siracusa
Kendt for Historisk, Hav og Arkæologi
Ferietid! Glæd dig til at opleve historie, kultur og en katedral i Siracusa.

Gode grunde til at tage afsted

  • Apollon-templet
  • Dionysius' Øre
Noto som omfatter kulturarvsgenstande og slot eller palads
Noto
Kendt for Historisk, Landligt område og Uforstyrret
Når du rejser til Noto på weekendophold eller en længere ferie, kan du se flot arkitektur fra 1700-tallet, nyde sicilianske delikatesser og komme tæt på de lokale på imponerende pladser omkranset af paladser.

Gode grunde til at tage afsted

  • Noto Katedral
  • Ducezio Palads
Ortygia og byder på en solnedgang, en marina og bådsejlads
Palazzolo Acreide
Kendt for Landligt område, Spaer og Ridning
Ferietid! Glæd dig til at opleve landlige omgivelser, spaer og kultur i Palazzolo Acreide.
Avola
Avola
Kendt for Haver, Hav og Fisk og skaldyr
Udforsk romantiske Avola, der byder på parker, haver, strande og meget mere!
Augusta som viser en solnedgang, barsk kystlinje og et fyrtårn
Augusta
Kendt for Familievenligt og Landskab
Augusta ligger på Siciliens østkyst, og her kan du spadsere rundt i de hyggelige gader i den gamle bydel, der ligger på en ø, og tage solbad på de hvide sandstrande. 
Portopalo di Capo Passero
Portopalo di Capo Passero
Kendt for Naturparker, Kulturelle aktiviteter og Øer
Er du vild med parker, kultur og strande? Så sæt kursen mod Portopalo di Capo Passero!