Schweiz

Rejseguide
Interlaken som omfatter blomster, en flod eller et vandløb og et hus
En rejse til Schweiz byder på alpine omgivelser, store ferskvandssøer, billedskønne byer, chokolade og oste. Oplev kulturerne og traditionerne i de forskellige sprogsamfund.

Schweiz er måske nok et lille land, men er rigt på naturskønne omgivelser, og selv de store byer ligger tæt på bjerge, søer, skove, floder og masser af frisk luft. Landet er derfor en oplagt destination til en storbyferie eller et weekendophold. Mange rejser til Schweiz for at stå på ski ned ad alpine pister, sejle rundt på søerne i landet og begive sig ned i undergrunden for at få mere at vide om universets oprindelse.

I Schweiz skorter det ikke på fantastiske naturoplevelser og udendørs eventyr. Hvis du vil stå på ski eller snowboard, er bjergresorterne i Verbier, St. Moritz og Interlaken de helt rigtige steder. Du kan også tage på vandretur gennem den bjergrige schweiziske nationalpark. Hvis du er en erfaren klatrer, kan du prøve kræfter med det enorme pyramideformede bjerg Matterhorn i De Schweiziske Alper.

Schweizerne elsker at udforske deres eget land, og SwitzerlandMobility er et nationalt netværk med vandre-, cykel-, mountainbike- og kanoruter på ca. 20.117 kilometer tilsammen. Ruterne er markeret med skilte og er farvekodede alt efter, hvad de er beregnet til. Ruterne er forbundne med Schweiz' omfattende offentlige transportsystem, så du nemt kan få adgang til dem, uanset hvor i landet du er. Der er også mere end 80 Rent a Bike-stationer, hvor du kan leje almindelige cykler og elcykler.

Tag en tur med Glacier Express, hvis du vil se de smukke omgivelser på anden vis. Togturen går gennem bjerge, dale og dybe kløfter mellem Zermatt og Davos eller St. Moritz. Du kan også booke en sejltur på en schweizisk sø, f.eks. Genfersøen eller Zürich-søen. På Luzern-søen kan du komme på en solnedgangstur med en hjuldamper.

Sæt tid af til at udforske de schweiziske byer også. Du kan f.eks. shoppe i middelalderlige arkader i landets hovedstad, Bern. Få mere at vide om historien bag Den olympiske bevægelse på Olympisk Museum i Lausanne. Se katedralen Grossmünster med de to tårne i landets største by, Zürich. I Geneve ligger det enorme springvand Jet d'Eau og det europæiske laboratorium for kerne- og partikelfysisk, CERN. Kom på en rundvisning i det underjordiske anlæg for at få mere at vide om, hvordan internationale hold af videnskabsmænd forsøger at afdække universets gåder.

Schweiz er også kendt for sin chokolade og sine oste. Besøg ostefabrikker i Gruyères, som er hjemsted for osten af samme navn. Kom på en rundvisning i den schweiziske chokoladefabrik Maison Cailler i Broc. I november kan du sammen med de lokale hylde en mere beskeden fødekilde på løgmarkedet (Zibelemärit). Under denne folkefestival kan du prøvesmage lækre delikatesser som f.eks. tærter og supper samt den lækre krydrede drik Glühwein. I Schweiz afholdes der også en række andre festivaler, der hylder alt lige fra varmluftballoner til jodling, så tiden er inde til at opleve den kulturelle mangfoldighed i dette smukke land.

Populære byer i Schweiz

Zürich-søen og byder på en park, cykling og en sø eller et vandhul
Zürich
Kendt for Søer, Museer og Livemusik
Glæd dig til at opleve en zoologisk have, kultur og museer i Zürich!

Gode grunde til at tage afsted

  • Zoo Zürich
  • Opernhaus Zürich
  • Kunsthaus Zurich
Genève
Genève
Kendt for Søer, Shopping og Forretning
Du kan beundre den maleriske Genevesø og gå på fornemme gader med internationale hovedkvarterer, museer og kunstgallerier.

Gode grunde til at tage afsted

  • Saint-Pierre-katedralen
  • Patek Philippe Urmuseum
  • Genèves Blomsterur