Riga

Rejseguide
Den gamle by som omfatter markeder, historiske bygningsværker og gadeliv
Byen er populær for sin historiske arkitektur og sine parker, men er også kendt for sine festivaler og sin musik.

Riga er hovedstaden i Letland, et af de baltiske lande i Nordeuropa. Daugava-floden deler byen op i to, og meget af det, du gerne vil se, ligger på flodens østbred. På rejser til Riga bør du gå til den gamle bydel og udforske middelaldergaderne på dette sted, der står på UNESCOs verdensarvsliste. I hjertet af byen ligger Ratslaukums, rådhuspladsen. Områdets snoede gader fører til byens største seværdigheder, herunder Sorthovedernes Hus og Besættelsesmuseet. Ved Skt. Peterskirken kan du tage elevatoren op til toppen af tårnet for at se den fantastiske udsigt over byen. På en storbyferie til Riga kan du iagttage de barokke og gotiske bygninger på den store plads foran domkirken, hvor du også kan spise et dejligt måltid eller få noget at drikke på de udendørs caféer og barer. Fra domkirkepladsen er der kun en kort spadseretur til Livu-pladsen, som kommer til live om sommeren, hvor den huser en udendørs beværtning og byder på liveunderholdning. Om vinteren vil børnene elske stedets skøjtebane. Fortsæt til Bastejkalns-parken, et roligt, grønt område med en gennemløbende kanal. Her finder du også Frihedsmonumentet til minde om de soldater, der kæmpede i Letlands uafhængighedskrig. Musikken spiller en afgørende rolle på Rigas kunstscene. Gå ikke glip af en opera- eller balletforestilling i Letlands Nationalopera. RITMI-festivalen er en årlig jazzfestival, hvor blandt andet Bobby Darin og Robert Glasper har spillet. Rigas køkken er påvirket af tyske, polske og russiske islæt. Smag de store tallerkener med piragi, den østeuropæiske melbolle, eller retter inspireret af svinekød, kål og kartofler. På det centrale marked kan du finde billig frugt og grønt samt lokale delikatesser som røget ål. Markedet åbnede i 1930 og ligger i gamle, ombyggede Zeppelin-hangarer. Byen er ideel til gåture, da gaderne er flade. Der findes også et billigt kollektivt transportsystem med sporvogne og busser, der stopper tæt på alle de største seværdigheder.

Hvor kan jeg overnatte i Riga

Den gamle by som viser historiske bygningsværker og gadeliv

Riga Gamle Bydel

4,5/5(35 anmeldelser af området)

Riga Gamle Bydel er kendt for sine mange spisemuligheder, og du kan lægge vejen forbi Riga Katedral og De Tre Brødre, når du er i området.

Riga Gamle Bydel
Det Lettiske Kunstmuseum som omfatter en statue eller en skulptur

Centrs

4/5(17 anmeldelser af området)

Centrs er populær på grund af sine mange spisemuligheder. Du kan desuden besøge seværdigheder som Galleria Riga Shopping Center og Frihedsmonumentet, når du er i byen.

Centrs