Når du rejser til Marina di Massa, befinder du dig i provinsen Massa-Carrara på grænsen mellem Ligurien og Emilia-Romagna. Området nyder godt af en bred kystlinje, der er velforsynet med hoteller og moderne veludstyrede baderesorter. Hvis du elsker naturen og udflugter, er et weekendophold i Marina di Massa også oplagt, da du på grund af beliggenheden ved foden af de Apuanske Alper har rig mulighed for at overnatte i hyggelige hytter både sommer og vinter. I bjergene kan du udforske spektakulære huler med hvid marmor.
Et godt sted at starte din ferie i Marina di Massa er i byens historiske centrum. Her kan du gå på opdagelse i middelalderkvarteret med smalle, snoede stræder og i et område, der stammer fra 1500-tallet og er opført af Malaspina. Blandt de største lokale seværdigheder kan nævnes katedralen og hertugpaladset samt aristokratiske palæer som Villa Corsi, Villa Doria og Villa Franca. I fascisttiden var Marina di Massa hjemsted for ferielejre for børn af arbejdere i sværindustrien. Blandt de bygninger, der blev opført dengang, er den væsentligste nok det tidligere Balilla-tårn, som blev bygget af Fiat i starten af 1930'erne. Den enorme bygning ligger stadig med udsigt ud over kysten.
Castello Malaspina er en fæstning, der blev opført til militært brug, og som knejser over byen og de omkringliggende områder. Det stammer fra starten af middelalderen, men fik sit nuværende udseende som en mellemting mellem et palads og en borg under renæssancen. De imponerende befæstninger er blevet ombygget gang på gang gennem århundrederne for at kunne modstå fjendens artilleri. Slottet består af tre dele, nemlig den store mur med bastioner, gangbroer og plads til artilleriet, beboelsesbygningerne og borgtårnet.
I nærheden af Marina di Massa ligger Verdensnaturfondens Educational Park, som primært beskæftiger sig med områdets dyrearter, og byen Carrara, som begge er et besøg værd. I Carrara kan du deltage i en spændende rundvisning på Det Lokale Marmormuseum og opleve workshops i kunst.
Under en pakkerejse til Marina di Massa vil du også blive forkælet med de specialiteter, der præger Massas kulinariske traditioner, f.eks. taglierini med bønner, tordelli (en slags ravioli) med kød og lasagne intordellate. Men hvis der er ét lokalt produkt, du ikke må snyde dig selv for, er det lardo di Colonnata, som dybest set er svinefedt, der har trukket i næsten 6måneder i marmorbassiner i Carrara med masser af krydderier.