Maldiverne

Rejseguide
Billede leveret af Maldives Tourism Promotion Board
Hop i bølgerne, og oplev et fantastisk dyreliv, slap af i en bungalow, eller sejl fra ø til ø, når du besøger øgruppen Maldiverne i Det Indiske Ocean.

Maldiverne er en tropisk øgruppe bestående af koralatoller, hvor hvide sandstrande grænser ned til det azurblå vand og de smukke rev i Laccadive-havet. Maldiverne består af to rækker af øer og er et enestående tropisk område, hvor du finder ugenerte øresorter, fascinerende lokal kultur, fantastiske surfbølger, luksuriøse krydstogtsture og et rigt dyreliv i havet.

Med over 200 beboede øer og mere end 105 resortøer kan du nemt finde et sted på Maldiverne, der passer til dig. Du kan bo på et luksuriøst øresort eller få en enestående oplevelse i en hytte midt i vandet. Du kan også bo på familievenlige ferieresorter eller hyggelige kroer, og du kan tilmed overnatte hjemme hos en lokal familie. Tag på opdagelse blandt de mange hundrede koraløer fordelt over ti forskellige turistvenlige atoller.

Maldiverne er en kendt dykkerdestination. De lange strækninger med betagende koralrev og flere hundrede kilometer mellem øerne og fastlandet gør Maldiverne til en unik destination, og det klare vand indbyder til spændende og smukke oplevelser under havoverfladen. Tag med på en rundvisning, og sejl ud til nogle af verdens bedste dykkersteder. Her kan du se kirurgfisk, djævlerokker, hajer og smukke multifarvede koraller samt et enkelt skibsvrag eller to.

Du kan også nyde en afslappende spabehandling på dit resort eller deltage i en lokal, spirituel spaoplevelse. Tilbring en dag på havet, og kig på delfiner, eller smid en fiskesnøre i havet. Hvis du har husket dit snorkeludstyr, kan du også nyde synet af dyrene, der passerer roligt under dig. Prøv udsøgte lokale karryretter med fisk ved de små "hotaa"-caféer i hovedstaden Malé, eller nyd det moderne europæiske køkken på dit resort.

Maldiverne er et islamisk land, så du kan kun nyde alkohol på resorterne eller i lufthavnen. Respekter de islamiske traditioner, og klæd dig passende, når du besøger de hyggelige små landsbyer. På det islamiske center Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam kan du få mere at vide om religionen og beundre den smukke moské Grand Friday Mosque. Tæt på det islamiske center ligger nationalmuseet, hvor du kan opleve Maldivernes fascinerende historie.

Du kommer til Maldiverne med fly og lander enten i Malé eller på den sydlige atol Addu. Du kan udforske øerne enten via båd, vandflytaxier eller private yachter. Det vidunderlige hav omkring Maldiverne er skønt at svømme i året rundt, men det kan regne og blæse i monsunsæsonen mellem juni og august. Hvis du kommer for at surfe, finder du de bedste bølger mellem marts og oktober.

Populære byer i Maldiverne

Maldiverne som omfatter billeder af øer
Malé
Kendt for Øer, Bådsejlads og Hav
Glæd dig til at opleve øudsigt, solnedgange og strande i Malé!

Gode grunde til at tage afsted

  • Chaandhanee Magu
  • Republikkens Plads
Maafushi
Maafushi
Kendt for Strande, Øer og Udflugter
Romantiske Maafushi venter med snorkling, strande og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

  • Maafushi-revet
  • Maafushi Havn
Dhangethi
Dhangethi
Kendt for Strande
Ferietid! Glæd dig til at opleve strande in Dhangethi.