Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

Luleå og omegnSverige

På en rejse til Luleå, som er en af de nordligste byer i Sverige, kan du opleve den lokale kultur, shoppe, blive underholdt og få en smagsprøve på ø-livet. Når du rejser til Luleå, kommer du også til den by, der topper den svenske liste over byer med flest soltimer.

Umiddelbart havde du nok ikke forestillet dig, at du ville blive mødt af et solrigt ø-paradis på en tur til Luleå. Skærgården ved Luleå er et frossent eventyrland om vinteren, men om sommeren summer området af liv. Sæt sejl mellem de mere end 1.300 billedskønne øer på en arrangeret sejltur. I mange år i træk er Luleå kåret som den mest solrige by i Sverige, og det var sågar byrådet i Luleå, der tog initiativ til at skabe et trofæ til denne konkurrence. Denne smukke nordligt beliggende by kan også prale af et rigt kultur- og underholdningsliv samt fantastiske shoppingmuligheder.

Besøg Gammelstad Kyrka i Luleås gamle bydel. Stedet er på UNESCOs verdensarvsliste. I gamle dage var afstanden mellem husene i Nordsverige så store, at bønderne byggede små hytter tæt på kirken, hvor de kunne overnatte, når de skulle til gudstjeneste, på markedet eller til rådsmøder. Du kan beundre de gamle røde træhytter, der omgiver middelalderkirken fra 1492. Se også nærmere på de fascinerende historiske udstillinger på Norbottens museum i det centrale Luleå, før du besøger indkøbscentrene Smedjan og Shopping.

Luleå er også kendt for sine mange underholdende festivaller. Besøg Luleås havnefestival, der afholdes hver sommer. Her kan du bl.a. opleve koncerter, tivolier, madboder og masser af feststemte lokale. Du kan også overvære de årlige musikarrangementer Musikens Makt og Minus 30.

Forbered dig på en fuldstændig enestående oplevelse om vinteren, og besøg Ice Music i iglooen, der også er kendt som Ice Concert Hall i centrum af Luleå. I koncertsalen er der konstant en temperatur på minus 5 grader, hvilket er nødvendigt, da alle instrumenter er lavet af is. Isviolinerne, isxylofonerne, iscelloerne og isguitarerne bidrager til den fantastiske oplevelse.

Luleå Lufthavn ligger lige syd for byen. Du kan komme til byen enten med fly eller ved at tage toget fra Stockholm.

Der er masser af aktiviteter i Luleå både sommer og vinter. Snyd ikke dig selv for at opleve denne smukke kystby lige syd for polarcirklen.

Her kan du overnatte i Luleå og omegn

Gammelstad Kirke og byder på sne

Gammelstad

Nyd godt af museerne og monumenterne i Gammelstad. Du kan også sætte tid af til at besøge Gammelstad Kirke eller Friluftsmuset Hagnan.

Gammelstad

Mest populære hoteller i Luleå og omegn

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Clarion Hotel Sense
Clarion Hotel Sense
4 out of 5
Skeppsbrogatan 34 SE, Lulea
Prisen er DKK 602 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Lulea, kun 5 minutters gang fra Kulturens Hus og Isbanan. Derudover ligger Luleå Katedral og Luleå Tekniska Universitet ca. 5 ...

4.5/5Wonderful! (998 anmeldelser)
Good service

"Worth the money. We had a very cold room, but was transferred to another (slightly better) room. On top of the transfer we got tickets to the spa including 125SEK for the bar. Very nice service, location and extremely good breakfast."…"

Anmeldelse fra 2. jan. 2020

Clarion Hotel Sense
Quality Hotel Lulea
Quality Hotel Lulea
3.5 out of 5
Storgatan 17, Lulea
Prisen er DKK 563 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Lulea, kun få skridt fra Isbanan og Luleå Katedral. Derudover ligger Kulturens Hus og Luleå Tekniska Universitet ca. 5 km derfra. ...

4.1/5Very Good! (669 anmeldelser)
En by med tryk på

"Et større kaos da vi havnedemidt i byfesten parkering totalhåbløs"…"

Anmeldelse fra 15. jul. 2019

Quality Hotel Lulea
Quality Hotel Bodensia
Quality Hotel Bodensia
3 out of 5
Kungsgatan 47, Boden
Prisen er DKK 659 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Boden, kun 0,5 km fra Bodens fästning og ca. 5 km fra Havremagasinet og Försvarsmuseum Boden. Derudover ligger Rödbergsfortet ...

3.9/5Good! (144 anmeldelser)
Fint hotel

"Fint hotel midt i byen. Venligt personale Utrolig smuk udsigt fra de øverste etager"…"

Anmeldelse fra 2. jul. 2019

Quality Hotel Bodensia

Populære steder at besøge i Luleå og omegn

Storforsens Naturreservat
Billede af Storforsens Naturreservat

Storforsens Naturreservat

Gå på opdagelse i Storforsens Naturreservat, som er et skønt, grønt område i Vidsel.

Gammelstad Kirke
Billede af Gammelstad Kirke

Gammelstad Kirke

Lær mere om historien i Nederluleå, når du alligevel kigger forbi Gammelstad Kirke. Udforsk stedet, som er vellidt for de landlige omgivelser og sine spamuligheder.

Piteå Stadskyrka
Billede af Piteå Stadskyrka

Piteå Stadskyrka

Bliv klogere på historien i Piteå, hvis du kigger forbi Piteå Stadskyrka. Giv dig tid til at udforske området, som er kendt for sin forlystelsespark og sine monumenter.

Byer i nærheden af Luleå og omegn

Andre steder som Luleå og omegn