Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Luleå og omegnSweden

På en rejse til Luleå, som er en af de nordligste byer i Sverige, kan du opleve den lokale kultur, shoppe, blive underholdt og få en smagsprøve på ø-livet. Når du rejser til Luleå, kommer du også til den by, der topper den svenske liste over byer med flest soltimer.

Umiddelbart havde du nok ikke forestillet dig, at du ville blive mødt af et solrigt ø-paradis på en tur til Luleå. Skærgården ved Luleå er et frossent eventyrland om vinteren, men om sommeren summer området af liv. Sæt sejl mellem de mere end 1.300 billedskønne øer på en arrangeret sejltur. I mange år i træk er Luleå kåret som den mest solrige by i Sverige, og det var sågar byrådet i Luleå, der tog initiativ til at skabe et trofæ til denne konkurrence. Denne smukke nordligt beliggende by kan også prale af et rigt kultur- og underholdningsliv samt fantastiske shoppingmuligheder.

Besøg Gammelstad Kyrka i Luleås gamle bydel. Stedet er på UNESCOs verdensarvsliste. I gamle dage var afstanden mellem husene i Nordsverige så store, at bønderne byggede små hytter tæt på kirken, hvor de kunne overnatte, når de skulle til gudstjeneste, på markedet eller til rådsmøder. Du kan beundre de gamle røde træhytter, der omgiver middelalderkirken fra 1492. Se også nærmere på de fascinerende historiske udstillinger på Norbottens museum i det centrale Luleå, før du besøger indkøbscentrene Smedjan og Shopping.

Luleå er også kendt for sine mange underholdende festivaller. Besøg Luleås havnefestival, der afholdes hver sommer. Her kan du bl.a. opleve koncerter, tivolier, madboder og masser af feststemte lokale. Du kan også overvære de årlige musikarrangementer Musikens Makt og Minus 30.

Forbered dig på en fuldstændig enestående oplevelse om vinteren, og besøg Ice Music i iglooen, der også er kendt som Ice Concert Hall i centrum af Luleå. I koncertsalen er der konstant en temperatur på minus 5 grader, hvilket er nødvendigt, da alle instrumenter er lavet af is. Isviolinerne, isxylofonerne, iscelloerne og isguitarerne bidrager til den fantastiske oplevelse.

Luleå Lufthavn ligger lige syd for byen. Du kan komme til byen enten med fly eller ved at tage toget fra Stockholm.

Der er masser af aktiviteter i Luleå både sommer og vinter. Snyd ikke dig selv for at opleve denne smukke kystby lige syd for polarcirklen.

Her kan du overnatte i Luleå og omegn

Mest populære hoteller i Luleå og omegn

Clarion Hotel Sense
Clarion Hotel Sense
4 out of 5
Skeppsbrogatan 34 SE, Lulea
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 610 pr. nat fra 22. jan. til 23. jan.

Dette hotel ligger i hjertet af Lulea, kun 5 minutters gang fra Kulturens Hus og Isbanan. Derudover ligger Luleå Katedral og Gultzauuddens badplats ca. 2 km ...

4.5/5Wonderful! (976 anmeldelser)

"Fint hotel til en overkommelig pris. Alt fungerede fint."…"

Anmeldelse fra 29. aug. 2020

Clarion Hotel Sense
Tree Hotel
Tree Hotel
5 out of 5
Edeforsväg 2 A, Harads
Prisen er DKK 4.254 pr. nat fra 21. jan. til 22. jan.

Dette træhus med luksusfaciliteter ligger ved en flod, 2,3 km fra Edefors Kyrka ca. 52 km fra Havremagasinet og Bodens fästning. Derudover ligger Försvarsmuseum ...

4.6/5Wonderful! (56 anmeldelser)
Mycket bra, men..

"Den var jättebra, vi bodde i The Cube. Var dock inte förberedd på att det var förbränningstoalett. Det enda som saknades var en tv på rummet, hade varit mycket uppskattat."…"

Anmeldelse fra 12. feb. 2020

Tree Hotel
Elite Stadshotellet Luleå
Elite Stadshotellet Luleå
4 out of 5
Storgatan 15, Lulea
Gratis afbestilling
Prisen er DKK 724 pr. nat fra 22. jan. til 23. jan.

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i hjertet af Lulea, kun få skridt fra Isbanan og Luleå Katedral. Derudover ligger Kulturens Hus og Gultzauuddens badplats ...

4.4/5Excellent! (991 anmeldelser)
Flot Hotel med god beliggenhed

"Dejligt rent Hotel med god beliggenhed. Et minus der er ingen kaffemaskine på værelserne."…"

Anmeldelse fra 25. jul. 2020

Elite Stadshotellet Luleå
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Ferieudlejning i Luleå og omegn

Brändön Lodge
Brändön Lodge
3 out of 5
Brändö Kvarnväg 133, Lulea

Denne hytte i Lulea ligger på stranden, mindre end 25 km fra Luleå Tekniska Universitet, Kulturens Hus og Isbanan. Derudover ligger Gultzauuddens badplats og ...

3.5/5Good! (8 anmeldelser)
Et fint opphold - veldig barnevennlig!

"Vi hadde et veldig fint opphold på Brändön. Det var varme dager, så savnet vifter i hytta, for det ble veldig varmt inne. Hadde gjort seg med noen lekestativ/lekeplass ute, da det nesten bare var barnefamilier her. Men alt i alt et fint opphold, kan godt tenkes at vi kommer tilbake!"…"

Anmeldelse fra 1. aug. 2019

Brändön Lodge
Villa Josie
Villa Josie
3.5 out of 5
Alstigen 9, Vidsel

Denne hytte ligger tæt på stranden, kun 9 km fra Storforsens Naturreservat og ca. 40 km fra Bensinmuseet og Bagerimuseet. Derudover ligger Älvsbyn Kyrka og Edefors ...

5/5Exceptional! (1 anmeldelse)
Very Pleasant

"Our stay at Villa Josie was very pleasant. Great attention and very nice staff."…"

Anmeldelse fra 18. mar. 2019

Villa Josie
Lilla Huset
Lilla Huset
3 out of 5
Övre Haradsvägen 11, Vidsel

Denne villa ligger i Vidsel, kun 8,8 km fra Storforsens Naturreservat og ca. 40 km fra Bensinmuseet og Bagerimuseet. Derudover ligger Älvsbyn Kyrka og Edefors ...

Lilla Huset
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Luleå og omegn

0

Byer i nærheden af Luleå og omegn