Gibraltar

Rejseguide
Gibraltar som omfatter en solnedgang, en bugt eller havn og udsigt over kystområde
En rejse til Gibraltar fører dig til det sydligste punkt på det kontinentale Europa. På denne smukke halvø kan du se den karakteristiske klippe, nyde udsigten og opleve en blanding af spansk og britisk kultur.

Gibraltar – som ofte kaldes The Rock i folkemunde – er et britisk territorium, der er kilet ind mellem Nordafrika og Spanien ved udmundingen af Middelhavet. Du kan gå op på Gibraltars berømte klippe og se den fantastiske udsigt, der strækker sig helt over til Afrikas nordkyst. Nyd den kulørte blanding af spansk og engelsk kultur, se fascinerende huler og naturreservater, og oplev de drilske berberaber.

Når du rejser til Gibraltar, kan du starte din tur med en spanskinspireret komplet engelsk morgenmad. Find det hjælpsomme turistkontor på Cathedral Square, og oplev centrum til fods. Besøg markedspladsen, og lær om Gibraltars gamle mauriske historie og militære traditioner. Gå videre til Europa Point, hvor Atlanterhavet og Middelhavet støder sammen. Kig over på Afrikas nordkyst fra dette gode udkigspunkt ved vandet. Tag på en afslappende sejltur rundt om bugtene, og se delfinerne, der springer rundt i vandet.

På et weekendophold i Gibraltar kan du tage turen op ad Gibraltars klippe, The Rock, en monumental tinde af kalksten fra Juratiden, der rager op mod himlen. Hvis du er i humør til et aktivt eventyr, kan du vandre op ad den stejle middelhavstrappe på østsiden af klippen. Begynd ved Jew’s Gate, og se den fantastiske havudsigt og den spanske kyst, mens du går opad. Der er en praktisk kabelbane mellem Gibraltars botaniske have og toppen af The Rock. Stop på halvvejen for at besøge Apes’ Den, hvor du kan se de dunede berberaber.

Fra toppen af klippen har du en fantastisk udsigt over Alborán-havet og Gibraltarbugten fra 426 meters højde. Kig over mod Spaniens storslåede Costa del Sol og ud over Gibraltars lystbådehavne og bugter. Gå en tur langs en stenet sti til St. Michael’s Cave, hvor du kan se fantastiske naturfænomener og uhyggeligt oplyste stalaktitter. Udforsk klippens snørklede Great Siege Tunnels, som blev bygget i det 18. århundrede.

Gibraltar har et areal på 6,8 kvadratkilometer, så det er nemt at udforske til fods. Det er muligt at tage taxaer og busser på territoriet, og krydstogtskibe lægger regelmæssigt til i Gibraltars havn. Du kan komme til Gibraltar med fly til Gibraltars lufthavn eller Malagas lufthavn i Spanien. Nyd Gibraltars middelhavsklima med lange og tørre somre.

Populære byer i Gibraltar

Maurisk slot som viser historiske bygningsværker og fredfyldte omgivelser
Gibraltar
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Barer
Udforsk Gibraltar, der byder på barer, monumenter, havudsigt og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

  • Gibraltarklippen
  • St Michael's Cave
  • Casemates Square

Gibraltar

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: