Norge har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

DrammenNorge

Når du rejser til Drammen, som er en afslappet by ved elven i det sydlige Norge, kan du opleve spændende kunst og arkitektur, herlige øl såvel som udendørsaktiviteter året rundt. En rejse til Drammen er oplagt, når man er på storbyferie i Oslo.

På din ferie i Norge kan du nyde et weekendophold i Drammen, hvor du kan opleve afslappende gåture ved elven, udendørseventyr, kunst og et historisk bryggeri. I gamle dage var Drammen et industrielt centrum, men i dag er Drammen en smuk by, der strækker sig over den rolige elv Drammenselva. Byen er hovedby i kommunen Buskerud og ligger i det sydøstlige Norge.

På grund af Drammens flade terræn og kompakte bymidte er byen nem at udforske til fods. Start dit besøg på Bragernes Torv, som er byens hovedtorv på elvens nordside. Se bylivet udfolde sig fra en fortovscafé, eller nyd en friluftskoncert til en af sommerens festivaler, som f.eks. Drammen Elvefestival. Se rådhusets slotslignende arkitektur, og nyd synet af den neo-gotiske Bragernes kirke fra det 19. århundrede.

Du kan også gå en tur langs elven, hvor de lokale nyder solen på de grønne breder og køler af i vandet i de varme sommermåneder. Nyd udsigten fra en café ved floden, eller smag på en øl på Aass Bryggeri, som er Norges ældste bryggeri. Der er også mulighed for at slappe af i de flotte haver på Gamle Kirkeplass, der er omgivet af farverige byhuse. Drammen Teater grænser også op til en af haverne. Teatret viser klassiske koncerter, balletforestillinger og musicals.

På den anden side af floden over den Y-formede Ypsilon-bro kan du udforske Union Brygge, som er en kulturel bydel med en koncertsal og flere restauranter og butikker. Lige i nærheden kan du besøge trækirken Strømsgodset fra 1843, som har en meget interessant arkitektur. På Drammen Museum kan du se udstillinger med keramik, tekstiler, glasartikler og folkekunst.

Nyd panoramaudsigten over byen fra Spiraltoppen, som kan nås ved at følge stierne gennem bakkerne, der omgiver byen. Det er også muligt at køre op til udsigtsposten via tunnellen, der zigzagger gennem bakkerne. Du kan få flere udendørsoplevelser ved at besøge den 10.000 år gamle bjergkløft Kjosterudjuvet. Her kan du følge vandrestien til søerne og vandfaldene, prøve gorge-jumping eller rappelle ned ad kløftens lodrette vægge. I snesæsonen kan du stå på ski eller snowboarde på Drammen Skisenter.

Dammens mange forskellige seværdigheder gør byen til et populært udflugtssted fra Oslo. Byen ligger også på ruten mellem Bergen og Oslo, som skærer igennem Norges imponerede landskab.

Mest populære hoteller i Drammen

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
4 out of 5
Grønland 64, Drammen
Prisen er DKK 712 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Drammen, kun få skridt fra Oslofjord, Union Scene og Papirbredden. Derudover ligger Strømsgodset kirke og Drammen Teater 10 minutter ...

4.3/5Excellent! (835 anmeldelser)
Dårlig parkering, kedelig morgenbuffet, gode senge

"Placering i Drammen ok, men hotellet har ingen parkering. Der tilbydes dog gratis parkering i weekender, men P-pladsen ligger et stykke væk fra hotellet. Øvrige tid er parkering for egen regning (meget dyrt). Morgenbuffet'en er kedelig og ensformig (var der fra ons til tirs og samme indhold hver ..."…"

Anmeldelse fra 8. aug. 2019

Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Quality Hotel River Station
Quality Hotel River Station
3 out of 5
Dr. Hansteins 7, Drammen
Prisen er DKK 861 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Drammen, kun 5 minutters gang fra Oslofjord, Strømsø kirke og Drammen Havn. Derudover ligger Badeland i Drammen og Drammens Museum ...

4.4/5Wonderful! (44 anmeldelser)
River Station Hotel, nærme stasjonen.

"Alltid hyggelig å bo på River Station Hotel. Baren er litt stusselig. Helt perfekt for å få reisende til og fra flytoget."…"

Anmeldelse fra 1. mar. 2020

Quality Hotel River Station
Clarion Collection Hotel Tollboden
Clarion Collection Hotel Tollboden
3.5 out of 5
Tollbugaten 43, Drammen
Prisen er DKK 895 pr. nat

Dette hotel ved stranden ligger i hjertet af Drammen, kun få skridt fra Oslofjord, Strømsø kirke og Drammen Havn. Derudover ligger Marienlyst Stadium og Badeland ...

4.4/5Wonderful! (343 anmeldelser)
Kan anbefales

"Køleskab virkede ikke. Fik bare tilbudt nyt værelse. Aftensmad inkl. Det var udmærket. Fin morgenmad. Imødekommende personale. Har boet der 2 gange og vil vende tilbage næste gang vi skal til Drammen."…"

Anmeldelse fra 30. jul. 2019

Clarion Collection Hotel Tollboden