Rejseråd

Vær opmærksom på rejsevejledninger relateret til Corona-virussen (COVID-19), og følg opdateringer fra World Health Organization (WHO). Grundet det hidtil usete antal rejseforstyrrelser kan refusionsprocesser tage op til 30 dage.

DrammenNorge

Når du rejser til Drammen, som er en afslappet by ved elven i det sydlige Norge, kan du opleve spændende kunst og arkitektur, herlige øl såvel som udendørsaktiviteter året rundt. En rejse til Drammen er oplagt, når man er på storbyferie i Oslo.

På din ferie i Norge kan du nyde et weekendophold i Drammen, hvor du kan opleve afslappende gåture ved elven, udendørseventyr, kunst og et historisk bryggeri. I gamle dage var Drammen et industrielt centrum, men i dag er Drammen en smuk by, der strækker sig over den rolige elv Drammenselva. Byen er hovedby i kommunen Buskerud og ligger i det sydøstlige Norge.

På grund af Drammens flade terræn og kompakte bymidte er byen nem at udforske til fods. Start dit besøg på Bragernes Torv, som er byens hovedtorv på elvens nordside. Se bylivet udfolde sig fra en fortovscafé, eller nyd en friluftskoncert til en af sommerens festivaler, som f.eks. Drammen Elvefestival. Se rådhusets slotslignende arkitektur, og nyd synet af den neo-gotiske Bragernes kirke fra det 19. århundrede.

Du kan også gå en tur langs elven, hvor de lokale nyder solen på de grønne breder og køler af i vandet i de varme sommermåneder. Nyd udsigten fra en café ved floden, eller smag på en øl på Aass Bryggeri, som er Norges ældste bryggeri. Der er også mulighed for at slappe af i de flotte haver på Gamle Kirkeplass, der er omgivet af farverige byhuse. Drammen Teater grænser også op til en af haverne. Teatret viser klassiske koncerter, balletforestillinger og musicals.

På den anden side af floden over den Y-formede Ypsilon-bro kan du udforske Union Brygge, som er en kulturel bydel med en koncertsal og flere restauranter og butikker. Lige i nærheden kan du besøge trækirken Strømsgodset fra 1843, som har en meget interessant arkitektur. På Drammen Museum kan du se udstillinger med keramik, tekstiler, glasartikler og folkekunst.

Nyd panoramaudsigten over byen fra Spiraltoppen, som kan nås ved at følge stierne gennem bakkerne, der omgiver byen. Det er også muligt at køre op til udsigtsposten via tunnellen, der zigzagger gennem bakkerne. Du kan få flere udendørsoplevelser ved at besøge den 10.000 år gamle bjergkløft Kjosterudjuvet. Her kan du følge vandrestien til søerne og vandfaldene, prøve gorge-jumping eller rappelle ned ad kløftens lodrette vægge. I snesæsonen kan du stå på ski eller snowboarde på Drammen Skisenter.

Dammens mange forskellige seværdigheder gør byen til et populært udflugtssted fra Oslo. Byen ligger også på ruten mellem Bergen og Oslo, som skærer igennem Norges imponerede landskab.

Mest populære hoteller i Drammen

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
4 out of 5
Grønland 64, Drammen
DKK 647
pr. nat
1. maj – 2. maj

Dette hotel ligger i hjertet af Drammen, kun få skridt fra Oslofjord, Union Scene og Papirbredden. Derudover ligger Strømsgodset kirke og Drammen Teater 10 minutter ...

4.3/5Excellent! (803 anmeldelser)
Fint ophold.

"Helt fint!"…"

Anmeldelse fra 31. jul. 2019

Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Quality Hotel River Station
Quality Hotel River Station
3 out of 5
Dr. Hansteins 7, Drammen
Gratis afbestilling
DKK 698
pr. nat
9. apr. – 10. apr.

Dette hotel ligger i hjertet af Drammen, kun 5 minutters gang fra Oslofjord, Strømsø kirke og Drammen Havn. Derudover ligger Badeland i Drammen og Drammens Museum ...

4.1/5Very Good! (12 anmeldelser)
Greit hotell med veldig høye priser på lokalt øl

"Greit opphold på et nybygget hotell. Fine rom og gode fysiske fasiliteter. Ikke veldig imponert over middagsmenyen. Dårlig utvalg og høye priser på lokalprodusert øl. Kr 115 for 0,33 med Aass Bayer er rekord med negativt fortegn."…"

Anmeldelse fra 19. dec. 2019

Quality Hotel River Station
Clarion Collection Hotel Tollboden
Clarion Collection Hotel Tollboden
3.5 out of 5
Tollbugaten 43, Drammen
DKK 765
pr. nat
1. maj – 2. maj

Dette hotel ved stranden ligger i hjertet af Drammen, kun få skridt fra Oslofjord, Strømsø kirke og Drammen Havn. Derudover ligger Marienlyst Stadium og Badeland ...

4.4/5Wonderful! (337 anmeldelser)
Kan anbefales

"Køleskab virkede ikke. Fik bare tilbudt nyt værelse. Aftensmad inkl. Det var udmærket. Fin morgenmad. Imødekommende personale. Har boet der 2 gange og vil vende tilbage næste gang vi skal til Drammen."…"

Anmeldelse fra 30. jul. 2019

Clarion Collection Hotel Tollboden

Seværdigheder i Drammen

Norefjell
Billede af Norefjell

Norefjell

Udforsk de naturskønne omgivelser i Norefjell, som er et populært udendørssted i Flå. Giv dig tid til at udforske området, som er vellidt for sine museer og bjergene.

Bjørneparken
Billede af Bjørneparken

Bjørneparken

Gå på opdagelse i Bjørneparken, som er et skønt, grønt område i Flå. Oplev området, som er berømt for sine søer og bjergene.

Populære oplevelser i Drammen

Oslo-kort
Billede af Oslo-kort

Oslo-kort

Anbefales af 92% af rejsende
DKK 290
pr. voksen
Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser
Billede af Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser

Rundvisning i Oslo med certificerede guider og moderne busser

Anbefales af 90% af rejsende
DKK 359
pr. voksen
Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord
Billede af Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord

Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord

Anbefales af 90% af rejsende
DKK 232
pr. voksen