Cantillon er Bruxelles mest berømte bryggeri. Det blev grundlagt i 1900 og ejes i dag af en fjerdegenerationsbrygger. Cantillon er kendt for Lambic-øl, en art traditionel belgisk øl, hvori der anvendes vildgær og bakterier til at skabe en speciel smag, som er enestående for området. Besøg det fungerende bryggeri, og få et sjældent indblik i de traditionelle metoder, der anvendes til at fremstille øl i Belgien.
Belgien har længe været kendt for sine fyldige og robuste øl. På mere end hundrede år er der meget lidt, der har ændret sig på Cantillon-bryggeriet. Teknikkerne, maskinerne og de fleste ingredienser er de samme i dag, som de var i 1900. Gå gennem bryggeriets store gule døre, og kom tilbage i tiden. Det er muligt at komme på selvguidede ture hver dag. En detaljeret brochure fører dig gennem Cantillons historie og fortæller om øllene. Det er muligt at deltage i guidede rundvisninger efter aftale.
Gå forbi trætønderne, som bruges til gæring, og fornem den tykke duft af gær og frugt, som hænger i luften. Der er ingen begrænsede områder i bryggeriet, så besøgende har mulighed for at se alle faser af bryggeprocessen.
Som på alle gode bryggeriture giver entrégebyret ret til en gratis øl efter eget valg. Udvalget er stort, og det er ofte svært for besøgende i Cantillon at beslutte, hvilken øl de vil have. Bryggeriet er bedst kendt for Gueuze, som er en øl, der er fremstillet af tre forskellige årgange af Lambic. Prøv den virkelig sure Kriek, som er brygget med kirsebær og er en øl, der ikke minder om nogen anden. Inden du forlader bryggeriet, kan du købe en pakke med forskellige øl, som du kan smage hjemme hos dig selv.
Cantillon ligger på rue Gheude, lige uden for bymidten. Det er muligt at komme dertil med metro eller i bil, og der er mulighed for at parkere i gaderne i området. Cantillon-bryggeriet er lukket om søndagen og på offentlige helligdage. Der skal betales en lille entré.