Belgien

Rejseguide
Belgien som viser en plads eller et torv
Vil du opleve mad, kunst og kultur i velbevarede middelalderbyer? Hvis du rejser til Belgien, kan du både besøge gamle klosterbryggerier og århundredgamle kongeslotte. Der er nok at opleve både på et kort weekendophold og en længere storbyferie.

Belgiens tre regioner Vallonien, Flandern og Bruxelles emmer af middelalder- og krigshistorie og bugner af kunst og kultur, gamle borge og parker. Her kan du besøge klostre med egne bryggerier, hvor de ældgamle opskrifter stadig bruges til at brygge noget af verdens bedste øl!

Start din rejse til Belgien med at udforske hovedstaden Bruxelles, hvor det fransktalende Vallonien og det hollandsktalende Flandern mødes. Brug en sommerdag på at vandre gennem det kongelige palads i Bruxelles og dets haver, eller tag en madkurv med i den enorme Parc du Cinquantenaire i hjertet af museumskvarteret. I byen kan du besøge mere end 80 museer og kunstgallerier. Find et kunstværk til spotpris på markederne på Les Marolles eller Place du Grand Sablon.

Antwerpen er hovedstad i Flandern og rummer en uforlignelig samling museer og kirker. Byens gader er spækket med usædvanlige butikker og ølbarer, hvor du kan smage på det bedste bryg i Flandern. Glem ikke at besøge domkirken fra det 16.århundrede for at se malerierne af Rubens, og læg vejen forbi den gamle borg Het Steen, som rummer byens museum for arkæologi og søfartshistorie.

I Flandern finder du også Brugge og Gent, to byer som er kendt for deres utrolig velbevarede middelalderarkitektur og historie. Brugge er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og rummer mere end 20 museer. Mange af dem byder på værker af berømte flamske kunstnere som Jan van Eyck. Se de smukke hvidkalkede bygninger på Brugges Béguinage, som huser et museum om beginernonnerne, en religiøs orden for kvinder. Få en anderledes smagsoplevelse i en af byens chokoladebutikker, som sælger pommes frites.

Antallet af borge og slotte i Belgien kan være overvældende. Her finder du alt fra middelalderborge til aristokratiske palæer fra det 15. til det 19.århundrede. Nogle af dem ligger i byerne, f.eks. Gravensteen i Gent, men de eventyrlige slotte i Namur-distriktet og nogle af klosterbryggerierne er bestemt værd at køre langt efter. Gå på opdagelse på klostrene Maredsous, Sint-Sixtus Westvleteren, Scourmont og Orval, og sæt dig så og fordøj dine spændende oplevelser i Belgien over en håndbrygget øl.

Populære byer i Belgien

La Grand Place som omfatter historiske bygningsværker, en plads eller et torv og slot eller palads
Bruxelles
Kendt for Forretning, Udflugter og Museer
En kosmopolitisk blanding af kultur, arkitektur og god mad kombineres med kongelig tradition i den belgiske hovedstad.

Gode grunde til at tage afsted

 • La Grand Place
 • Brussels Christmas Market
 • Den Europæiske Unions Parlamentsbygning
Vor Frue Kirke som omfatter en by, historiske bygningsværker og gadeliv
Antwerpen
Kendt for Shopping, Historisk og Forretning
Verdens diamanthovedstad er på én gang rig på historie og forfriskende moderne med sin arkitektur fra det 16. århundrede og en sprudlende avantgardekunst.

Gode grunde til at tage afsted

 • Antwerpen-markedspladsen
 • Vor Frue-katedralen
 • Den grønne plads
Bruges som omfatter udsigt over byen, en by og natteliv
Bruges
Kendt for Historisk, Udflugter og Chokolade
Med middelalderarkitektur, bugtende kanaler, fantastisk chokolade og øl er det ikke så sært, at mere end 2 mio. turister rejser til Brugge hvert år.

Gode grunde til at tage afsted

 • Brugge Grote Markt
 • Bruges Christmas Market
 • Brugge Klokketårn
Gent som viser en by og bådsejlads
Gent
Kendt for Historisk, Udflugter og Kunst
Gå en tur i de hyggelige gader og parker, og besøg museerne i den flamske by Gent, som er berømt for sin velbevarede middelaldermidtby. Gent byder på masser af oplevelser til et weekendophold, men byen er også et oplagt udflugtsmål, hvis du er på storbyferie i Bruxelles.

Gode grunde til at tage afsted

 • Gravensteen-slottet
 • Sankt Bavos Katedral
 • Kraanlei
Valloniens Kongelige Opera som viser teaterliv og interiør
Liège
Kendt for Historisk, Slot og Operahuse
Sæt kursen mod Liège, og glæd dig til at opleve historie, et akvarium og opera.

Gode grunde til at tage afsted

 • Gare de Liege-Guillemins
 • Liège Katedral
 • Valloniens Kongelige Opera
Leuven
Leuven
Kendt for Barer ved poolen, Shopping og Historisk
Besøg Leuven, som byder på kultur, historie og barer.

Gode grunde til at tage afsted

 • Leuven Rådhus
 • Grand Beguinage i Leuven
 • Arenberg-slottet

Belgien

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: