Alanya

Rejseguide
Alanya
Ældgamle Seljuk-ruijner og mystiske grotter ligger side om side med gyldne sandstrande og resorthoteller i denne livlige by på Den Tyrkiske Riviera.

Det traditionelle møder det moderne på en rejse til Alanya, som byder på en spændende blanding af kulturlevn fra seljukkerne og moderne resortaktiviteter. Udforsk en fæstning med hundrede år gamle seværdigheder, besøg arkæologiske museer, og oplev den fantastiske tyrkiske middelhavskyst. Derudover kan du også opleve lækre sandstrande, forlystelsesparker, hoteller med havudsigt og et pulserende natteliv på din ferie i Alanya.

Alanya var oprindeligt en fæstningsby på den klippefyldte halvø. Du finder et væld af historiske seværdigheder som f.eks. Alanya Slot fra det 13. århundrede, der blev bygget af sultanen af Seljuk-dynastiet. Gå en tur langs de snoede gader, der er fyldt med caféer og souvenirbutikker, til Alanyas skibsværft, der er et af de sidste tilbageværende værfter fra Seljuk-dynastiet. Se op på det imponerende røde tårn Kızıl Kule, som er et 33meter højt vagttårn.

På begge sider af halvøen finder du nogle fremragende og sikre badestrande, der er indrammet af hoteller med alt inklusive, barer og restauranter. Når du rejser til Alanya, bør du smage den lokale likør "raki" med anissmag, tyrkisk kebab eller de små appetitvækkere "meze". Tag på bådture til fantastiske grotter som f.eks. Kizlar-grotten, Asiklar-grotten og Fosforlu-grotten.

Du kan også køre på jetski, prøve parasailing eller snorkle ved Keykubat-stranden eller Portakal-stranden, der ligger øst for skibsværftet. Tag til Damlataş Strand, som ligger tæt ved halvøens vestlige side, og lad dig betage af stalagmitterne og stalaktitterne i Damlataş-grotten. Fortsæt til Kleopatra Strand, der også er et populært sted til vandsportsaktiviteter. Legenden fortæller, at den egyptiske dronning Kleopatra engang svømmede her.

Lidt væk fra stranden kan du blive klogere på byens historie på Alanyas museer. Se kunst- og kulturgenstande fra blandt andet det Byzantinske Rige, Osmannerriget og Romerriget på Alanyas arkæologiske museum. Du kan også lære mere om den tyrkiske revolutionsmand Mustafa Kemal Atatürk på Alanya Atatürk Museum.

Hvis du rejser til Alanya med børn, kan I få en sjov dag i Alanya Lunapark, der byder på et væld af forlystelser. Har du lyst til at shoppe, kan du i stedet besøge de mange modebutikker og -outlets i Alanya Indkøbscenter. Om aftenen kan du opleve Alanyas pulserende natteliv på cocktailbarerne, diskotekerne og pubberne, som er centreret omkring det historiske skibsværft.

Du kan flyve til Gazipaşa Lufthavn, som ligger ca. 40kilometer syd for Alanyas centrum. I højsæsonen er der rig mulighed for at finde direkte flybilletter fra Danmark. De behagelige middelhavstemperaturer gør dog Alanya til en behagelig feriedestination året rundt.

Haydarpasha Palace
Haydarpasha Palace
5 out of 5
Turkler Mevkii Konakli, Alanya, Antalya, 07407
Prisen er 2.310 kr. pr. nat fra 4. jun. til 5. jun.
2.310 kr.
pr. nat
4. jun. – 5. jun.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Alanya, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster fremhæver ...
8,4/10 Very Good! (324 anmeldelser)
"Alt var fremragende, god mad, meget børnevenlig, men showene var ret ensformige, savnede nogle mere traditionelle shows"

Anmeldelse fra 7. jul. 2021

Haydarpasha Palace
Granada Luxury Beach - All Inclusive
Granada Luxury Beach - All Inclusive
5 out of 5
Avsallar, Alanya, Antalya, 07410
Overnat på dette overnatningssted med luksusfaciliteter i Alanya, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære ...
8,4/10 Very Good! (30 anmeldelser)
"Alt var som det skulle være. Bi har ikke noget vi kan pege finger af. Nydt 4 nætter dernede med 2 veninder."

Anmeldelse fra 19. nov. 2019

Granada Luxury Beach - All Inclusive
Granada Luxury Resort Okurcalar - All Inclusive
Granada Luxury Resort Okurcalar - All Inclusive
5 out of 5
Alara Turizm Center Okurcalar, Alanya, Antalya, 07400
Overnat på dette overnatningssted med luksusfaciliteter i Alanya, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og 2 udendørs pools. De populære ...
8,6/10 Excellent! (48 anmeldelser)
Ikke 5 stjerner værd
"Dette er ikke 5 stjerner værdigt. Alt for mange russere, lokale tyrkere og for ubehøvlet personale."

Anmeldelse fra 29. jul. 2021

Granada Luxury Resort Okurcalar - All Inclusive
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
 CLEOPATRA ICARIA APART HOTEL
CLEOPATRA ICARIA APART HOTEL
Cagrici Sok. No:8, Alanya, Antalya
Overnat på dette lejlighedshotel med familievenlig profil i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære seværdigheder Kleopatra-strand ...
7,4/10 Good! (20 anmeldelser)
Memnun kaldık
"Odaya girince temizlik kokuyordu. Yatak rahattı. Konum olarak da iyiydi. Bir gece kaldık."

Anmeldelse fra 25. maj 2023

CLEOPATRA ICARIA APART HOTEL
Royalisa City Apart Hotel
Royalisa City Apart Hotel
Mehmet Akif Ersoy Cd. No: 23, Alanya, Antalya
Overnat på dette lejlighedshotel ved stranden i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 2 udendørs pools og ved stranden. De populære seværdigheder Palmiye Hotel plajı ...
7,8/10 Good! (71 anmeldelser)
Royalt, ikke helt, men næsten
"Hotellet har nogle flotte udeområder, pool, restaurant men, værelserne køkken og skabe er i en utrolig dårlig stand og hvis man forventer at lave mad ud over at koge æg i den ene gryde og de to plastikskåle +7 stk. Blandede bestikdele, skal man nok forbi en isenkræmmer i nærheden for der er intet ..."

Anmeldelse fra 27. jul. 2022

Royalisa City Apart Hotel
Graf Victor
Graf Victor
Kestel Mah. Toklar Sk., Cad. No 10, Alanya, Antalya, 07450
Overnat på dette lejlighedshotel ved stranden i Alanya. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme ...
8,6/10 Excellent! (103 anmeldelser)
"Virkelig god hotel. Ren og afslappende. Der er også virkelig god massører i hotellet."

Anmeldelse fra 12. sep. 2022

Graf Victor
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Alanya