Alanya

Rejseguide
Alanya

Ældgamle Seljuk-ruijner og mystiske grotter ligger side om side med gyldne sandstrande og resorthoteller i denne livlige by på Den Tyrkiske Riviera.

Det traditionelle møder det moderne på en rejse til Alanya, som byder på en spændende blanding af kulturlevn fra seljukkerne og moderne resortaktiviteter. Udforsk en fæstning med hundrede år gamle seværdigheder, besøg arkæologiske museer, og oplev den fantastiske tyrkiske middelhavskyst. Derudover kan du også opleve lækre sandstrande, forlystelsesparker, hoteller med havudsigt og et pulserende natteliv på din ferie i Alanya.

Alanya var oprindeligt en fæstningsby på den klippefyldte halvø. Du finder et væld af historiske seværdigheder som f.eks. Alanya Slot fra det 13. århundrede, der blev bygget af sultanen af Seljuk-dynastiet. Gå en tur langs de snoede gader, der er fyldt med caféer og souvenirbutikker, til Alanyas skibsværft, der er et af de sidste tilbageværende værfter fra Seljuk-dynastiet. Se op på det imponerende røde tårn Kızıl Kule, som er et 33 meter højt vagttårn.

På begge sider af halvøen finder du nogle fremragende og sikre badestrande, der er indrammet af hoteller med alt inklusive, barer og restauranter. Når du rejser til Alanya, bør du smage den lokale likør "raki" med anissmag, tyrkisk kebab eller de små appetitvækkere "meze". Tag på bådture til fantastiske grotter som f.eks. Kizlar-grotten, Asiklar-grotten og Fosforlu-grotten.

Du kan også køre på jetski, prøve parasailing eller snorkle ved Keykubat-stranden eller Portakal-stranden, der ligger øst for skibsværftet. Tag til Damlataş Strand, som ligger tæt ved halvøens vestlige side, og lad dig betage af stalagmitterne og stalaktitterne i Damlataş-grotten. Fortsæt til Kleopatra Strand, der også er et populært sted til vandsportsaktiviteter. Legenden fortæller, at den egyptiske dronning Kleopatra engang svømmede her.

Lidt væk fra stranden kan du blive klogere på byens historie på Alanyas museer. Se kunst- og kulturgenstande fra blandt andet det Byzantinske Rige, Osmannerriget og Romerriget på Alanyas arkæologiske museum. Du kan også lære mere om den tyrkiske revolutionsmand Mustafa Kemal Atatürk på Alanya Atatürk Museum.

Hvis du rejser til Alanya med børn, kan I få en sjov dag i Alanya Lunapark, der byder på et væld af forlystelser. Har du lyst til at shoppe, kan du i stedet besøge de mange modebutikker og -outlets i Alanya Indkøbscenter. Om aftenen kan du opleve Alanyas pulserende natteliv på cocktailbarerne, diskotekerne og pubberne, som er centreret omkring det historiske skibsværft.

Du kan flyve til Gazipaşa Lufthavn, som ligger ca. 40 kilometer syd for Alanyas centrum. I højsæsonen er der rig mulighed for at finde direkte flybilletter fra Danmark. De behagelige middelhavstemperaturer gør dog Alanya til en behagelig feriedestination året rundt.

Resitalya Hotel
Resitalya Hotel
Güllerpnar Mah Altn Sok. No:1, Alanya, Antalya
Prisen er 112, kr pr. nat fra 22. maj til 23. maj
Overnat på dette hotel ved stranden i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme personale og ...
3/5 (68 anmeldelser)
"Dårligt personal"

Anmeldelse fra 18. jan. 2022

Resitalya Hotel
Royalisa Palmiye Beach- Adult Only
Royalisa Palmiye Beach- Adult Only
3 out of 5
Saray Mah. Atatürk Cad. 900 Sk No:6, Alanya, Antalya, 07400
Prisen er 313, kr pr. nat fra 24. maj til 25. maj
Overnat på dette hotel ved stranden i Alanya, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster fremhæver især ...
3,9/5 Very Good! (11 anmeldelser)
Super dejligt hotel og ophold
"Lækkert hotel, virkelig pænt og rent. Rigtig sød og venligt personale. God morgenmad. Super beliggenhed alt var helt perfekt."

Anmeldelse fra 28. apr. 2022

Royalisa Palmiye Beach- Adult Only
Elite Luxury Suite & Spa
Elite Luxury Suite & Spa
301 Sok No 15, Konakli Mah, Alanya, Antalya, 07491
Prisen er 508, kr pr. nat fra 27. maj til 28. maj
Overnat på dette hotel ved stranden i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære seværdigheder Kleopatra-strand og Alanya Aquapark ...
4,2/5 Very Good! (40 anmeldelser)
"when We arrived at the hotel at 14:00 our room wasn’t ready yet, even though check out time for the last guest was 12. We had to wait at the reception for more than 30 minutes, with my tired children. The staff is not friendly at all, and some of them directly rude. However, one waitress at the restaurant ..."

Anmeldelse fra 20. okt. 2019

Elite Luxury Suite & Spa
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Queen Apart Otel Alanya
Queen Apart Otel Alanya
Salur Sk. No:6, Alanya, Alanya, 07460
Prisen er 177, kr pr. nat fra 21. maj til 22. maj
Overnat på dette lejlighedshotel i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære seværdigheder Alanya Aquapark og Alanya Slot ...
4/5 Very Good! (2 anmeldelser)
"Çok memnun kaldım oda güzel büyük sesiz rahatla uyudum"

Anmeldelse fra 11. sep. 2021

Queen Apart Otel Alanya
Caligo Apart Hotel
Caligo Apart Hotel
Carsi Mh. Damlatas Cd. Seral Sk., Alanya, Alanya, 07400
Prisen er 253, kr pr. nat fra 21. maj til 22. maj
Overnat på dette lejlighedshotel ved stranden i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og en børnepool. Vores gæster fremhæver især Wi-Fi-forbindelsen og ...
4,2/5 Very Good! (94 anmeldelser)
"Vi kunde lide det hele personalet var bare så søde og hjælpsomme"

Anmeldelse fra 19. sep. 2021

Caligo Apart Hotel
Green Garden Suites Hotel
Green Garden Suites Hotel
Obagöl Mevkii. Obaçay cad. 2.Sok. No:9, Alanya, Antalya, 7460
Prisen er 863, kr pr. nat fra 21. maj til 22. maj
Overnat på dette lejlighedshotel i Alanya. Nyd godt af gratis Wi-Fi, roomservice og en døgnåben reception. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme personale ...
4,5/5 Wonderful! (66 anmeldelser)
"Det er et dejligt hotel at opholde sig på. Lejligheden har al den komfort du kan ønske dig. Personalet er meget imøde kommende og hjælpsomme Kan varmt anbefales nu har jeg boet på hotellet op til mange gange ovwr flere gange og det er luge dejligt."

Anmeldelse fra 26. jun. 2021

Green Garden Suites Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Alanya

Byer i nærheden af Alanya