Ryokaner

De fleste overnatningssteder er fuldt refunderbare. Fordi fleksibilitet er vigtigt.

Få i gennemsnit 15% rabat på tusindvis af hoteller med Expedia Rewards

Søg blandt mere end 2.900.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Find de bedste Ryokaner på Expedia.dk

Pludren fra en varm kilde, lyden af en skydedør, der åbnes, en let trippen af bare fødder på tatami-gulve. Så er du kommet til en ryokan. En ryokan er en traditionel japansk kro, der har rødder flere tusind år tilbage. Her kan du opleve meget mere end bare et sted at lægge hovedet på puden, det er også en mulighed for at afprøve autentisk japansk livsstil. Denne slags overnatningsmuligheder ligger som regel mellem fyrreskov og granplantager ved feriesteder i bjergene og spadestinationer, men det er dog også muligt at finde traditionelle ryokaner i Tokyo og andre store byer.

Når du reserverer en overnatning i en ryokan, skal du ikke forvente samme ophold som på et typisk vestligt hotel. Disse hyggelige kroer bygger på mange hundrede år gamle traditioner og emmer derfor af historiske skikke og kultur. Den traditionelle tilgang kan ses i alt lige fra den arkitektoniske stil til proceduren med at tage skoene af, når du kommer inden for døren. Bygningerne er udformet med en række naturlige materialer som mørk træ og sten, der giver ryokanerne et naturligt og organisk udtryk. Inden for er rummene opdelt af shōji-skydedøre af rispapir, der er sjældent centralvarme, og sengene udgøres af futoner, der slås ud få centimeter over gulvet. Det er noget helt andet, end du er vant til.

At spise et måltid i en ryokan er også en del af oplevelsen. Restauranterne på disse kroer serverer nemlig ofte japansk højere kogekunst, der omfatter alt fra dampende te til omhyggeligt udskåret sashimi og sushi, alt sammen rullet i tang og serveret med sake af fin kvalitet. Smagsindtrykkene er salte, fiske og skarpe og afspejler årstidernes skiften i Japans natur.

Det er måske ikke overraskende, at nogle af de bedste ryokaner ligger i Japans oprindelige hovedstad. Tag på en rejse flere tusind år tilbage i tiden på et ophold i en af de forskellige ryokaner i Nara, der ligger omgivet af fredelige buddhistiske klostre og templer og grønne højlandsskove. Her får du stadig fornemmelsen af det gamle Japan, som for eksempel hos Mikasa Ryokan, der ligger højt oppe på en bakke med udsigt over byen.

Du kan dog i dag også overnatte på disse betagende, traditionelle kroer i Japans storbyer. Rækken af ryokaner i Kyoto byder på adgang til både kulturarv, shogunslotte og livlige barområder. Ryokufuso er en af byens mest populære valgmuligheder med sine enkle, fredelige værelser dækket af tatamimåtter og opdelt af papirvægge, og her kan du også benytte det traditionelle fælles spaområde, hvis du vil helt ned i gear.