COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Utah

USA
Utah og byder på udsigt over ørkenen og udsigt over landskaber

På din rejse til Utah finder du et alsidigt udbud af fantastiske udendørsaktiviteter og en spændende mormonkultur i denne stat i det vestlige USA.

Mange friluftsentusiaster rejser til Utah året rundt for at opleve de imponerende bjerge og plateauer. Medlemmerne af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har med opførelsen af imponerende bygninger og skabelsen af et vigtigt kulturelt samfund gjort Utah til mormonernes centrum.

Under en storbyferie i Utah kan du besøge en af statens fem nationalparker, Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef og Zion, som byder på fantastiske vandre- og fotomuligheder. Besøg en eller flere af dem for at opleve de spektakulære klippeformationer med forskelligfarvede lag, der afslører områdets geologiske historie. Tag et billede af solopgangen eller solnedgangen over den naturskabte skyline af spir, kupler og buer.

Da mormonerne oplevede konflikter andre steder i USA, førte Brigham Young dem mod vest, hvor de endte med at slå sig ned i Salt Lake City, der dengang mest bestod af ørken. I dag er den store metropol præget af mormonernes arkitektoniske mesterværker i form af templer og offentlige bygninger. Nyd en koncert med Utah Symphony og Mormon Tabernakelkoret.

Byen har mere end 25 museer. I byen ligger også Family History Library, hvor slægtsforskere kan søge efter oplysninger om deres forfædre.

Salt Lake City var vært for Vinter-OL i 2002. Besøg Utah Olympic Park og det tilhørende museum for at mindes højdepunkterne under disse spændende begivenheder. Du kan også tage til Big Cottonwood Canyon lige uden for byen, hvor du kan vandre om foråret og sommeren, skære græskarhoveder sammen med de lokale om efteråret og stå på ski om vinteren.

Den lille by Park City er en af delstatens mest populære turistdestinationer både vinter og sommer. Fra byens historiske hovedgade kan du tage Town Lift op til toppen af et bjerg for at stå på ski, cykle på mountainbike eller nyde udsigten. Sundance Film Festival, hvor nogle af nationens bedste uafhængige film har premiere, finder sted her i januar.

Børnene vil elske at besøge byen Ogden under jeres ophold i Utah. Her ligger George S. Eccles Dinosaurpark, der vil inspirere kommende palæontologer med naturtro gengivelser af de forhistoriske kæmper og interaktive udstillinger. Gå heller ikke glip af Treehouse Museum, Hill Aerospace Museum og Utah State Railroad Museum, der byder på en alsidig blanding af interessante udstillinger og aktiviteter.

Populære byer i Utah

Salt Lake City som viser en by og natteliv
Salt Lake City
Kendt for Sø, Tempel og Langrend
Salt Lake City, der ligger i nærheden af barske bjerge og en af verdens største saltvandssøer, byder på sneklædte marker, historiske mormonkirker og moderne museer.

Gode grunde til at tage afsted

  • City Creek Center
  • Capitol Theater
  • Temple Square
Park City
Park City
Kendt for Langrend, Bjerg og Underholdning
Parc City er en lille bjergby med et stort udvalg af seværdigheder med alt lige fra vintersport til en verdensberømt filmfestival.

Gode grunde til at tage afsted

  • Park City Mountain Resort
  • Canyons Resort
  • Deer Valley Resort
Arches Nationalpark og byder på udsigt over ørkenen
Moab
Kendt for River View, Vandreture og Cykling
Moab ligger i det østlige Utah lige i nærheden af to nationalparker, som hvert år tiltrækker masser af naturentusiaster, der ankommer både til fods og på cykel.

Gode grunde til at tage afsted

  • Dead Horse Point State Park
  • Mesa Arch Trail
Court of the Patriarchs Viewpoint som omfatter bjerge, vandring eller gåture og skiltning
St. George
Kendt for Vandreture, Sport og Baseball
Når du rejser til St. George, kan du udforske historien bag en mormonsk bosættelse midt i en ørken, der engang var hjemsted for dinosaurer, og opleve den kreativitet, der trives her.
Provo som viser en lille by eller en landsby, gadeliv og kulturarvsgenstande
Provo
Kendt for Sport, Universitet og Bjerg
Glæd dig til din rejse til Provo, der ligger naturskønt mellem en stor sø, en bjergkæde og flere vandfald.
Ogden
Ogden
Kendt for Middag, Shopping og Underholdning
Planlæg en ferie i Ogden, og glæd dig til at opleve historien, festivalerne og underholdningen.